Hvordan får man studentkort?

Slik skaffer du deg et studentkort

Møt opp med gyldig ID på Kortsenteret på Studentsenteret. Kortsenteret tar bilde av deg og du får kortet med en gang. Bruk kortet.

Hvordan få gyldig Studentbevis?

For at studentbeviset skal være gyldig må du ha betalt semesteravgiften og semesterregistrert deg. Hvis det ikke vises bilde av deg selv i appen, må annen gyldig legitimasjon kunne fremvises sammen med appen.

Hvor henter man studentkort Dragvoll?

Studentkort kan hentes i skranken hos IT-tjenesten (i kjelleren i Kobolt-bygget).

Hvordan får man studentkort? – Related Questions

Hvordan laste ned studentbevis?

Slik laster du ned appen
  1. Last ned Studentbevis-appen fra App Store (iOS) eller Google Play (Android)
  2. Logg inn i appen: Velg tilhørighet, og logg inn med vanlig NTNU-brukernavn og passord.
  3. Tillat bruk av bilde fra ditt studentkort: For å aktivere bilde i appen, må du godta bruk av bilde i Studentweb.

Hva brukes studentkort til?

Studentkortet fungerer som adgangskort til de bygg og lokaler hvor studenten er berettiget tilkomst. De fleste steder må en også taste inn PIN-kode som er den samme koden som brukes ved innlogging på studentweb (semesterregistrering og eksamensmelding).

Hvor lenge kan man bruke studentbevis?

Hvor lenge er studentbeviset gyldig? Semesterregistrering og betalt avgift er gyldig til 31. januar i høstsemesteret og 31. august i vårsemesteret.

Når kan man få studentrabatt?

Dette varierer litt, men mange steder, så får du det ja. Du er ikke offisielt student, men elev. Men mange steder har med elever, gjerne over 16 år, i studentrabattene sine. For eksempel NSB, Ruter og andre sånne steder, inkluderer elever over 16 år i studentrabatten.

Er du student når du er lærling?

En student er en student/elev/lærling over 18 år som deltar i en godkjent utdanning med rett til lån eller stipend fra Lånekassen.

Hvordan bevise at man er student?

Hva er gyldig bevis? Studiekort eller studentbevis på mobil. Skolebevis for lærlinger, som bekrefter at du er student/lærling inneværende semester. Dokumentasjon fra skole eller lærebedrift, som bekrefter skolegang inneværende semester, sammen med bankkort, førerkort, pass eller annen legitimasjon med foto.

Kan studenter få støtte fra NAV?

Pengestøtte under utdanning

Da kan du ha rett til pengestøtte fra NAV mens du går på skole. Hvis du har jobbet ved siden av studiene og blir permittert eller arbeidsledig, kan du ha rett til dagpenger mens du tar utdanning eller opplæring.

Hvordan få studentbevis lærling?

De fleste steder vil du kunne studentpris når du er lærling. Skaff deg skolebevis eller lærlingbevis fra fylkeskommunen eller vis fram kopi av lærekontrakten din.

Er Pocket ID studentbevis?

Som student ved Trøndelag høyere yrkesfagskole vil du få studentbevis (PocketID) og bibliotekkort digitalt på mobilen. Det kan benyttes som identitetskort ved eksamen og som godkjent legitimasjon for reiser med kollektiv transport som tilbyr studentrabatt.

Hva er Lærlingbevis?

Beviset er Trøndelag Fylkeskommunes gyldige bevis for legitimering av sin status som elev, lærling eller lærekandidat. Eksempelvis vil det kunne være mulig å benytte beviset ved legitimering i forbindelse med eksamen, ved reise på AtB eller ovenfor bedrifter.

Kan lærlinger søke studentbolig?

Andre studenter og lærlinger er også velkomne til å søke. Alle søkere må være over 18 år. Du kan lese hele tildelingsreglementet for SSNs studentboliger her.

Hvor mye koster en studentbolig?

Gjennomsnittlig månedlig leie

De er ofte rimeligere enn å leie private leiligheter. En liten studentbolig kan ha alt fra 2500-5000 kroner i månedsleie. En større leilighet vil normalt koste fra 5000 til rundt 10 000 kroner i måneden.

Kan man bo i studentbolig uten å være student?

Dersom boliger er ledige og ingen studenter er på venteliste, kan disse leies ut til andre. Alle søkere må være over 18 år. Mer informasjon om tildeling av bolig finner du her.

Kan man takke nei til studentbolig?

Mange søker studentbolig selv når de ikke vet om de har fått plass på studiet. Husk at du kan trekke tilbake søknaden din eller takke nei til studentboligen du får, hvis du ikke kommer inn på studiet du ønsker.

Leave a Comment