Hva gjør man i Ayia Napa?

De mest populære attraksjonene i Agia Napa
 1. Konnos Bay. 1 832. Vannmasser • Strender.
 2. Blue Lagoon. 1 546. Vannmasser.
 3. Makronissos Beach. 1 722. Strender.
 4. Nissi Beach. 7 588. Strender.
 5. Sea Caves. 1 079.
 6. WaterWorld Waterpark. 3 901.
 7. Cape Greco National Forest Park. 803.
 8. Ayia Napa Sculpture Park. 774.

Hva betyr Ayia Napa?

Navnet Agia Napa betyr “Den hellige skogen i dalen”. Hovedgaten Makarios III-avenyen går gjennom hele byen og ned til havnen. Her ligger de fleste serveringsstedene og butikkene.

Hvilket land er Ayia Napa i?

Ayía Nápa (offisielt transkripsjon av Agía Nápa fra moderne gresk : Αγία Νάπα ; tyrkisk : Aya Napa ) er et turiststed som ligger på den sørøstlige kysten av øya Kypros .

Hva gjør man i Ayia Napa? – Related Questions

Hva er Kypros kjent for?

Kypros har et middelhavsklima som trekker mange turister til øya. Kypros er kjent som en veldig varm øy med lange, varme somre året rundt. Det er derfor en del turister som reiser dit om vinteren. Det regner gjerne en del mellom desember og februar og det er mulig med snø om vinteren i Troodos-fjellene.

Hva betyr Agia?

Agia (fra gresk Αγία), er et (hokjønns)ord for helgen, eller sankt (st.), vanlig forkortet ag.. Agia gjengår også som stedsnavn, del av stedsnavn, og navn på kirker, hovedsakelig i Hellas og Kypros. Eksempel på bruk er den kypriotiske byen Agia Napa.

Hvilken del av Kypros er tyrkisk?

Nord-Kypros, eller Den tyrkiske republikken Nord-Kypros (tyrkisk: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, forkortet KKTC, eller bare Kuzey Kıbrıs), omfatter den nordlige del av øya Kypros.

Når ble Kypros delt?

Kypros har vært delt i to siden 1974. Konflikten står mellom greskkyprioter i sør og tyrkiskkyprioter i nord, med Hellas og Tyrkia som viktige støttespillere. FN sørger for sikkerhet på grensen mellom nord og sør, og leder fredsforhandlingene.

Hva spiser man på Kypros?

Kypriotisk mat
 • Halloumi – en hard ost laget av geitemelk, serveres grillet.
 • Taramosalata – dipp laget på fiskerogn.
 • Dolmades – vinblader fylt med kjøttdeig og ris.
 • Keftedes – litt større krydrede kjøttboller.
 • Loukanika – krydrede pølser.
 • Moussaka – kjøttdeig, potet, aubergine og béchamel.

Finnes det slanger på Kypros?

Det er mange arter av slanger på Kypros, edderkopper, skorpioner. På varmere dager er det ikke vanskelig å finne en slange i det høye gresset og blant buskene, under fjellet er det mulig å finne en skorpion.

Hvor er det best å reise i Kypros?

Strendene i Protaras er for øvrig blant de besteKypros; velholdte, langgrunne og med silkemyk sand, forklarer Joachim. I tillegg finnes det flere mindre badeviker et stykke utenfor sentrum, der det vanligvis er adskillig færre mennesker. Fig Tree Bay er den mest kjente av disse.

Er Ayia Napa i Hellas?

Selv om Ayia Napa ligger på den “greske” delen av Kypros er det ikke mye Hellas over byen som er totalt blottet for den hyggen og sjarme man kjenner fra de greske øyene. Om dagen ligner Ayia Napa en spøkelsesby, som er intet liv og enkelte steder virker den helten forlatt.

Hva bør man gjøre på Kypros?

Aktiviteter på Kypros – 7 tips for alle aldre
 • Fig Tree Bay. Fig Tree Bay ligger i en havbukt på sørlige Kypros.
 • Troodosfjellene. Troodosfjellene er Kypros‘ største fjellkjede.
 • Afrodites klippe. Den kjente klippen ligger 25 km fra Pafos, på vestre Kypros.
 • Kyrenia.
 • Nissi Beach.
 • Limassol.
 • Kykkos Monastery.

Er Kypros bra?

Det gode klimaet er likevel bare en av mange årsaker til at Kypros er et svært populært reisemål i store deler av året. Øya har lekre, nesten hvite strender, klart vann, hyggelige små og store feriesteder, og hotellstandarden er generelt svært bra. De mest populære feriestedene ligger på øyas syd- og østkyst.

Er det dyrt å bo i Kypros?

Er Republikken Kypros et dyrt land? Prisene på grunnleggende produkter i Republikken Kypros er lavere enn i Norge. Du må betale 1.76 ganger mindre for shopping i Republikken Kypros enn i Norge.

Hvor mye tips Kypros?

Kypros (valuta: EUR – euro)

Men det er uvanlig med pikkolos på Kypros. Servitøren: 5-10 prosent av regningen, men bare om du er fornøyd med servicen. Taxisjåføren: De fleste kjører med taksameter, eller man betaler en fast pris man har blitt enige om.

Hvem flyr til Kypros?

Hvilke flyselskaper tilbyr direktefly til Kypros? Sunclass Airlines, Norwegian, TUI fly Nordic og Norwegian Air Sweden flyr alle direkte til Kypros.

Hvor lang flytid til Kypros?

Flytid til Kypros

Hvor lang tid tar det å fly til Kypros? Det tar omtrent 4 timer og 35 minutter timer å fly til Kypros.

Hvor mange flyplasser er det i Kypros?

Fly til Kypros Larnaka lufthavn (LCA)

Det er en relativt liten flyplass med kun én passasjerterminal som fungerer som et viktig knutepunkt for reisende mellom Europa og Midt-Østen. Larnaka lufthavn (LCA) ligger omkring 4 km utenfor Larnaka by.

Hvem flyr til Ayia Napa?

Om fly til Larnaka

Den kjappeste flyvningen til Larnaka fra Norge tar 6t 50m (Oslo Torp Sandefjord til Larnaka). Det finnes 3 andre flyselskaper som flyr til Larnaka, deriblant Norwegian, Ryanair og Wizz Air.

Leave a Comment