Hvilken Kinder har salmonella?

Tilbaketrekkingen gjelder Kinder Surprise, både enkle og i 3-pakning, Kinder Mini eggs, Kinder Surprise Maxi og Kinder Schokobons. Årsaken er mistanke om sammenheng med et pågående salmonella-utbrudd i flere europeiske land, skriver tilsynet i en pressemelding onsdag.

Hvor er kinderegg produsert?

Anlegget vil først gjenåpnes når det er sertifisert av myndighetene. Bare Kinder-produkter produsert i Arlon, Belgia, er berørt av denne tilbakekallingen. Arlon-anlegget står for rundt 7 % av det totale volumet av Kinder-produkter produsert globalt på årsbasis.

Hvor er kinder sjokolade fra?

Kinder Sjokolade er kjent av folk flest, og historien om Kinder starter i 1968 i den lille byen Alba i Italia. Det er her ideen til hvilken Kinder vi kjenner i dag ble født. Michele Ferrero vokste opp som sønn av en chocolatier, og drømmen hans var å lage sjokolade i verdensklasse til barn og barnslige sjeler.

Hvilken Kinder har salmonella? – Related Questions

Hva er Norges mest populære sjokolade?

For Freia Melkesjokolade er (ja, du gjettet det) Norges mest solgte sjokolade og har vært det helt siden 1961. For mange er dette den første sjokoladen vi blir introdusert til som barn.

Er det trygt å spise Kinder?

Sjokoladen din er produsert etter at sjokoladefabrikken oppdaget salmonellautbruddet og omfattes heller ikke av disse sjokoladene. Du kan derfor trygt spise den uten å være redd for å bli syk.

Er kinder sjokolade norsk?

Kinderegg er en søtsak for barn (derav navnet, Kinder = barn på tysk) i form av et sjokoladeegg med et lite leketøy inni. Produktet lages av den italienske konfektprodusenten Ferrero SpA, og markedsføres i Norge av Ferrero Skandinavia.

Hvilket land oppfant sjokolade?

Kakaotreet har blitt dyrket i Mellom-Amerika siden 600-tallet av mayaindianerne. Det antas at bønnene kan ha blitt brukt i minst 2 500 år. Sjokolade kom første gang til Europa med Christofer Columbus i 1502 og Spania etablerte tidlig et monopol på import.

Hvem eier kinder sjokolade?

Selskapet ble grunnlagt av konditoren Pietro Ferrero i 1946 og har sitt hovedkontor i Alba i Italia. Det har over 32 000 ansatte og er fortsatt i Ferrero-familiens eie.

Hvilket land kommer Milka sjokolade fra?

Milka er et østerriksk melkesjokolademerke som er kjent for sin fine og milde melkesjokolade. Merket ble dannet i Østerrike i 1901 av den sveitsiske sjokoladeprodusenten Philippe Suchard, og det ble raskt en stor fremgang. I sin markedsføring bruker merket en karakteristisk lilla ku, “Milka Cow”.

Hva ble fjernet fra Kvikk Lunsj?

De første sjokoladene som ble produsert var nemlig trukket med mørk sjokolade, og det ville ikke markedet ha. Partiet ble, nærmest i sin helhet, trukket tilbake, og produktet ble deretter relansert med lys sjokolade.

Hvem er eier av Freia?

Freia/Moderorganisasjoner

Hvilket land har den beste sjokoladen?

De fleste er ikke klar over det, men det er ikke Belgia eller Sveits eller for den saks skyld Norge som lager verdens beste sjokolade, det er Syria som gjør. Syrisk sjokolade er ettertraktet og har vunnet mange utmerkeler hvor sjokoladekjennere kårer hvilken sjokolade som er best.

Hva er verdens dyreste sjokolade?

En helt spesiell, diamantformet sjokoladebit ble utstilt på en internasjonal sjokolademesse i Obidos i Portugal i helga. Du får kjøpt den for 7.728 euro, eller rundt 77.000 norske kroner. Den er akseptert av Guinness rekordbok til å være den aller dyreste i verden.

Er melkesjokolade norsk?

Ren Melkesjokolade av beste kvalitet fra Freia Melkejsokolade – Norges mest solgte sjokolade. Laget med melk fra norske kuer og produsert i Freia Fabrikken på Rodeløkka i hjerte av Oslo siden 1906.

Hvorfor er sjokoladen grå?

Fettbloom er den gråhvite misfargingen de fleste er kjent med og den skyldes oppbevaring ved for høy temperatur eller store temperatursvingninger. Den hvite fargen består da rett og slett av at deler av kakaofettet i sjokoladen har smeltet og trukket til overflaten hvor det har stivnet igjen.

Hva er den sunneste sjokoladen?

Skal du spise sjokolade som kan sies å være sunnere, må du over til de mørke sjokoladene med minst 70 prosent kakaoinnhold. Sjokoladene i denne testen har alle et lavt kakaoinnhold.

Kan man smelte sjokolade to ganger?

Temperering av sjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad, men pass på at sjokoladen ikke kommer i kontakt med vannet. Sjokoladen kan smeltes om igjen så mange ganger du vil.

Kan sjokolade bli gammel?

Mørk sjokolade som oppbevares riktig har nesten ubegrenset holdbarhet. Unngå å ha sjokolade i kjøleskap. Sjokolade bør nemlig oppbevares ved stabil temperatur mellom 16–18 grader med lav luftfuktighet for lengst mulig holdbarhet.

Hvilken mat går aldri ut på dato?

For på matvarer som honning, ris, sukker, salt og tørkede bønner, kan du nærmest bare glemme ”best før”-datoen.

Leave a Comment