Hva er den hviteste fargen?

Fargen heter Base White, og er den hviteste fargen i Norden.

Hvilken farge er hvit?

Hvitt (eller kvitt), fra norrønt: hvítr, er en farge som består av alle bølgelengder av synlig lys. En fullstendig hvit overflate reflekterer alt synlig lys som treffer den, uavhengig av bølgelengde (av denne grunn kalles hvitt noen ganger for en akromatisk farge).

Er Egghvit og Bomull samme farge?

NCS 0502-Y (også kalt «egghvit/ eggehvit») er veldig lik «bomull», med gylne/ gule undertoner. «Bomull» er litt gulere. Fargekodene er like, med unntak av «S» som står for standardisert/ second edition – se informasjon under.

Hva er den hviteste fargen? – Related Questions

Hvilken hvit passer til Bomull?

Hele spekteret av NCS-koder fra NCS S 1002-Y til 8502-Y er avarter av Bomull og er derfor helt trygge mot Bomull. Andre hvitfarger som er lekre til Bomull er for eksempel Jotuns Tidløs, Sans, Letthet og Hvit Poesi, men: farger endrer seg etter underlag og lys, og bør prøvemales på veggen som skal males.

Er Bomull gulere enn Egghvit?

LADY 1453 BOMULL

– En gulaktig hvit tone, er litt gulere i tonen enn Egghvit. Står fint til en mengde farger med gule og varme undertoner, som klassiske beige toner osv. Dette er fargen ferdigmalte lister / dører / vinduer ofte leveres i.

Hva er forskjellen på Egghvit og Bomull?

Ulike koder. Det vi kaller klassisk hvit, NCS 0500-N, oppleves klarere og renere, enn Eggehvitt/Bomull, NCS 0502-Y/S0502-Y, som er en anelse gulaktig. Mange har problemer med å se forskjell når de ser på fargeprøver, men når fargene kommer inntil hverandre er forskjellen «stor».

Hvilke farger passer med egghvit?

Varme beigetoner

De tradisjonsrike beigetonene som 1625 Sjel, 1832 Skandinavisk Lys, 1875 Sans, 1519 Vanilje (Caffe Latte), 1359 Macchiato, 1140 Sand, 1623 Marrakesh, 1929 Muskatnøtt og 2363 Solid er også nydelige til de gulaktig hvite tonene som 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

Hvilken hvitfarge passer til egghvit?

Har du standard hvite vinduer og dører i Bomull, vil en gulaktig gråfarge fungere bedre enn en kald grå farge. På bildet ser du LADY Minerals 0394 Varmgrå – som matcher Bomull og Egghvit godt!

Hva er standard hvitfarge?

Den velkjente hvitfargen “Bomull” har vært standard i mange år. Nå velger stadig flere den mer nøytrale “Klassisk hvit” på listverk. De fleste velger ferdigmalte lister når de pusser opp, og i mange år har det kun vært én hvitfarge på menyen: NSC S0502Y, også kjent som “Bomull”.

Hva passer til tidløs?

Tidløs er også en god kombinasjon til grønne toner som Green Harmony og Green Leaf, 8302 Laurbær eller til de tøffe blågrå fargene 5031 St. Pauls Blue, 5055 Blåis eller 5200 Dusky Blue. 1024 Tidløs står også godt inntil de dempede gylne fargene 10961 Raw Canvas og 10962 Sandy.

Skal lister ha samme farge som vegg?

Male gulvlister

Velger du å male gulvlistene i samme farge som veggen vil rommet oppleves mer harmonisk og helhetlig. Dette gir et pent uttrykk med færre inndelinger og dermed et mer helhetlig rom. Ved å male listene i samme farge som veggen, strekker du veggene og rommet vil oppleves høyere under taket.

Hvilken farge har lister?

Det aller meste ferdigmalte listverk, dører og vinduer leveres i Egghvit, Bomull eller andre benevnelser på de gulhvite fargene 0502-Y/S 0502-Y.

Hvilken hvitfarge på lister?

De vanligste hvitfargene på detaljer, lister, dører og vinduer er S 0502-Y, 0502-Y og S 0500-N. Fargene går ofte under navnene «Bomull», «Egghvit» og «Klassisk hvit». NSC-koden for alle disse farger angir at de er lyse og kun inneholder bittelitt sort – 5 prosent.

Hvilken farge er RAL 9010?

RAL 9010. Her er industriens variant av hvit. Tonen er lys og varm med en klar dreining mod gyllen. Ferdigmalte dører og paneler er ofte i RAL 9010.

Skal taklist ha samme farge som tak?

Male taklister

Det finnes jo selvsagt ingen fasit, men er det lavt under taket bør listene følge fargen til taket. Dette lurer øyet til å oppleve rommet som høyere og større. Må taket være hvitt? Umalte trelister i kombinasjon med lyse tak og vegger vil gjøre det motsatte.

Hva maler man først lister eller vegg?

Mal i riktig rekkefølge

Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket. Etter taket males veggene, mens innendørs treverk som lister, paneler og karmer males til slutt. Tips: Husk å grunne vegger og tak med en forankringsgrunn før du maler, slik at malingen får optimalt vedheft.

Kan man bruke veggmaling på lister?

I prinsipp bruker man samme maling på panel/list/foringer/dører, men vindusforinger og dører osv bør helst males i litt høyere glans enn f. eks paneltak for å få loitt bedre vaskbarhet.

Hvorfor hvitt tak?

Svært mange velger hvite eller lyse nyanser i taket. – Og det er slett ikke uten grunn her vi bor langt mot nord. Med lite dagslys store deler av året er mange opptatt av å reflektere mest mulig dagslys inn i rommet. Lyse tak gir et vakkert og luftig preg.

Hvilken farge er NCS S 0500-N?

S 0500N («Klassisk Hvit»)

Nøytral hvit. Den har ingen hint av farger, kun hvitt og sort. Harmonerer fint med de populære dempede og nøytrale blå og grønne fargene, samt med ulike grå og greige farger.

Leave a Comment