Skal foundation eller concealer først?

3. Før eller etter foundation? Hvorvidt concealeren burde påføres før eller etter foundation vil for noen bli en smakssak, men generelt anbefales det å legge den etter at foundation er på plass. Med mindre du trenger å nøytralisere store områder i huden.

Når skal man bruke concealer?

En concealer eller dekkstift brukes til å skjule ujevnheter i huden, som for eksempel mørke ringer under øynene, kviser, pigmentflekker, arr eller store porer.

Er foundation og concealer det samme?

Hva er egentlig forskjellen på foundation og concealer? – Det er dekningsgraden, for å bruke et lignende uttrykk fra banken. Foundation kan du bruke i hele ansiktet. Concealer har tykkere konsistens og dekker mer, så den egner seg bare til enkelte områder.

Skal foundation eller concealer først? – Related Questions

Hvor skal man ta på concealer?

De mest flatterende områdene å legge concealer i full dekk er under øyne, rundt nese og på hake. Men ønsker du en lettere påføring kun for å tilføre litt highlighting i ansiktet, kan den brukes på siden av øyne, i midten av panne, ned nesebeinet, rett over amorbuen og langs kjeven.

Hvordan legge concealer under øynene?

Fylling forteller at den riktige måten å legge concealer på, er å legge den i en trekant. Poenget er at den skal smelte inn i huden, slik at du får en fin overgang inn mot øyet. – Ta utgangspunkt i begynnelsen av nesen, tegn to streker opp mot øyet som en trekant, og avslutt med en svak strek under vippene.

Kan man bruke foundation som concealer?

Hvis du ønsker å dekke over urenheter eller andre ufullkommenheter, kan det være lurt å bruke både foundation og concealer. Men hvis du bare vil jevne ut hudtonen din, vil foundation gjøre susen! Bare pass på å velge en nyanse som matcher hudtonen din så godt som mulig.

Kan man bruke mørk concealer som Contour?

En annen ting vi har lurt på er om man kan bruke concealeren til contouring? Ifølge makeupartisten går dette helt fint. – Du kan legge produktet på området du ønsker å lysne, og ja, den kan legges både over og under foundation, sier hun.

Hvilken farge skal jeg velge på concealer?

– Jeg velger som regel en concealer i en nyanse som matcher hudtonen, men når rødheten er tydelig, er et fargekorrigerende produkt i gult eller grønt toppen. Større blussende områder kamufleres best med en lett, flytende concealer eller gultonet primer.

Kan man bruke foundation som concealer?

Hvis du ønsker å dekke over urenheter eller andre ufullkommenheter, kan det være lurt å bruke både foundation og concealer. Men hvis du bare vil jevne ut hudtonen din, vil foundation gjøre susen! Bare pass på å velge en nyanse som matcher hudtonen din så godt som mulig.

Hvordan finne riktig farge på concealer?

Concealer under øynene: Velg en concealer som er en tone lysere enn hudtonen din. Hvis du trenger mer dekkevne så gå for en concealer med gulere toner. Concealer til ansiktet generelt: Her kan du velge concealere som enten går helt i ett med din egen hudtone eller en tone lysere.

Hva bruker man foundation til?

Foundation, primer, concealer, pudder og solpudder jevner ut hudtonen og skjuler for eksempel ujevnheter, ringer under øynene, rødhet i huden og rynker. I tillegg kan et godt sminkeunderlag fremheve og forme og gi huden glød og liv. Men det gjelder å vite hvordan man bruker sminkeproduktene riktig.

Hvorfor bruke foundation?

Foundation har blitt en av de viktigste produktene i sminkepungen. Ikke bare gir den et jevnt og pent underlag, men den beskytter også huden mot ytre påvirkning som forurensning, sol som kan gi nye ujevnheter. Grunnlaget for et godt resultat legges lenge før du står foran speilet og skal sminke deg.

Hva er best å påføre foundation med?

Våt svamp er lettest

Under påføring er svamp eller en foundationpensel gode hjelpemidler for et pent resultat. En fuktig svamp vil trekke til seg foundation og gjøre det lettere for deg på ta på litt og litt av gangen. En pensel er også et godt alternativ, prøv deg fram og bruk det som passer deg best.

Kan man bruke foundation uten pudder?

Istedet for å bruke pudder kan det være lurt å bruke en flytende foundation som har en mattende effekt. Men pass også her på å ikke velge en som er for tykk. Det kan også være lurt å bruke en oiljefri primer under for å hindre at overflødig fett trenger gjennom.

Hvordan unngå at sminken blir kakete?

Du legger for tykt lag

Sliter du med urenheter, fargeforskjeller eller pigmentflekker, er det sjeldent en god idé å prøve å plastre huden med et tykt lag foundation. Det vil tvert i mot gi et kakete resultat og legge seg som en maske over huden din.

Hvordan få concealer til å sitte?

3. Lag på lag-teknikken. Den beste måten å fiksere makeupen på er å jobbe lagvis: kremete produkter først og pudderprodukter til slutt. Etter at du har lagt foundation, concealer og leppestift, fikserer du dem altså med løst pudder.

Hva er en primer sminke?

En primer er et produkt som brukes i ansiktet som basis for resten av sminken. Ikke bare får den din foundation til å sitte bedre, den jevner dessuten ut huden. En primer reduserer ofte inntrykket av porer, demper rødhet og gir huden en slettere tekstur. Mange primere gir også huden en dose glans.

Hvorfor er det ikke bra å sove med sminke?

Når du sover, fornyes huden og den reparerer seg selv. En natt med sminke kan, og vil forstyrre den delikate balansen i huden din. Når porene er blokkert får ikke huden din «puste», og dermed ikke fornyet seg like godt.

Skal solkrem over eller under sminke?

Dagkremen skal først. Mange av oss bruker ansiktskremer med gode ingredienser for huden, og da er det viktig at disse påføres først og får trekke inn. Påfør så solkremen, gi den litt tid til å trekke seg godt inn og ha eventuell sminke til slutt.

Leave a Comment