Hva er Aurland kjent for?

Europavei 16 mellom Oslo og Bergen går gjennom kommunen. Her finner man flere av Norges lengste tunneler. Verdens lengste vegtunnel Lærdalstunnelen ble åpnet av Kong Harald V 27. november 2000 og går mellom Aurland og Lærdal.

Hvor ligger Flåm?

Flåm er en bygd i Aurland kommune i Vestland fylke. Flåm ligger innerst i Aurlandsfjorden.

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner. Ta gjerne med staver for å avlaste knærne. Man kan også turen motsatt vei om man heller ønsker motbakke.

Hva er Aurland kjent for? – Related Questions

Hva koster en tur med Flåmsbanen?

Flåmsbanen mellom Myrdal og Flåm koster alene 430 kroner og det er stivt for en reise på under en time. I tillegg må man jo komme seg til Myrdal eller Flåm.

Hvor lang er zipline i Flåm?

OPPLEV DEN LENGSTE ZIPLINEN I NORDEN PÅ HEILE 1381 METER! Flåm Zipline ligg ved Vatnahalsen Stasjon, nær Flåmsbana og Bergensbana. Adrenalinet pumpar og pulsen stig i det du set utfor det 305 meter høge stupet, og susar gjennom vill og vakker natur nedover Flåmsdalen.

Hvilken side er best Flåmsbanen?

Tar du toget fra Flåm til Myrdal anbefaler jeg deg å sitte på togets høyre side – der er utsikten best og mest spektakulær.

Kan man gå fra Myrdal til Flåm?

Lengde: 18 km gåtur frå Myrdal til Flåm. Høgde: Startar på 866 moh, og du ender opp i Flåm på ca 2 moh. Turen passar for alle. Gode tursko og klede etter vèret.

Hvor starter Flåmsbanen?

Flåmsbana har blitt beskrevet som en av de vakreste togreisene i verden og er en av de største turistattraksjonene i Norge. Toget går fra enden av Aurlandsfjorden, en fjordarm til Sognefjorden, opp til høyfjellet ved Myrdal Stasjon.

Hvor starter Rallarvegen?

Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Veien starter på Haugastøl og følger Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortsetter langs Flåmsbanen til Flåm.

Er det lov å ha med hund på tog?

Dyrene som får bli med på tog er hund, katt, gnagere i bur, burfugl og små skilpadder. Du kan ta med akvariefisk så lenge de er forsvarlig pakket. Andre dyr er ikke ønsket på toget.

Er hund gratis på buss?

Pris. Hunder og førerhunder reiser gratis på Ruters transportmidler.

Er det toalett på Vy tog?

Er det toalett om bord? Ja. Det er toalett på alle busser.

Er hund lov på buss?

Slik reiser du med hund

Hunder skal holdes i bånd under transporten og plasseres slik at de ikke sjenerer andre, ikke i sete. Aggressive eller sjenerende hunder skal forlate transportmiddelet dersom sjåføren ber om det.

Er barn gratis på buss i helgen?

Husk grupperabatten på hverdager etter kl. 18:00, lørdager, søndager og offentlige fridager. Du kan ta med inntil fire barn under 18 år gratis. Barn under 6 år telles ikke med i antallet – de reiser alltid gratis.

Hva koster hund på t bane?

Hunder og andre kjæledyr er generelt tillatt på buss, trikk eller tbane gratis. Små hunder kan sitte på fanget ditt uten problemer, mens større, veloppdragne hunder som går på kort lenke også er tillatt ombord på buss eller trikk.

Hva er barn i Skyss?

På buss, Bybanen og nokre båtar blir ein rekna som barn frå dei har fylt 6 år og fram til dei fyller 18 år. Barn under 6 år reiser gratis. Innanfor ei sone koster barnebilletten 20 kroner.

Er det lov å spise på Bybanen?

Hvis det er mange passasjerer på Bybanen, skal du alltid fjerne vesker og sekker fra setet ved siden av deg. Det er ikke lov til å spise og drikke om bord. Skitne sko skal være på gulvet og ikke i setene.

Er det lov med hund på Bybanen?

Dyr reiser gratis på: Skyss sine bussar i Vestland. Bybanen i Bergen. Alle båtar i Hordaland.

Når må man betale for barn på bussen?

Barn 6-17 år

Er du mellom 6 og 17 år, kan du kjøpe barnebillett. Vær forberedt på at du kunne vise gyldig legitimasjon.

Leave a Comment