Hva er de beste fjellskoene?

 • 90/100. ON. Cloudrock Waterproof (Herre) Legg til som favoritt.
 • 90/100. ON. Cloudrock Waterproof (Dame) Legg til som favoritt.
 • 6/6. Rekordbillig. La Sportiva. Stream GTX (Dame)
 • 6/6. La Sportiva. Stream GTX (Herre) Legg til som favoritt.
 • 5/6. -33% Mammut. Ducan High Gtx (Herre)
 • 5/6. Merrell. Moab FST 2 Mid GTX (Herre)

Er Hoka fjellsko bra?

HOKA overrasker svært positivt med en fantastisk god og solid fjellsko. Hoka Kaha 2 GTX leverer ikke bare den mest komfortable fjellskoen undertegnede har prøvd, men også den stødigste og kanskje peneste? Egenskapene er allsidig, og slitestyrken er høy.

Hvorfor Høye fjellsko?

Det høye skaftet gir ofte bedre vanntetthet og mer varme. I tillegg støtter det ankelen. Det er en stor fordel hvis du går i veldig ujevnt terreng eller har en tung sekk på ryggen. Tråkker du skjevt, holder skaftet på ankelleddet, slik at du ikke tråkker over eller brekker ankelen.

Hva er de beste fjellskoene? – Related Questions

Hvordan skal en fjellsko sitte på foten?

Det viktigste, uansett terreng, er at skoen må sitte godt rundt foten. Den skal ikke føles ubehagelig eller presse inn på sidene. Sko av lær former seg bedre etter foten, men de er også ofte tyngre enn sko som er laget av syntetiske materialer.

Hvordan unngå gnagsår i fjellsko?

Vi anbefaler på generell basis å holde «sokkegarderoben» i god stand, da slitte sokker med hull og nupper lettere vil bidra til gnagsår enn nyere og hele sokker. Ved å velge en noe tykkere sokk i fjellsko enn i lettere tursko, polstrer og beskytter du foten mot det noe hardere «skallet» i fjellsko enn lette tursko.

Hva slags sokker i fjellsko?

Noen bruker tynne sokker innerst (liner sokk) og en ullsokk utenpå. Hvis det fungerer bra kan man selvfølgelig fortsette med det.

Ellers:

 • ta hensyn til terreng, årstid, vær og temperatur.
 • sokkene bør alltid være høyere enn skoene.
 • ta alltid med et ekstra par i sekken.

Er det vanlig å få gnagsår av nye sko?

Det er ganske vanlig at man kan oppleve å få gnagsår med nye sko, spesielt om de sitter litt trangt på foten, noe fotballsko gjør. Det første jeg vil råde deg til er å gå på apoteket eller butikken å kjøpe gnagsårplaster.

Kan man vaske fjellsko?

Vask støvlene i lunkent vann og bruk børste hvis de er svært møkkete. La støvlene tørke i romtemperatur. Ta også ut og tørk innersålene. Fyll skotuppen innvendig med avispapir eller ”foot trees”, slik at støvlene holder fasongen under tørking.

Hvordan velge riktig størrelse fjellsko?

Passer ikke skoene som de skal, da kommer heller ikke funksjonene til å fungere. Størrelse: Når man skal finne sin størrelse i tursko kan man helt enkelt tenke at man skal ha både en og to størrelser større enn det man pleier ha i hverdagssko. Det er faktisk bedre om skoen er litt for stor enn for liten.

Hvorfor blir det hull i hælen på sko?

En vanlig slitasje som oppstår, er at skinnfôret i hælpartiet slites ned, slik at det blir hull inn til den indre hælkappen. Det er egentlig ikke noe rart, for når du går, utsettes skoen for store påkjenninger akkurat her.

Hva er forskjellen på hikingsko og tursko?

Hikingsko. Denne betegnelsen bruker vi gjerne om halvhøye sko (mid-cut) som er noe mer robuste enn de letteste turskoene. Siden de rekker over ankelen, gir de et par ekstra fordeler: De gir bedre ankelstøtte, noe du får utbytte av både i ulendt terreng og hvis du har noen kilo på ryggen.

Hvordan utvide fjellsko?

Ta en kraftig plastpose oppi skoen og fyll opp med vann, deretter slenger du skoen i fryseren. vannet vil utvide seg når det fryser og dermed blokke ut skoen.

Hvordan få nye sko til å ikke gnage?

Unngå å få gnagsår i nye sko

For å forebygge gnagsår er det viktig å ta godt vare på føttene. Svært tørr hud vil i større grad føre til irritasjon enn frisk hud, så bruk gjerne fotkrem hver kveld. En annen måte å unngå blemmer på er å bruke gode sko og behagelige sokker. Du kan også prøve innleggssåler.

Hva slags sokker i fjellsko?

Noen bruker tynne sokker innerst (liner sokk) og en ullsokk utenpå. Hvis det fungerer bra kan man selvfølgelig fortsette med det.

Ellers:

 • ta hensyn til terreng, årstid, vær og temperatur.
 • sokkene bør alltid være høyere enn skoene.
 • ta alltid med et ekstra par i sekken.

Er det farlig å gå med for små sko?

Å med trange sko er ikke direkte farlig, men det kan gi deg varige skader i foten som kan føre til store problemer etter hvert. I tillegg kan du få smerter.

Hvor ofte burde man bytte sko?

Over og innvendig slitasje

De er indikatorer på at skoen er over slitt og bør skiftes ut. Mens de fleste ikke trenger å bytte ut skoene hver 6. måned, er det en god idé å se godt på dem etter 6 måneders bruk. Dette vil gi deg en god indikasjon på hvor fort skoene dine brytes ned.

Hvor ofte bør man bytte sko?

– Normalt varer et par løpesko mellom 750 og 1500 kilometer, avhengig hvem som løper på skoene, sier Tor Fauske, sjef på Löplabbet Norge. Det er holdbarheten i skoens funksjon og slitestyrken i overdelen som avgjør hvor lenge løpeskoene er dine føtters kjære venn.

Er Birkenstock bra for foten?

Birkenstock Gizeh

En sko med anatomisk formet såle, god plass til foten, støtte til både lengdebue og tverrbue, men mangler muligens hælrem. Konklusjon: En bra sko for de aller fleste føtter, spesielt til innebruk.

Er Hoka sko bra for ryggen?

Hoka Bondi 8 veier 250 gram til dame og 302 gram til herre. Dette er modellen vi selger mest av til de som går- og står mye på harde gulv. Dette er også min første anbefaling til de med vondt i knær, plantarfascie, rygg og eller hofter. Som du skjønner; dette er Hoka-skoen som er mest skånsom for kroppen din.

Leave a Comment