Hva betyr ordet stol?

Stol er et møbel til å sitte på. Stoler var alt i oldtiden i alminnelig bruk i middelhavslandene, både som lenestol og som lettere klappstol. Den sistnevnte formen var også i bruk i Norden alt i bronsealderen.

Hva heter delene på en stol?

Stoler består vanligvis av et sete med stolbein og et rygglene. Det siste skiller stolen fra en krakk. De kan også være utstyrt med armlener.

Hvordan trekke om en gammel stol?

  1. Steg 1: Skru stolen fra hverandre, og demonter den.
  2. Steg 2. Klipp ut og tilpass det nye trekket, som skal være 2 cm større enn puta på alle sidene.
  3. Steg 3. Stift fast det nyet stoffet.
  4. Steg 4: Frem med nål og tråd!
  5. Steg 5: Sett stolen sammen igjen.
  6. Ta-daaa! Da er det bare å sette seg ned og slappe av 😎

Hva betyr ordet stol? – Related Questions

Hvor gammel er Tripp Trapp stol?

Tripp-trapp-stolen (egentlig bare Tripp Trapp) er en stol som ble lansert i 1972. Stolen er designet av Peter Opsvik og produseres av Stokke Gruppen.

Hvor høy skal en stol være?

Hvis de er kortere eller høyere enn gjennomsnittet, må du sørge for å sjekke om de sitter komfortabelt på stolene, eller om du skulle få noen som har en annen setehøyde. Setehøyden varierer vanligvis fra rundt 45-50 cm, og det bør være et mellomrom på rundt 25-30 cm mellom bordet og setet for å gi plass til bena.

Hvordan trekke om en puff?

Begynn midt under på hver side, så du er sikker på at trekket ikke vrir seg. Jobb utover fra den første, midterste stiften til du har stiftet langs hele kanten. Pass på at du ikke har strammet trekket for mye, da kan puffen se bulkete ut. Når stoffet er stiftet fast, kan du feste de gamle bena, eller sette på nye ben.

Er Tripp Trapp stol norsk?

Tripp Trapp er en norskprodusert stol der setet og en fotplate kan stilles i flere høyder og dybder, slik at barn i forskjellige aldre kan sitte naturlig ved bord med normal bordhøyde. Tripp Trapp ble tegnet i 1972 av møbeldesigneren Peter Opsvik og blir produsert av Stokke. Stolen er blitt en internasjonal suksess.

Når kom Tripp Trapp stolen?

Året 1972 markerte begynnelsen på en ny epoke for Stokke – en periode som ville sette sitt preg på selskapets fremtid og fokus. Dette året lanserte Stokke sitt første barneprodukt – den ikoniske Tripp Trapp®-stolen, som er designet av Peter Opsvik.

Hvor mye plass tar en stol?

Det er vanlig å beregne ca. 60 cm pr kuvert, men hvor mange stoler du får plass til rundt bordet ditt avhenger selvfølgelig av hvor brede stolene er. Et bord som er 180 cm langt, vil vanligvis ha plass til 4–6 personer om du har spisestoler i standard bredde på mellom 45–55 cm.

Hvor langt spisebord til 10 personer?

140-150 cm rundt bord beregnes til 6 personer. 160-170 cm rundt bord beregnes til 8 personer. 180 cm rundt bord beregnes til 10 personer. 200 cm rundt bord beregnes til 12 personer.

Hvor mye plass mellom spisebord og vegg?

Husk å ha god plass rundt spisebordet – minimum 70-80 cm fra bordplate til vegg, da kan noen passere bak de som sitter ved bordet.

Hvor mye plass per person spisebord?

Stor eller liten plass

Hvor mye plass bør man beregne per person rundt spisebordet? – Normalt beregner man 55-60 cm per kuvert rundt et spisebord. Samtidig er det viktig å ta hensyn til hvor brede stoler man har, og også plassering av bordbena på spisebordet.

Hvordan rengjør tre spisebord?

Bruk en klut som er lett fuktet med rent vann først, og se om flekken går bort. Gjør den ikke det, bør du bruke et spesialmiddel. Og for all del: Ikke spray sterke universalvaskemidler ment for glass og vinduer på spisebordet ditt, det kan skade treverket, sier han.

Hvor mye plass rundt et bord?

Hvor mye plass bør man ha rundt spisebordet for å kunne bevege seg normalt? – En bør ha minimum 90 cm fra langsiden av bordet og bort til veggen, sier Grytdal. – 75 cm fra bord til vegg for å reise seg, og 90 cm hvis noen skal passere bak, sier Ruud.

Hvor stort er et vanlig spisebord?

Spisebordet har som regel en rektangulær bordplate med mål på cirka 90×150 cm. Bordets høyde er som regel rundt 72–80 cm. Enkelte spisebord har andre former på bordplaten som sirkulært, ovalt, og så videre.

Hvordan behandle spisebord?

år: Påfør olje i treets retning med en myk, lofri klut. La tørke noen minutter, og tørk bort det overskytende. Bordet kan få en ru overflate etter en slik behandling (fiberreisning), da bruker man et fint sandpapir i treets retning for å få overflaten glatt igjen. La bordet stå over natten før det tas i bruk igjen.

Hva slags teppe under spisebord?

Du bør velge et gulvteppe som er såpass stort at folk kan sitte på stolene innntil bordet uten at stolene må plasseres utenfor teppekanten. Hvis du går for et teppe som er omtrent 60 cm bredere enn bordet, vil du ha god margin for å holde stolene innenfor teppekanten.

Leave a Comment