Hva er lettest å dyrke?

Salat er nevnt, spinat, ruccola og andre planter som dyrkes for bladenes del er lett å lykkes med selv om du er nybegynner i hage-faget. Det er kanskje aller lettest å lykkes med å dyrke i krukker. Start gjerne med plukksalat, den kan høstes 4-6 uker etter såing.

Hva dyrke i minidrivhus?

Plantasjen anbefaler planter som bregner, adiantum, mose, orkideer og begonia til lukkede terrarier. Til åpne varianter er det fint med sukkulenter eller andre små, grønne planter som ikke krever mye vann, skriver Plantasjen. Det finnes også luftplanter, som ikke trenger jord, men kan dusjes.

Hva kan man dyrke hjemme?

Uendelige muligheter. Kål, tomater og agurker er bare en brøkdel av hva du kan dyrke innendørs. Krydder, karse, salat, ingefær, chili, paprika, ananas, physalis, hvitløk, microgreens, jordbær – ja til og med poteter er mulig å dyrke inne med rett belysning, god jord og næring.

Hva er lettest å dyrke? – Related Questions

Hva kan dyrkes i vinduskarmen?

Her dyrker hun det meste – som tomat, paprika, artisjokk, kål, sukkererter, agurk og gulrot. Mulighetene er uendelige. – Agurk kan man dyrke i store potter innendørs i vinduskarmen, gi den noe å klatre i – og vips, så har du en agurkgardin.

Kan man plante i eggekartong?

Plante frø i eggekartonger

En eggekartong kan tjene som en potte for frø når du prøver å dyrke blomster eller planter. Alt du trenger å gjøre er å legge litt jord og frø som du ønsker å dyrke i hvert rom i kartongen. Du vil ende opp med et dusin planter som er organiserte og merket så snart de spirer.

Hva kan man dyrke om vinteren?

På friland får planter som tåler mye kulde, stå i jorden vinteren igjennom: grønnkål, purpurkål, jordskokk, vintersalat, spinat, vintergulrøtter og pastinakk. I drivhustunnel klarer også salat og vinterportulakk seg fint.

Hva kan man plante i pallekarm?

Husk! En pallekarm egner seg ikke bare til grønnsaker. I prinsippet kan du dyrke hva du vil i dem; trær, busker og blomster.

Hva slags frukt kan du dyrke i Norge?

I Norge dyrkes det hovedsakelig kjernefrukt, som epler og pærer, og steinfrukt, som plommer og kirsebær. Fruktproduksjon er en viktig næring i flere landsdeler, og Vestland, Telemark, Viken og Rogaland er fylkene der det dyrkes mest frukt.

Hvordan dyrke egne grønnsaker?

Hvordan dyrke grønnsaker
 1. Hvis du dyrker ute i hagen din finn en plass som er beskyttet mest mulig for vind og uvær.
 2. Det burde være en plass med mye sol da de fleste grønnsaker liker mest mulig sollys.
 3. Forbered jorden du skal plante i ved å fjerne ugress og tilføre kompost til jorden.
 4. Dyrk bare det du har plass til.

Hvilke grønnsaker er lette å dyrke?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hvilke urter er lette å dyrke?

Krydderurter som er lette å få til er gressløk og persille, begge kan overvintre her hjemme i Norge. Rosmarin, dill, mynte, salvie, sitronmelisse og løpstikke er også ganske enkle, men trenger litt mer oppfølging. Husk å gjødsle krydderurtene jevnlig enten hver 14.

Hvilke grønnsaker trenger lite sol?

Før du setter i gang med dyrkingen, bør du lage en skisse over hagen/dyrkingsområdet. Merk av hvor det er sol og skygge til ulike årstider. Vekster som trenger minst 3-4 timer sol per dag: Salat, ruccola, pak choi, mangold , mynte, persille , koriander, gressløk og solbær.

Hva skal sås i mars?

Nå i mars når vinteren går mot slutten, kan du begynne å så de første grønnsakene. Reddik, kål, salat, erter, spinat, bladbete og hvit reddik er egnet for såing i lave temperaturer. Hvis du har et lite drivhus eller glassbeskyttelse til plantene, kan du dyrke fennikel, brokkoli, blomkål og andre kålvarianter.

Hva kan man dyrke i halvskygge?

Forresten fant jeg en artikkel på http://organicgardening.about.com som har en liste på 10 grønnsaker som kan dyrkes i halvskygge:
 • Salater.
 • Broccoli.
 • Blomkål.
 • Erter.
 • Bønnespirer.
 • Reddiker.
 • Spinat.
 • Grønnkål.

Hvilke grønnsaker tåler frost?

Grønnsaker som definitivt pleier å takle en eller flere frostnetter er for eksempel: salat, spinat, new zealandsk spinat, rødbeter/rødbetblader, gulrot, svartrot, poteter, pastinakk, havrerot, rotselleri, purre, kålhoder, grønnkål, broccoli, kinakål, persille, vintersalat og vinterportulakk.

Er det for sent å så tomater i mai?

Planter som skal stå i drivhus, kan såes 1. mars. (Har man drivhus, går det godt an å helt frem til midten av april og likevel få en fin avling) Tomater som skal vokse på friland, kan man vente til midten av mars før man sår.

Hva skal sås i februar?

Chili, paprika, aubergine, artisjokk, sellerirot og purre bør sås i januar/februar. Alt annet kan du vente med å så til senere i vår. Når fristende frøposer kommer i posten, er det fort gjort å bli for ivrig. De små frøene tar liten plass, og det er jo så morsomt å så i potter og brett for å se hva som kommer opp!

Hvor kaldt tåler salat?

Salat tåler litt frost, men høsteferdig salat kan få nedsatt kvalitet ved lave temperaturer. På våren kan det under solfanger bli ned til – 8 ºC uten at skadene blir særlig store. Jorda må ha god struktur slik at plantene kan utvikle et godt rotsystem som kan forsyne plantene med vann og næring.

Hvordan dyrker man rucola?

Ruccola, eller sennepskål som det også kalles, kan dyrkes både ute og inne.

ruccola utendørs

 1. Velg et solrikt sted eller et sted i halvskygge.
 2. Løs opp den næringsrike jorden før såing.
 3. Plant frøene grunt, med en planteavstand på 10–15 cm.
 4. Dekk til med porøs jord og trykk forsiktig.
 5. Vann frøene.

Leave a Comment