Hvor stort bur trenger 2 marsvin?

Buret skal være minst 40 x 75cm stort, minst 25 cm høyt. Siden marsvin er et flokkdyr anbefaler vi at du har i alle fall to marsvin sammen. Gjerne av samme kjønn for å unngå uønskede marsvinunger.

Kan marsvin dø av stress?

Marsvin dør lett og kan være vanskelige pasienter. De er byttedyr og skjuler sine symptomer så lenge de kan, så når du kan se at det er noe feil med marsvinet så er det ofte svært sykt. De tåler også stress og smerte dårlig slik at magetarmkanalen fort stopper opp, hvilket er potensielt dødelig.

Hvor mange år kan et marsvin bli?

Marsvin lever opp til 10 år i fangenskap, så du må være forberedt på å stelle et dyr daglig i mange år hvis du skaffer deg marsvin. Marsvinet tilhører gnagerne, en gruppe dyr som gjenkjennes ved at de har et par øvre og nedre fortenner som er konstruert for å gnage.

Hvordan er det å ha marsvin?

Marsvin er sjarmerende, små og vennlige dyr som kan bli veldig tamme. Kjæledyr er veldig positivt! Barn som vokser opp med kjæledyr lærer seg empati og ansvar, og for både barn og voksne er kjæledyret en venn. Det kan virke som en enkel løsning å skaffe seg et smådyr som marsvin framfor en hund eller katt.

Hvor stort bur trenger 2 marsvin? – Related Questions

Kan marsvin være alene en helg?

Husk at marsvinet trenger din oppmerksomhet og muligheten til å løpe litt rundt etter en hel arbeidsdag. Du skal aldri forlate et marsvin alene hjemme over lengre tid uten tilsyn.

Er marsvin kosete?

Marsvin er herlige små dyr. De er kanskje små, men de har masse personlighet, og kan være veldige forskjellige. De er glad i mennesker og kan bli veldig tamme og kosete.

Kan man bare ha et marsvin?

Mennesker og andre dyr vil aldri kunne oppfylle marsvinets sosiale behov, det kan kun en burkamerat av samme art gjøre. I noen land er det til og med forbudt å ha marsvin alene, og Mattilsynet råder fra å ha kun ett marsvin.

Er marsvin smarte?

Marsvin er svært intelligente dyr som har behov for mental stimulering og aktivisering på lik linje med andre dyr. De er faktisk så smarte at de har utviklet egne lyder som ville marsvin ikke bruker ute i naturen.

Hva er farlig for marsvin?

MARSVIN SKAL IKKE SPISE

Poteter, alle former for løk, rabarbra, avokado, tomatblader og stilk dette kan være giftig for dem. De skal heller ikke ha mineralstein eller saltstein. Det kan gi urinstein. Ellers skal de ikke ha mat som er beregnet på mennesker som brød, knekkebrød osv.

Kan marsvin drepe hverandre?

På tross av at marsvin er små og søte dyr, skal man ta slosskampene deres på alvor. To hanner kan skade hverandre alvorlig, slik at de enten får varige men, eller må avlives som følge av skadene. Selv to brødre som ellers har fungert bra sammen, kan plutselig gå til angrep på hverandre.

Hva betyr det når marsvin brummer?

Lang brumming: Marsvinet truer et annet marsvin eller prøver å opprette dominans. Kort brumming: Marvinet føler frykt eller hører en ukjent lyd. Ute i naturen brukes dette signalet for å varsle om mulige rovdyr.

Hvor lenge kan et marsvin være alene hjemme?

Hvor lenge kan jeg la marsvinet mitt være alene uten at det tar skade av det? Hvis du absolutt ikke kan unngå det, kan du la marsvinet være alene i 2 dager hvis det har nok mat og vann. Det er absolutt ikke optimalt, men noen ganger kan det ikke unngås.

Er marsvin rolige?

Marsvin er et av flere populære gnagere som vi mennesker liker å ha som kjæledyr. De er våkne på dagtid, rolige, sjarmerende og ikke-aggressive dyr som kan lett bli tamme og derfor et kjæledyr det kan være lett å omgås med.

Skal man vaske marsvin?

Marsvin sørger for å vaske og holde pelsen ren selv. Derfor er det sjeldent nødvendig å bade marsvinet. Marsvin er små dyr med stor overflate, de blir fort kalde når de er våte.

Kan marsvin spise eple?

Marsvin elsker og tåler eple, banan, jordbær, kiwi, melon, druer, paprika, persille, løvetann, hestehov og tusenfryd.

Er marsvin snille?

Marsvin er snille og rolige dyr som, takket være sitt rolige temperament, egner seg veldig godt som kjæledyr også for små barn. De er sosiale og pratsomme flokkdyr som setter pris på selskap, og liker å sitte på fanget og kose.

Blir marsvin tamme?

Det er ikke direkte vanskelig å temme marsvin, men dette er litt sjenerte dyr, så det kan være at det tar litt lenger tid enn det mange tenker seg. Men med en del tålmodighet blir alle marsvin veldig tamme.

Hvor mange minusgrader tåler et marsvin?

Marsvin trives best ved 18-20 grader og de liker ikke store temperaturforskjeller. Men hvis du har et “hus” i utendørsburet som er lun og trekkfri og som inneholder masse høy som isolerer, kan de tåle utetemperaturer ned til 10-12 grader så lenge de blir vent til det gradvis.

Hvorfor skriker marsvin?

Jevn hyling: Marsvinet er sultent eller vil ha mat. Marsvin er glade i mat, og denne lyden kommer ofte når du åpner kjøleskapet, rasler i poser etc. Raske og høyfrekvente pip: Marsvinet føler seg stresset eller føler frykt eller smerte. Gnissing med tennene: Marsvinet er irritert eller sint.

Hva smaker marsvin?

Kjent som «cuy», blir marsvin spist ristet, grillet og stekt. På restaurant kan du bestille enten fronten eller baksiden av marsvinet, akkurat som du kan bestille bryst eller lår av kylling. Det er for øvrig ingen dårlig sammenligning siden marsvin ifølge Lonely Planet smaker omtrent som fugl.

Leave a Comment