Hva kan man gjøre i Flåm?

Aktiviteter i Flåm
  • Båttur på fjorden. Med fjorden som nærmeste nabo er det naturlig å utforske omgivelsene i båt.
  • Flåmsbana – en historisk togreise.
  • Fjellvandring – klassiskere i nærheten.
  • Kulturattraksjoner- på rekke og rad.
  • Rallarvegen – et sykkeleventyr.
  • Besøk Aurlandskoen.

Hvor ligger Aurland?

Aurland er en kommune i Vestland. Den ligger ved Sognefjordens sørlige fjordarmer Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden. Kommunen grenser i nord til Vik, i nord og øst til Lærdal, i øst til Hol, i sør til Ulvik, og i vest til Voss.

Hvor ligger Flåm?

Flåm er en bygd i Aurland kommune i Vestland fylke. Flåm ligger innerst i Aurlandsfjorden.

Hva kan man gjøre i Flåm? – Related Questions

Hvor lang er zipline i Flåm?

OPPLEV DEN LENGSTE ZIPLINEN I NORDEN PÅ HEILE 1381 METER! Flåm Zipline ligg ved Vatnahalsen Stasjon, nær Flåmsbana og Bergensbana. Adrenalinet pumpar og pulsen stig i det du set utfor det 305 meter høge stupet, og susar gjennom vill og vakker natur nedover Flåmsdalen.

Er det krevende å gå Aurlandsdalen?

Aurlandsdalen er krevende, og du bør være turvandt og i god fysisk form før du begynner. Ta gjerne med staver for å avlaste knærne. Man kan også turen motsatt vei om man heller ønsker motbakke.

Når er det best å gå Aurlandsdalen?

NÅR: Den beste tiden for fotturer i Aurlandsdalen er fra slutten av mai til slutten av september. I mai og juni er det ofte snø igjen i den øvre delen av dalen. Den nedre delen av dalen, fra Østerbø til Vassbygdi er mulig og fra slutten av mai til begynnelsen av oktober.

Hvor lang tid tar det å gå Aurlandsdalen?

Lengden på turen er ca. 20 km og du bruker 6-8 timer. Det er godt skiltet og tydelig sti hele veien. Det er en relativt enkel tur å , men den er lang, så husk gode sko og matpakke!

Kan man telte i Aurlandsdalen?

Det er også mulig å telte underveis, men beregn da at du bruker lengre tid på turen. Liten rast på Klemsbu. Her kan man søke ly i gangen om det er ruskete vær.

Hvor er Bakkanosi?

Bakkanosi. Dette er ein klassikar av ein fjelltur i hjarta av verdsarven ved Nærøyfjorden. Bakkanosi ruvar 1398 meter over fjorden, høgt over den idylliske bygda Bakka. Parkering: Ved Jordalen skule koster det 70 kr pr dag.

Når kan man gå Romsdalseggen?

Sesong. Romsdalseggen kan besøkes i sommersesongen, som strekker seg fra juni til september.

Har noen falt ned fra Romsdalseggen?

En kvinne i 40-årene er fraktet med luftambulanse til sykehus etter at hun falt 50 til 60 meter på fjellet Romsdalshornet i Rauma kommune i Møre og Romsdal.

Er Romsdalseggen skummel?

Romsdalseggen er ikke for pyser, turen er lang og krevende, og oppå eggen er det noen svært bratte og smale partier. Nedstigningen er lang og tar på allerede slitne bein. Men den som tar utfordringen blir belønnet med det som må være Norges mest spektakulære fjelltur.

Er det farlig å gå over Romsdalseggen?

Norsk Tindesenter går ut og advarer folk mot trafikk fra begge sider over Romsdalseggen. Daglig leder, Ivar Brennhovd sier til NRK at det er spesielt to parti langs Romsdalseggen som er smale og utsatte, hvor det er for liten plass til «tovegstrafikk».

Kan man gå Romsdalseggen begge veier?

Hvis man er i Åndalsnes er en tur over Romsdalseggen nesten et “must”. Eggen kan selvfølgelig spaseres begge veier.

Hvor lang tid tar det å gå Glittertind?

Turen fra Glitterheim til Glittertinden tar cirka tre og en halv time.

Hvor langt er det å gå over Besseggen?

HVOR LANG TID TAR BESSEGGEN Å ? De fleste bruker mellom 6 og 8 timer, inkludert pauser, på å vandre Besseggen. Med en stigning på nesten 1000 høydemeter, og en lengde på rundt 13km, er Besseggen en lang tur.

Er Besseggen krevende?

Besseggen beskrives ofte som en luftig tur, men det er selve eggen der du må klyve som oppleves som mest bratt. De fleste, både barn og voksne klarer det likevel fint, da det er et kort strekke det er snakk om, og det er bratt, men ikke loddrett ned (sjekk bildet fra eggen lenger ned i saken).

Hvilke sko for å gå Besseggen?

Valg av fottøy for min del over Besseggen er lettere fjellsko med halvstiv konstruksjon og god såle, som gir godt grep på våt stein. Ved ankomst til Memurubu, så er det bare å ta av seg jakke og andre ytterlag. Den første timen går rett opp og du blir svett og varm.

Hvor bred er Besseggen på det smaleste?

20 meter bredt, og ikke særlig langt å gå. Vel over det smaleste, er det tid for å nyte den fantastiske utsikten. Her kan det lønne seg å sitte lenge. Turen videre går over mye stein, og det er langt igjen.

Leave a Comment