Hvor kan man se Berserk mot Sydpolen?

Kveldens episode av Berserk mot Sydpolen: Mannskapet kommer til Japan, og får etter hvert besøk fra Tangerudbakken borettslag. På TVNorge klokka 20.30. komm de noen gang fram til sydpolen?

Hvem døde i Berserk?

Blomster Leonard Banks, Robert Skaanes og Tom Gisle Bellika omkom da Berserk forliste i Sørishavet i februar i fjor. Samuel Massie og ekspedisjonslederen Jarle Andhøy overlevde siden de befant seg på fastlandet da ulykken skjedde.

Hva skjedde egentlig med Berserk?

Den 22. februar 2011 sendte skipet ut nødsignal med nødpeilesender og det ble satt i gang en leteaksjon. Kaptein Andhøy og Samuel Massie var allerede på isen da dette skjedde og ante ingen ting før et par dager senere. Skuta «Berserk» sammen med deler av mannskapet er fortsatt savnet.

Hvor kan man se Berserk mot Sydpolen? – Related Questions

Hvem har vært med på Berserk?

Den siste ekspedisjonen til TV-skuten endte som kjent tragisk utenfor Antarktis, da båten forsvant med de tre besetningsmedlemmene Robert Skaanes (34), Tom Gisle Bellika (36) og Leonard James Banks (32) den 22. februar i år.

Hva betyr ordet berserk?

Berserkr ble i gammelnorsk tid brukt om krigere som kunne øse seg opp i et transeaktig raseri og hogge ned alt rundt seg. I dag er å gå berserk synonymt med å gå amok.

Hvor kommer ordet berserk fra?

Begrepet har to mulige opphav. I norrønt berserkr (flertall berserkir) kan første ledd ber- bety «bjørn», mens annet ledd -serkr betyr «skjorte» eller «serk». Betydningen er da «kriger i bjørneskinnsdrakt».

Hva slags sopp spiste vikingene?

At vikinger spiste fluesopp og gikk berserk var noe vi lærte på skolen med den største selvfølgelighet. Det var et like uomtvistelig faktum som at kirken på Stiklestad markerte stedet der Olav den hellige falt.

Hadde vikingene sukker?

Vikingene hadde få kilder til sukker. De vanligste var epler, honning og bær. På Island og Færøyene var stilker av kvann den eneste kilden til søtsmak fram til importert sukker ble tilgjengelig på 1600-tallet. Sukker og søtsmak er noe vi omgir oss med på en annen måte i dag.

Hadde vikingene ost?

Vikingene fikk mye av maten sin fra gården. Fra dyrene fikk de kjøtt, melk, ost og smør. Fra den dyrkede marken fikk de korn som ble til brød og grøt. Av og til blandet de bark i brød – kalt barkebrød.

Hadde vikingene poteter?

Vikingenes grønnsak

I vikinghagen i Botanisk hage på Tøyen, vokser vekster som forskere tror ble brukt i perioden. Her er det hverken poteter, agurk, gulrøtter, eller tomat.

Hva spiste vikingene til frokost?

Vikinger kalte frokosten for dagmal. Den spiste de omtrent en time etter at de våknet. Frokosten bestod ofte av rester fra gårsdagens middag, men ledsaget av brød, frukt og grøt. Frokostene var veldig varierte, og de spiste en rekke ting samlet, både varm og kald mat.

Kunne vikingene svømme?

Brystsvømming var den formen for svømming vikingene brukte. Det var vanlig å lære seg å svømme som barn. For å trene opp bentakene, svømte de ofte med en bør på ryggen under trening. Svømming var en populær konkurranseidrett, og de vanligste formene for konkurranser er beskrevet nedenunder.

Hva drakk man i vikingtiden?

I hverdagen slukket vikingene tørsten med tynt øl som selv barna tålte. Det sterke og mer velsmakende brygget ble spart til viktige anledninger, og da særlig julen. Foruten øl drakk de oppstemte gjestene også mjød som ble fremstilt av honning, vann og krydder.

Leave a Comment