Hvordan får man sølvkre?

Men dukker de opp ofte, kan det være tegn på at du har fuktproblemer i boligen. Sølvkre lever godt på muggsoppen som oppstår ved en fuktskade, sier Erik Thomas Gjølme, skadedyrtekniker i Anticimex til Newswire. Sølvkre liker steder med høy luftfuktighet de påtreffes som regel på badet, kjøkkenet eller i kjelleren.

Er det mulig å bli kvitt sølvkre?

Ved å senke luftfuktigheten i et rom vil sølvkreene normalt forsvinne av seg selv. Dette kan være vanskelig på baderom, men høy effekt på varmekabler eller vifteovner vil kunne gi et godt resultat. Uttørkingen bør foregå over en lengre periode slik at man er sikker på at man blir kvitt alle individene.

Hvordan bli kvitt sølvkre kjerringråd?

Gni eddik på lister

En testet metode for å bli kvitt sølvkre er å ta til gammel hederlig eddik. Det du skal gjøre er å helle litt eddik på en bomullspinne og dra den langs med lister og luker. Duften er for sterk for de små dyrene – og da kommer de til å holde seg unna.

Hvordan får man sølvkre? – Related Questions

Hvor gjemmer sølvkre seg?

Sølvkreene holder seg gjerne skjult i sprekker, under lister, bak skap, under benker og under gulvbelegg og fliser. Dette er gjerne steder der det ofte kan være fukt, og samle seg opp næring for sølvkreene. Sølvkreets viktigste næringskilde er stivelse, som de finner i alt fra papir og smuler, til muggsopp.

Hvor lang tid tar det å bli kvitt sølvkre?

Hvor lang tid tar det å bli kvitt sølvkre? Vet man hva man driver med vil sølvkre være relativt enkelt for en skadedyrbekjemper å fjerne. Det er heller ikke snakk om lange ventetiden før de små krypene er borte. Tid: I de fleste tilfeller vil en skadedyrbekjemper kunne fjerne sølvkre i løpet av noen dager.

Hvilken temperatur dreper sølvkre?

Både voksne individer og nymfer er sensitive for lave og høye temperaturer. Utvikling og aktivitet begrenses kraftig ved temperaturer under 16 °C og stanser helt ved 11 °C (4). Temperaturer over 26 °C begrenser også levetiden betraktelig, og de vil kun overleve i få timer ved temperaturer over 40 °C (4).

Kan man få skjeggkre i sengen?

De fleste synes det er verst å få skjeggkre fordi de gjør mer ut av seg. – Mens sølvkre holder seg i skjul på bad og andre fuktige steder, kan skjeggkre plutselig på dagtid pile over sengen din, spisebordet eller sofaen. Det til tross for at skjeggkreene er nattaktive.

Kan sølvkre hoppe?

De ligner sølvkre, men skiller fra disse på fasettøynene som møtes i pannen og at de ikke løper like raskt som sølvkre, derimot kan de hoppe, noe sølvkreene ikke kan.

Kan skjeggkre komme opp sluket?

Sølvkre må imidlertid ikke forveksles med skjeggkre, som er to til tre ganger større og har «hår». Skjeggkre trives nemlig der det er tørt og varmt, og finnes dermed ikke i sluket ditt.

Hvordan unngå å ta med sølvkre?

Hvordan unngå at skjeggkre blir med deg hjem, LES HER.

Tiltak når man kommer hjem:

  1. Åpne bagasjen på utsiden på trappen eller verandaen.
  2. Tøy kan legge direkte i vaskemaskin eller tørketrommelen.
  3. Tøy som ikke kan vaskes på 40 grader kan legges i en fryser i 12 timer, alternativt i bastu over 50 grader.

Hvordan ser man forskjell på sølvkre og skjeggkre?

Skjeggkre er større enn sølvkre, nesten dobbelt så stor og med vesentlig lengre haletråder så virker dem enda større. De kan i motsetning til sølvkre klatre, og kan observeres i hele boligen, feks på kjøkkenbenken, i sengen, med mer. Fremtredende hårvekst på skjeggkre til høyre.

Hva er det som biter i senga?

Veggedyr bor i vegger, klær, madrasser og andre deler av hus og hjem. Det er vanskelig å se insektene da de er svært små, og gjemmer seg på dagen. De biter gjerne når man sover eller hviler, på deler av kroppen som ikke er dekket av klær.

Hvilke boliger trives skjeggkre?

Trives best i fuktige omgivelser, men tåler også tørre omgivelser og kan derfor leve i hele boligen. Skjeggkre trives ikke i lyset, men kommer frem i mørket. De krever ikke stort for å overleve.

Hvor trives sølvkre best?

Sølvkre (Lepisma saccharina) er plagsomme småkryp som kan dukke opp i leiligheter og hus. De små krypene trives godt på steder med høy luftfuktighet, og er mest vanlige i forbindelse med kjøkken og bad samt i kjellere med fuktige og varme rom. De er lyssky og dukker ofte opp om natten, på leting etter mat.

Kan sølvkre gå på veggen?

Ja, sølvkre kan gå på veggen. Det er ofte slik at sølvkre sprer seg på den måten. Sølvkre er ikke noe farlig insekt, men de kan være plagsomme fordi de de er ekle å ha i hus. De trives best i et varmt og fuktig miljø, så de er ofte å se på baderom, kjøkken og i soverommet.

Hvor mange egg legger sølvkre?

Sølvkre kan legge opp mot 100 egg

Men hunnen kan legge opp mot 100 egg. Hvis årsaken ikke er fuktskade, kan for eksempel stadige vannansamlinger på baderomsgulvet gi gode levekår. – Baderomsgulvet bør tørkes opp etter en dusj, sier Gjølme.

Kan skjeggkre bli borte av seg selv?

Dårlig renhold eller for mye bruk av vann kan være årsaker til at disse insektene trives godt hos akkurat deg. Skjeggkre koser seg godt med støv, og fjerner du denne mattilgangen vil de ofte forsvinne av seg selv.

Er sølvkre raske?

Sølvkre er ofte raske med å gjemme seg når du slår på lyset på badet. For å holde sølvkre unna, bør du sørge for god ventilasjon, rense sluket ofte og tette sprekker og mulige gjemmesteder.

Kan skjeggkre gå på vegger?

– I motsetning til sølvkre liker skjeggkre seg best på tørre og varme steder, og de bruker gjerne hele bygningsstrukturen i huset. De elsker mørke plasser, som under lister, i veggen, i kott eller skap.

Leave a Comment