Hva betyr ring på venstre hånd?

I Norge har vi ringen på høyre hånd og flytter den over til venstre når ektefellen dør. Noen pleier å ha forlovelsesringen på venstre hånd og flytter den over på høyre hånd ved ekteskapsinngåelse. Høyre hånd er avtalehånden. Vi tar hverandre i den når vi avtaler noe.

Hva betyr ring på venstre ringfinger?

Tradisjonen tilsier at en giftering blir båret på venstre hånds ringfinger – den fjerde fingeren. Grunnen til at ringen skulle sitte på venstre hånd, var at man trodde at venen som gikk fra denne fingeren hadde direkte tilgang til bærerens hjerte.

Hvorfor giftering på venstre hånd?

I Norge kan man sette gifteringen på både venstre og høyre ringfinger, men i tidligere tider var det vanligst å ha den på den venstre fingeren. Grunnen var at man i antikkens Egypt mente at det gikk en vene direkte fra denne fingeren til hjertet, og hjertet var sjelens utspring, ifølge Wikipedia.

Hva betyr ring på venstre hånd? – Related Questions

Hva betyr ring på lillefinger?

Ringer på lillefingeren antas å betegne intellekt og list. Forretningsfolk i maktposisjoner, politikere, og andre glattsnakende menn med innflytelse blir ofte sett iført rosa ringer. Lillefinger ringer fanger mye oppmerksomhet.

Hvem finger har man giftering på?

Som tidligere nevnt er tradisjonen i Norge å ha både forlovelses- og giftering på høyre ringfinger. Dette skal fra gammelt av være fordi vi bruker høyre hånd når vi håndhilser og på den måten kan personen man hilser på se at man er gift.

Hvor skal man ha ringen?

– Gifteringen skal i Norge sitte på høyre ringfinger.

Hvem kjøper ring til mannen?

Har man lyst å overraske partneren kjøper man en ring og samtidig frir til henne/ham. Da kan man kjøpe gifteringer sammen senere. Når man bruker forlovelsesringer som gifteringer er det mest riktige å beholde forlovelsesdatoen i ringene.

Hva skal man si når man frir?

Et frieri finner sted når en partner spør den andre om å gifte seg med «vil du gifte deg med meg». Du kan også si “vil du forlove deg med meg”, men vær oppmerksom på at det kan tolkes som at du bare vil forlove deg og ikke gifte deg.

Hva er vanlig å gravere i gifteringer?

Her har vi funnet frem noen forslag som er både søte og morsomme:
  • Best etter <bryllupsdato>
  • I går, i dag og i morgen.
  • Jeg elsker deg mer enn sjokolade. <ektefellens navn>
  • Hvis funnet, behold mannen og returner ringen.
  • Best sammen.
  • My precious.
  • Alt er love.
  • Hun som ville (i hennes ring) . Han som måtte (i hans ring).

Hva er forskjell på giftering og forlovelsesring?

Forskjellengifteringer og forlovelsesringer

Forlovelsesringen er egentlig en pakt mellom et par før giftemål. Forlovelsesringen trenger ikke å være en egen ring, mens gifteringen er en ny ring igjen. Det er vanlig mellom par i Norge å gå med gifteringer sammen som forlovelsesringer før man gifter seg.

Hva symboliserer en giftering?

Ringen viser omverdenen at personene har inngått i ekteskapet og lovet hverandre evig troskap. Ringen er et symbol på evigheten, da den hverken har en begynnelse eller ende. Den brukes også på venstre hånd.

Hva står det i gifteringen?

Den vanligste inskripsjonen er “Din <den andres navn> <dato>”, men dere kan jo prøve noe helt annet: “nå sitter du i saksa” for eksempel. Enten du vil ha noe romantisk, humoristisk eller tradisjonelt finnes det mange alternativer.

Hvor mye skal gifteringen koste?

Men hvor mye skal en giftering koste i Norge? I gjennomsnitt betaler nordmenn 10-20 000 for en giftering, men det viktigste er at du velger en ring du liker og som passer innenfor ditt budsjett.

Når bør man bestille gifteringer?

Gifteringen er selve symbolet på ekteskapet. Å sette ringen på kjærestens finger er for mange høydepunktet i vielsen. Ringene er valgt med stor omhu, og har gjerne gravering på innsiden. Ønsker dere at gifteringene skal være ferdig gravert til selve dagen bør dere bestille ringene minst et par måneder i forveien.

Hvordan velge giftering?

Undersøk hvor smal/bred du ønsker gifteringen skal være

Skal du bære to ringer på samme finger kan det være lurt å ikke velge en altfor bred ring. Det er imidlertid mest vanlig for kvinner å velge 3-4 mm, mens menn vanligvis velger 4-5 mm. At gifteringen har en form som føles komfortabel på fingeren er også viktig.

Hvor mye er vanlig å bruke på giftering?

Terje Gaupseth, diplomgemmolog hos Tesori Diamanter forteller at prisgjennomsnittet folk bruker på gifteringer hos dem ligger på cirka 15.000 kroner. – Men vi selger ringer fra 4000 kroner til 250.000 kroner, sier Gaupseth til Kvinneguiden. Han tipper samtidig at et par gifteringer i snitt ligger på 10-15.000 kroner.

Skal begge bære forlovelsesring?

I dag kreves det ikke en ring ved forlovelsen, det holder med et løfte om at man hører sammen. Men dersom man ønsker det, kan man bytte ringer – dette blir stadig mer vanlig. Ofte velger man da ringene sammen. I såfall får begge en forlovelsesring.

Hva gjør man med forlovelsesringen når man gifter seg?

Men ikke få panikk, det er ganske enkelt: Når du er forlovet, bærer du forlovelsesringen på fjerde finger på venstre hånd. Når du er gift, bør du bruke gifteringen først på fingeren, så den er nærmere hjertet, etterfulgt av forlovelsesringen.

Hvor lenge er det vanlig å være forlovet?

En forlovelse (gammel form: trolovelse) inngås av et par for å kunngjøre for slekt og venner at man har til hensikt å gifte seg i nær fremtid, normalt innenfor ett års tid.

Leave a Comment