Vilken bilstol ska man välja?

Bilbarnstolen ska vara godkänd för bakåtvänt åkande så länge som möjligt, gärna upp till 25 kg. Bilbarnstolen ska vara godkänd enligt R44 eller R129. Det kan vara en fördel om den är godkänd för flera olika bilmärken (t ex om du byter bil). Det kan vara bra om den är godkänd för alla platser i bilen.

Vilken bilbarnstol till 2 åring?

När det är dags att välja bilstol till din bebis som är på väg finns det två vägar du kan välja mellan: använda ett traditionellt babyskydd från ca. 0-1 år, följt av en bakåtvänd bilbarnstol tills barnet är ca. 4 år, eller att använda en och samma bilstol en så kallad “2-i-1”-bilbarnstol från 0 till ca. 4 år.

Vilka bilbarnstolar är Plustestade?

De har alltid ditt barns säkerhet och bekvämlighet som första prioritet och i dagsläget är tre modeller av deras bilbarnstolar plustestade och finns att köpa på jollyroom. Det är modellen Axkid Minikid, Axkid Move och Axkid Rekid ISOFIX.

Vilken bilstol ska man välja? – Related Questions

Är ISOFIX säkrare än bälte?

En Isofix montering är en säkrare och enklare montering än med bilbälte. Fördelen med att montera bilbarnstolen med bilbälte är att det är mer flexibelt och i en del bilar lättare att få till en bra lutning.

Kan 3 åring sitta framåtvänd?

Till cirka fyra års ålder färdas barnet säkrast bakåtvänt. En bakåtvänd stol tar emot de våldsamma krafterna och skyddar barnets känsliga huvud och hals. Små barn som åker i framåtvända barnstolar löper fem gånger högre risk att dödas eller skadas svårt, jämfört med barn i bakåtvända bilbarnstolar.

Vad betyder Plusgodkänd bilbarnstol?

Att stolen inte är plusgodkänd betyder inte automatiskt att det är en farlig/dålig stol. Alla tillverkare har inte valt att plustesta stolarna, det är ett frivilligt test där enbart bakåtvända stolar kan klara, de vändbara testas även framåtvänt och då klarar de inte plustestet för kraften på nacken blir för stor.

Vad är skillnaden mellan MAX Way och Max Way Plus?

MaxWay Plus har fått en extra vadderad klädsel för att barnen ska sitta så bekvämt som möjligt under bilfärden. MaxWay är självklart även den vadderad men det är stor skillnad på de olika sittytorna. Om möjligheten finns så kom förbi butiken med ert barn och prova vilken de sitter bäst i!

Vilken bilbarnstol tar minst plats i bilen?

Maxi-Cosi Pearl One i-Size

Pearl One är en av de stolar som tar allra minst plats i bilen. Den har inte jättehöga sidor, så barnet kan sitta skräddare. Stolen monteras snabbt och enkelt med Isofix. Den går att använda från 67 cm upp till 18 kg/105 cm, ca 4 år.

Är Axkid bra?

Axkid Minikid 1 är en av många bilstolar som verkligen levererade bra resultat i vårt bäst i test. En stor fördel med denna stol är att den har en väl tilltagen längd på stödbenet, vilket gör att den kan monteras i alla typer av bilar. Stolen går att luta i fem lägen, något som ger extra komfort för barn i alla åldrar.

Vad är det för skillnad på Axkid Minikid 1 och 2?

Uppdatering på nackstödet: 2 cm högre rygglängd

Axkid Minikid 2 är känd för att vara en av stolarna på marknaden som tillåter bakåtvänt åkande allra längst. Med ett nytt nackstöd ökar nu rygglängden med 2 cm, vilket innebär att Axkid Minikid nu går att använda ÄNNU längre.

Är Britax svenskt?

Made in Europe

Med vårt starka tyska och brittiska arv prioriterar Britax Römer tillverkning i Europa. År 2016 flyttade vi till vårt nya, specialbyggda huvudkontor i Leipheim, Tyskland. Med hjälp av vår nya anläggning producerar vi nu 90 % av våra bilbarnstolar och alla våra cykelsitsar i Tyskland eller Storbritannien.

Vilket land kommer Axkid ifrån?

Med rötter och DNA i svensk ingenjörskonst, säkerhetstänk och passion för barns rätt till trygghet, skapades Axkid i Göteborg, Sverige, 2009. Vi är ett företag som brinner för barns säkerhet i trafiken. Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt.

Är Axkid svenskt?

Vi är ett svenskt företag som brinner för barns säkerhet i trafiken. Vår lösning är ett bakåtvänt åkande, så länge det är möjligt. Vi tror på att säkerhet, komfort och utbildning måste gå hand i hand. Genom förbättrade standarder och höjd kunskap räddar vi liv.

Hur länge håller en Axkid Minikid?

Vi rekommenderar en livslängd på 8 år från att bilbarnstolen används och är installerad. Den kan alltså stå i butik i exempelvis 2 år och därefter användas i 8 år. Babyskydd har en kortare livslängd på 6–7 år vid användning.

Kan man Bälta Axkid One?

Axkid One är en isofixmonterad stol, man kan inte montera med bilbälte och sitsen är fast så det går inte att klicka på babyskydd. Anledningen till att den är godkänd till hela 23kg och inte 18kg som de flesta andra isofixstolarna på marknaden är tack vare att den är extremt lätt, den väger under 10kg.

Kan man Bälta en ISOfix stol?

Äldre bilar saknar fästpunkter för ISOfix. En del ISOfixstolar kan över huvud taget inte monteras med bälte – du blir mindre flexibel att flytta stolen till andra bilar även om din egen bil har ISOfix. Bilbarnstolar med ISOfix är i regel både dyrare och tyngre.

Får man lägga bilbarnstol i mitten?

Den säkraste platsen för din bilstol är i mitten av baksätet, eftersom platsen är så långt bort som möjligt från airbagar på passagerarsidorna och från potentiella kollisioner.

Hur hårt ska ett barn sitta i bilbarnstol?

Hur hårt ska barnet sitta fast när man har dragit åt bilbarnstolens bälte för att det ska vara säkert? När man dragit åt bältet ska man få in max två fingrar mellan bältet och barnet, bältet ska helst gå över axeln och rakt bakåt.

Leave a Comment