Hvordan rense en varmepumpe?

Rengjøring av innedel:
 1. Koble fra strømmen.
 2. Rengjør utvendig med en myk og fuktig klut.
 3. Rengjør grovfiltrene annenhver uke, eller etter behov.
 4. Bruk en støvsuger og/eller vask filtrene rene i såpevann.
 5. Rist vekk overflødig vann fra filtrene og la det tørke før montering.

Kan man vaske varmepumpe?

Dersom du har dyr i hus, røyker inne eller bor i et forurenset område, kan du ha behov for å rengjøre pumpen oftere. Varmepumpa bør rengjøres enkelt og raskt hver andre uke, eventuelt etter behov. Dette kan tas sammen med vanlig husvask og er raskt å gjennomføre.

Hvor ofte bør man rengjøre varmepumpe?

Minst én gang i måneden

Jevnlig rengjøring bidrar til at du får mest mulig behagelig innetemperatur og sparte oppvarmingsutgifter for pengene, sier han. Luft-til-luft-varmepumper har ofte minst to typer filtre: Et grovfilter samler hår og vanlig støv, mens et finfilter fjerner mindre partikler, bakterier og pollen.

Hvordan rense en varmepumpe? – Related Questions

Skal varmepumpen stå på hele tiden?

Varmepumpen må jobbe hardt for få temperaturen opp igjen på morgenen, og i tillegg er strømprisen lavere enn på dagen. Da kan det være bedre å la varmepumpen jobbe jevnt gjennom hele døgnet. Uansett hva du gjør, anbefaler vi at du lar varmepumpen stå på hele tiden.

Hvor lang levetid har en varmepumpe?

Forventet levetid på en luft-luft varmepumpe er 12-15 år, såfremt den er korrekt installert og du er flink med jevnlig vedlikehold. Har du en pumpe som er like gammel eller eldre enn dette, er sannsynligheten stor for at den ikke lenger fungerer optimalt.

Hvor mye strøm bruker en varmepumpe i året?

Hvordan spare strøm med en varmepumpe?
Strømforbruk pr år:Mulig besparelse:
15 000 kWh2 900 kr
20 000 kWh3 900 kr
25 000 kWh4 800 kr
30 000 kWh5 800 kr

Er det lønnsomt med nattsenking?

Enova har en tommelfingerregel som sier at for hver grad du senker temperaturen om natten, så sparer du 5 prosent strøm. Årsaken er at du sparer mer strøm i perioden hvor du har lavere temperatur, enn du bruker ekstra når du hever temperaturen igjen på morgenen.

Kan man fjerne varmepumpe selv?

I 2011 ble det ulovlig å montere og demontere luft-til-luft-varmepumper på egenhånd. Montering og demontering må derfor utføres av en fagperson med f-gass sertifikat.

Hva koster en god varmepumpe?

Omtrentlige priser for de tre vanligste typene varmepumper: Luft-til-luft-varmepumpe (1 innedel): 15 000 til 30 000 kr. Luft-til-vann-varmepumpe: 120 000 kr eller mer. Bergvarmepumpe med energibrønn: 220 000 kr eller mer.

Hva gjøres på service av varmepumpe?

Rengjøre innedel, rense register (varmeveksler), rense finfilter og eventuelt bytte mikrofilter/kullfilter. Rengjøre utedel og rense register (varmeveksler) Teste ytelsen og måle avgitt effekt fra varmepumpa. Kontrollmåle spenning, strøm og jord.

Hva er service på varmepumpe?

Med regelmessig service sikrer du en varmepumpe som fungerer godt, år etter år. Din varmepumpe har behov for vedlikehold på en regelmessig basis. Dette betyr at du må tørke støv og rense filtre med jevne mellomrom. Varmepumpen bør også støvsuges ved behov.

Hvor ofte fylle gass på varmepumpe?

Varmepumper med over 3 kg gass

Hvis du har en slik, er det krav om F-gass kontroll en gang i året.

Hvor mye koster en varmepumpe service?

Service på luft-til-luft-varmepumpe vil normalt koste mellom 1.900 og 2.500 kroner, mens service på øvrige varmepumper gjerne ligger på 2.500 kroner og oppover. Enkelte aktører har også tilbud som kommer ned i 1.500 kroner.

Hva er purifier på varmepumpe?

Alle varmepumper kommer med grovfilter som fanger opp støv og større partikler som for eksempel hår. De fleste varmepumper kan også ha et finfilter, eller luftrengjøringsfilter i tillegg. Disse har en rekke fordeler. Et godt innemiljø er viktig for helse og velvære.

Hva bør varmepumpen stå på om vinteren?

Pumpen bør alltid stå på oppvarming om vinteren. – Hvis den står på auto-modus med 22 grader som temperatur, og du begynner å fyre i peisen, så vil varmepumpen skru på kjølefunksjonen og jobbe for å få temperaturen ned til 22 grader.

Kan varmepumpe avfukte?

En varmepumpe avfukter ikke luften, men den skaper sirkulasjon, slik at fukten ikke setter seg på veg ger og møbler i huset. Du kan kjøpe varmepumper med avfukter, men de bruker en del mer strøm. Har du for eksempel en fuktig kjeller, anbefales det at du heller setter opp en egen avfukter.

Skal varmepumpe stå på auto eller HEAT?

Vårt råd er å sette varmepumpen i riktig driftmodus, -enten kjøling eller oppvarming for å få mest stabil temperatur. Ikke sett varmepumpenauto. – Hvis den står på auto så kan du for eksempel risikere at den begynner å kjøle hvis du fyrer i peisen.

Hvordan få best effekt av varmepumpe?

Hvordan bruke varmepumpe mest økonomisk
 1. Ikke bruk automatisk modus.
 2. Bruk riktig temperatur.
 3. La pumpa jobbe jevnt.
 4. Sekundære varmekilder.
 5. Beskytt utedelen.
 6. Rens filteret jevnlig.

Hvordan beskytte varmepumpe?

Beskytt varmepumpens utedel

Et varmepumpehus i metall er en lekker og praktisk beskyttelse. Når snø, løv og andre uønskede gjenstander holdes unna, får utedelen både bedre driftsforhold og lengre levetid.

Leave a Comment