Er det forskjell på flott og delfiafett?

Er Flott matfett og delfiafett det samme? Nei. Flott matfett er vel mest til fritering, tilberedning av smultringer og slikt, mens delfiafett er kokosfett, og som benyttes til konfektkaker, konfekt osv.

Hvorfor bruker vi delfiafett?

Blir den smeltede sjokoladen litt for tykk kan du ha i litt kokosfett (delfiafett). Det gjør den tynnere (ekte kuvertyre tynnes ut med kakaofett). Ha overflødig sjokolade i en bolle og la stivne – den kan brukes senere.

Er smult og delfiafett det samme?

Dette matfettet er basert på sheafett, kokosolje og rapsolje ogtilsvarer begrepet smult. Det brukes på samme måte som man tidligere brukte grisefett. Det er også mulig å bruke Delfiafett for å fritere. Delfiafett er rent kokosfett, men prisen er langt høyere, og derfor ikke vanlig å bruke.

Er det forskjell på flott og delfiafett? – Related Questions

Er delfiafett sunt?

Delfiafett er ikke farlig. Kokosolje er i utgangspunktet høyst mettet (rundt 85 %) og blir derfor ofte fullherdet. Herding innebærer at hydrogen tilføres umettet fett (hydrogenisering) for å gjøre det til mettet fett, som holder seg bedre og er hardt.

Hva er delfiafett laget av?

Delfiafett er herdet kokosfett. Fettet er klaret og blir blankt når det smeltes. Egner seg godt til baking. Brukes for eksempel i Delfiakake eller i risboller.

Hva kan brukes i stedet for smult?

Det er mest vanlig å bruke fast matfett som Flott og Delfiafett når du skal steke smultringer og annen smultbakst. Smultringer inneholder i utgangspunktet lite fett og du kan godt erstatte vanlig margarin med flytende margarin i oppskriften.

Hva er smult laget av?

Smult er et salveaktig, hvitt fett som smelter helt ved omkring 30–35 °C. Det fremstilles av svin, hovedsakelig av dyrets indre fettmasse (ister). Smult brukes til frityrsteking og som fôrfett, dessuten brukes noe til såpeproduksjon med mer.

Kan man bruke smult om igjen?

Smultet kan stekes i flere ganger. Så planlegger du å bake smultringer eller annen smultbakst til jul kan du gjerne bruke samme, smultet tåler å stå en stund i kjelen.

Hvor mye delfiafett i smeltet sjokolade?

1 ss delfiafett

Sett bollen over en kjele med vann og smelt sjokoladen og fettet. Rør det sammen når alt har smeltet, slik at du får en glatt masse.

Hvordan få sjokolade mer flytende?

Smelte eller temperere

Når man smelter sjokolade, betyr det at man varmer den opp til den skifter fra fast til flytende form. Både for sjokolade og overtrekk gjelder det at jo høyere temperatur, jo mer flytende, MEN: ingen av de to må varmes opp til over 45 grader.

Hvordan lage vannbad?

Sjokolade skal aldri utsettes for direkte kontakt med varmekilden, men smeltes i vannbad. Fyll en kjele med tre centimeter vann og bruk en stålbolle stor nok til at den kan «henge» inni kjelen. Varm vannet til like under kokepunktet.

Kan man smelte sjokolade to ganger?

Temperering av sjokolade

Smelt sjokoladen i vannbad, men pass på at sjokoladen ikke kommer i kontakt med vannet. Sjokoladen kan smeltes om igjen så mange ganger du vil. Når du skal temperere sjokolade er det viktig å smelte den til høy nok temperatur, slik at samtlige krystaller er flytende.

Hvordan få blank sjokolade?

Kunsten å få sjokoladen blank
  1. Smelt sjokoladen over svak varme i vannbad eller i mikro-ovn.
  2. Hell sjokoladen utover en steinplate eller lignende og start tableringen.
  3. Så snart du merker at sjokoladen begynner å tykne tar du den over i bollen igjen.
  4. Varm sjokoladen opp til 31-32 grader igjen.

Hvorfor bruke vannbad?

Vannbad er en kjele eller panne med kokende vann der man setter en form med en matrett som skal varmes opp. Hensikten er å varme opp mat som ikke skal varmes over kokepunktet, eller ikke skal komme i nær kontakt med kokeplate eller stekeovn.

Hvorfor smelte ikke sjokolade i vannbad?

Vann: Hvis smelta sjokolade kommer i kontakt med vann vil den herdes og bli hard og umulig å bruke. En dråpe vann er nok til å ødelegge alt så vær forsiktig, spesielt hvis du smelter sjokoladen i vannbad.

Hvordan holde smeltet sjokolade flytende?

Mørk sjokolade tåler høyere temperatur enn melkesjokolade som igjen tåler høyere temperatur enn hvit sjokolade. Vær derfor veldig forsiktig når du smelter sistnevnte. For å sjokoladen ekstra rennende kan du tilsette litt delfiafett.

Hvordan få sjokolade til å stivne?

Skal du bruke den tempererte sjokoladen senere er det lurt å sette bollen med sjokoladen i et kar med fingervarmt vann og røre av og til, eller stivner den. Under hele prosessen må du passe på at massen ikke utsettes for sine to fiender varme og vann. Blir sjokoladen utsatt for sterk varme blir den brent.

Hvor mye sjokolade må man ha i sjokoladefontene?

♥ Smelt sjokoladen på forhånd før du har den i sjokoladefontenen. Dette gjøres lettest i en metallbolle over vannbad. ♥ Bruk nok sjokolade (jeg brukte 500 gram). ♥ Bruk helst overtrekkssjokolade eller sjokolade spesielt beregnet på sjokoladefontener (fås kjøpt blant annet i nettbutikken Select Flavour ).

Hvordan vaske sjokoladefontene?

Sjokoladefontenen har to varmeinnstillinger, og når festen er over og fontenen må rengjøres, er det ikke noe problem. Selve “fossen” i rustfritt stål kan enkelt klikkes av og vaskes i oppvaskmaskinen. Pengene tilbake for ubrukte varer.

Leave a Comment