Hvor høyt over havet ligger Treungen?

248,6 moh.

Hvor ligger Nissedal?

Nissedal er ein kommune i Vestfold og Telemark fylke, frå grensa mot Agder nordover på begge sider av Nisser, som er Telemarks største innsjø med eit areal på 76 kvadratkilometer. Kommunen grensar mot Fyresdal i vest, Kviteseid i nord og Drangedal i aust, medan Åmli, Vegårshei og Gjerstad utgjer nabokommunane i Agder.

Hvorfor heter det Treungen?

Namnet var på norrønt Þriðjungrinn, ‘tredjedelen’, som truleg viser til ei eldre inndeling av bygda. Treungen stasjon var endestasjon for Treungenbanen, som vart nedlagt i 1967. Det er i dag bussruter til Åmli og Seljord.

Hvor høyt over havet ligger Treungen? – Related Questions

Hvor dyp er Nisser?

234 m
Nisser / Maks dybde

Hvordan komme seg til jettegrytene Nissedal?

Veien inn til jettegrytene er for tiden stengt med bom på uviss tid. Du kan sykle inn til jettegrytene, men det kan være noe “kronglete” å få sykkelen over bommen. Om du velger å gå, så kan du ta snarvegen under tømmerrenna (det er forbud mot å gå oppe i tømmerrenna), eller gå veien rundt.

Hvor mange hytter er det i Nissedal?

Nissedal er nå en av kommunene i Norge med flest antall hytter i forhold til innbyggertallet. Kommunen har tre ganger så mange hytter som bolighus: 2350 hytter mot 735 bolighus.

Hvorfor heter det Nissedal?

Namnet Nissedal kjem frå innsjøen Nisser. Frå gamalnorsk blei Nisser kalla «Niðsær», der fyrste del «Nið» tyder «brusande», medan andre del «sær» tyder «sjø».

Hvor er Kragerø?

Kragerø er en bykommune i Vestfold og Telemark fylke. Den grenser i sørvest til Risør, i vest til Gjerstad, i nordvest til Drangedal og i nordøst til Bamble. Kragerø by har per 1. januar 2020 i alt 5 369 innbyggere, mens kommunen har nesten 10 400.

Hva er det å gjøre i Kragerø?

De mest populære attraksjonene i Kragero
 1. Kragerø Fjordbåtselskap. Ferger.
 2. Galleri Nicolines hus. Kunstgallerier.
 3. Kittelsenhuset. Historiske steder • Kunstmuseer.
 4. Gunnarsholmen. Vannmasser.
 5. Berg – Kragerø Museum. Temamuseer.
 6. Playmobilland Kragerø Fornøyelses- og temaparker.
 7. Kragerø Ridesenter. Veddeløpsbaner.
 8. Kragerø Turistkontor.

Hvor mange bor i Sannidal?

Kragerø
Befolkning10 351 (2022)
Bef.tetthet35,86 innb./km²
Antall husholdninger5 032
Kommunenr.3814

Hvor ligger Drangedal?

Drangedal er ein kommune søraust i Vestfold og Telemark fylke. Kommunen grensar til Nissedal i vest, Kviteseid og Nome i nord, Skien og Bamble i aust, Kragerø i søraust og Gjerstad i sør.

Hva kan man gjøre på Gautefall?

 • Gautefall Biathlon.
 • Stisykling på Gautefallheia.
 • GautefallEvent.
 • Turterreng.
 • Badeplasser.
 • Fisking.
 • Hulfjell gård waterpark.
 • Treungenfestivalen.

Hvor stort er Drangedal?

1 063 km²
Drangedal / Område

Hvor ligger Bamble kommune?

Bamble er en kommune i Vestfold og Telemark fylke. Bamble ligger på sørvestsiden av Langesundsfjorden–Frierfjorden og grenser til kommunene Kragerø, Drangedal, Skien og Porsgrunn. Kommunen omfatter siden 1964 de tidligere kommunene Bamble, Langesund og Stathelle.

Hva betyr navnet Bamble?

Navnet Bamble har usikker bakgrunn; kan slekte på nynorsk bembel, ‘stor mage’, og kan ha vært navn på en høyde.

Hvor mange bor i Bamble 2021?

Statistisk sentralbyrå (SSB) definerer en stor sammenhengende tettbebyggelse gjennom kommunene Skien og Porsgrunn og Bamble som ett tettsted, og dette tettstedet hadde 94 102 innbyggere per 1. januar 2021 (Skien 49 792, Porsgrunn 34 176, Bamble 10 134).

Hvor mange hytter er det i Bamble?

Bamble er regionens åttende største hyttekommune med 2 390 fritidsboliger.

Hvor ligger Langesund?

Langesund er en by i Bamble kommune i Vestfold og Telemark fylke. Langesund ligger helt ytterst ved grensen til Ytre Oslofjord og Skagerrak ved innseilingen til Frierfjorden. Langesund ligger på ei halvøy og har cirka 5500 innbyggere. Langesund er det administrative sentrum i Bamble kommune.

Hvor ligger Stathelle?

Stathelle er en by i Bamble kommune i Telemark. Byen har ca. 6336 innbyggere, og ligger på vestsiden av der Langesundsfjorden, Frierfjorden og Eidangerfjorden møtes og er den øvre delen av Langesund/Stathellehalvøya.

Leave a Comment