Hvilke grønnsaker kan ikke plantes sammen?

Unngå å plante sammen grassløk, hvitløk, purre og løk. Klatre/stang/prydbønner og gul/rødbeter virker hemmende på hverandres vekst.

Hva er lettest å dyrke?

Salat er nevnt, spinat, ruccola og andre planter som dyrkes for bladenes del er lett å lykkes med selv om du er nybegynner i hage-faget. Det er kanskje aller lettest å lykkes med å dyrke i krukker. Start gjerne med plukksalat, den kan høstes 4-6 uker etter såing.

Hvilke grønnsaker er enklest å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hvilke grønnsaker kan ikke plantes sammen? – Related Questions

Hva skal sås i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Hvilke grønnsaker trenger lite sol?

Før du setter i gang med dyrkingen, bør du lage en skisse over hagen/dyrkingsområdet. Merk av hvor det er sol og skygge til ulike årstider. Vekster som trenger minst 3-4 timer sol per dag: Salat, ruccola, pak choi, mangold , mynte, persille , koriander, gressløk og solbær.

Hva er lett å dyrke i drivhus?

Dyrke grønnsaker, bær og frukter i drivhus
 • Paprika og chilipepper. Både paprika og chilipepper passer godt å dyrke i drivhus.
 • Sitrusfrukt.
 • Agurk.
 • Tomat.
 • Urter.
 • Basilikum.
 • Salatblad.
 • Jordbær.

Hvilke grønnsaker kan man så inne?

Uendelige muligheter. Kål, tomater og agurker er bare en brøkdel av hva du kan dyrke innendørs. Krydder, karse, salat, ingefær, chili, paprika, ananas, physalis, hvitløk, microgreens, jordbær – ja til og med poteter er mulig å dyrke inne med rett belysning, god jord og næring.

Når kan man begynne å så grønnsaker?

Når bør du starte? Du kan så frø når som helst i løpet av året, men hvis du vil ha grønnsaker til sommeren er det best å i januar eller februar. Grønnsakene som trenger lengst tid på å utvikle seg er chili og paprika.

Hvilken salat er lett å dyrke?

Det finnes mange ulike sorter av salater som er veldig enkle å dyrke. Mine favoritter er babyleaf, isbergsalat, spinat og ruccola. Kjøp kun noen frøposer – og du har mer enn nok salatblader for hele sommeren!

Er brokkoli flerårig?

Brokkolisorter med stor kuldetoleranse forhandles også som flerårige, men det er ikke kjent om de vil trives under norske dyrkingsforhold.

Hvor mange pallekarmer til gulrot?

Passende avstand er 3-4 cm mellom hver plante. Står gulrøttene for tett kan de bli ganske små. En normal pallekarm får plass til 4-5 lange rekker med gulrot.

Hvordan dyrker man rucola?

Ruccola, eller sennepskål som det også kalles, kan dyrkes både ute og inne.

ruccola utendørs

 1. Velg et solrikt sted eller et sted i halvskygge.
 2. Løs opp den næringsrike jorden før såing.
 3. Plant frøene grunt, med en planteavstand på 10–15 cm.
 4. Dekk til med porøs jord og trykk forsiktig.
 5. Vann frøene.

Kommer ruccola igjen?

Ruccola kan høstes hver dag gjennom hele sesongen. Plukk av blader regelmessig, og knip bort blomsterstengler. Da vokser det frem mer blader!

Hvordan dyrke grønnkål?

Plante frøene, forkultivere og høste inn grønnkålen

1 cm dypt i jorden. Plasser deretter sådden lyst og varmt under spiringen, gjerne rett over 20 °C. Når plantene har kommet opp, foretrekker de å stå lyst, kjølig og luftig for å redusere risikoen for rothalsråte samt unngå at de blir hengslete.

Når så isbergsalat?

Salat kan plantes fra sist i april til ca 1. august i de beste strøkene av landet. Isbergsalat bør ikke plantes seinere enn 10-15. juli.

Hva kan man dyrke i vinduskarmen?

Her dyrker hun det meste – som tomat, paprika, artisjokk, kål, sukkererter, agurk og gulrot. Mulighetene er uendelige. – Agurk kan man dyrke i store potter innendørs i vinduskarmen, gi den noe å klatre i – og vips, så har du en agurkgardin. Det tar tre til fire måneder fra du sår til du får agurker.

Hvordan så romanosalat?

Hvordan: Breiså salat i såkasse eller i egne pluggbrett tre–fire uker før du skal plante dem ut, da får du en tjuvstart på avlingen. Du kan også dem direkte på vokseplassen i mai. Frøene spirer etter syv–ti dager. Salat er en lettdyrket og anvendelig grønnsak.

Skal salat Prikles?

Når vi sår salat pleier vi å så rett i vanlig gjødslet plantejord, så slipper vi å prikle om plantene. Det krever endel næring for å produsere salat, slik at det er greit å starte med gjødslet jord først som sist. Har du en stor krukke og balkong, kan du dyrke salat hele sommeren.

Hvor dyp jord trenger salat?

Salat har ikke særlig dype røtter, og trenger ikke spesielt dyp jord. Det er helt greit å dyrke salat i potter med vanlig blomsterjord. Kompost er bra, men det må blandes ut i jord så det ikke blir for sterkt. Salatplanter liker ikke å bli tørste.

Leave a Comment