Hva er enklest å dyrke selv?

Sukkererter, bønner, spinat, salat, ruccola, reddik, dill, gulrot og mangold er eksempler på grønnsaker som er enkle å dyrke selv. De gror lett og gir avlinger på ganske kort tid. Etter hvert kan du plukke grønnsakene direkte fra hagen eller plantekassen.

Hva kan man dyrke i vinduskarmen?

Her dyrker hun det meste – som tomat, paprika, artisjokk, kål, sukkererter, agurk og gulrot. Mulighetene er uendelige. – Agurk kan man dyrke i store potter innendørs i vinduskarmen, gi den noe å klatre i – og vips, så har du en agurkgardin. Det tar tre til fire måneder fra du sår til du får agurker.

Hva kan man dyrke i minidrivhus?

Dyrke grønnsaker, bær og frukter i drivhus
 1. Paprika og chilipepper. Både paprika og chilipepper passer godt å dyrke i drivhus.
 2. Sitrusfrukt.
 3. Agurk.
 4. Tomat.
 5. Urter.
 6. Basilikum.
 7. Salatblad.
 8. Jordbær.

Hvordan dyrke uten jord?

Du trenger bare vann, frø, næring og lys. Dyrk i vinduskarmen, balkongkassen eller på kjøkkenbordet. Hydroponisk dyrking betyr å dyrke i et system uten jord, nemlig rett i vann. Så lenge plantene får dekket behovet for lys, varme, vann og næring, vokser de like godt i vann som i jord.

Hva er enklest å dyrke selv? – Related Questions

Kan planter leve uten jord?

Jordens viktigste funksjon er å gi planten noe å holde seg fast i, og hvis planten kan holde seg fast på andre måter, kan den godt klare seg uten jord. Den trenger bare lys, luft og vann som inneholder en del oppløste næringsstoffer.

Hva egner seg til Hydroponisk dyrking?

Egnede planter for hydrosystemer

Du kan dyrke mange ulike typer planter med hydroponisk dyrking. Det er allikevel enighet om at grønne bladplanter og krydderplanter egner seg aller best.

Hvordan dyrke Plukksalat?

Plukksalat kan du dyrke i en liten krukke både inne og ute. Det å ha litt bladgrønnsaker som vi kan høste og bruke som tilbehør til ulike matretter liker vi veldig godt. Og salat kan du dyrke selv om du har liten plass. Alt du trenger er en krukke med jord.

Hva er lettest å dyrke?

Salat er nevnt, spinat, ruccola og andre planter som dyrkes for bladenes del er lett å lykkes med selv om du er nybegynner i hage-faget. Det er kanskje aller lettest å lykkes med å dyrke i krukker. Start gjerne med plukksalat, den kan høstes 4-6 uker etter såing.

Hvordan dyrker man rucola?

Ruccola, eller sennepskål som det også kalles, kan dyrkes både ute og inne.

ruccola utendørs

 1. Velg et solrikt sted eller et sted i halvskygge.
 2. Løs opp den næringsrike jorden før såing.
 3. Plant frøene grunt, med en planteavstand på 10–15 cm.
 4. Dekk til med porøs jord og trykk forsiktig.
 5. Vann frøene.

Hvilke grønnsaker trenger lite sol?

Før du setter i gang med dyrkingen, bør du lage en skisse over hagen/dyrkingsområdet. Merk av hvor det er sol og skygge til ulike årstider. Vekster som trenger minst 3-4 timer sol per dag: Salat, ruccola, pak choi, mangold , mynte, persille , koriander, gressløk og solbær.

Når så Plukksalat ute?

Dyrking er lett med litt forberedelser. De ulike typene salat blir gjerne sådd mellom april og juni.

Når spirer Plukksalat?

Salat spirer etter noen få dager, og er klar til spising i løpet av en til to måneder, avhengig av type. Plukksalat er klar til bruk etter 4-6 uker, hodesalat trenger et par måneder. Og siden salat er ferskvare, bør du så på nytt minst en gang i måneden.

Hvordan høster man Plukksalat?

Hvordan høste salat:

Salat som har separate blader, som fek plukksalat, mangold, spinat, rucola mf kan du ta noen blader nå og da når det passer, den vil gro nye en periode, eller man kan frisere ned hele planten til fem cm over bakken. Det siste kan man gjøre en par ganger.

Hvordan dyrke spinat?

Det er enkelt å så og dyrke spinat, du trenger bare frø og litt god jord.
 1. Sørg for at det er cirka 30 cm med næringsrik jord der du skal så.
 2. Vann før du sår, gjerne med gjødselvann.
 3. Strø frøene utover, gjerne i rader.
 4. Dekk til med cirka 1 cm jord.
 5. Hold jorden fuktig gjennom spiringsperioden.

Hvordan dyrke grønnkål?

Plante frøene, forkultivere og høste inn grønnkålen

1 cm dypt i jorden. Plasser deretter sådden lyst og varmt under spiringen, gjerne rett over 20 °C. Når plantene har kommet opp, foretrekker de å stå lyst, kjølig og luftig for å redusere risikoen for rothalsråte samt unngå at de blir hengslete.

Hvordan dyrke tomater?

tomatene inne fra februar til april i såkasser eller små potter på ca. 7×7 cm. Regn med at det tar rundt 8–10 uker før utplanting. Fyll pottene med 2/3 grønnsakjord eller økologisk blomsterjord, topp opp med såjord.

Når skal man så salat?

Salatfrø kan settes hele sesongen, og de gror allerede ved -5 grader. Det er derfor hendig å direkte i dyrkingskasse eller i hagen om våren. Høsten er også en god tid for salatdyrking hvis været er bra. Da er luften fuktigere og frøene har lett for å gro.

Hvilken salat er lett å dyrke?

Det finnes mange ulike sorter av salater som er veldig enkle å dyrke. Mine favoritter er babyleaf, isbergsalat, spinat og ruccola. Kjøp kun noen frøposer – og du har mer enn nok salatblader for hele sommeren!

Er salat flerårig?

Salat er en ettårig plante som normalt danner blomst i løpet av sommeren. Det er viktig å dyrke sorter som ikke danner blomsterstengel før de er høsteferdige.

Hvordan lykkes med gulrøtter?

Gulrøtter er enkle å dyrke. De trives i løs og næringsrik jord uten stener. Med jordtemperatur på mer enn 7-8 grader vil de vokse. Dette betyr at man i store deler av landet kan dyrke gulrøtter året rundt (også på vinteren med riktig utstyr) i potter og pallekarmer.

Leave a Comment