Kan jag färga ett blonderat hår?

Ett blekt hår kan ju vara ”skadat” av blekningen. Behöver jag göra något med mitt blonda hår innan jag färgar det mörkt? – I och med att det är mer poröst än vad ett ofärgat eller obehandlat hår är det perfekt att göra en reparerande kur innan, då kommer resultatet bli ännu bättre.

Hur färgar man håret blont hemma?

Så blonderar du håret på dig själv
  1. Följ först råden 1, 2 och 3 under rubriken ”Så gör du själv en helfärgning hemma” i denna artikel. Applicera färgen i nacken och arbeta dig framåt.
  2. Låt verka i 20–30 minuter.
  3. Applicera resten av blonderingen på rötterna efter cirka 30 minuter.
  4. Tvätta en hårslinga ren från hårfärg.

Hur färgar man håret ljust?

Det är väldigt svårt att få ett redan färgat hår ljusare utan blekning så ja, man måste tyvärr bleka. Det finns färger som kan ljusa upp färger men du kommer inte att få den största förändringen och kanske inte det resultatet som du vill ha i slutändan.

Kan jag färga ett blonderat hår? – Related Questions

Kan man tona blont hår ljusare?

Kan jag göra håret ljusare med Casting Crème Gloss? Casting Crème Gloss är en intensivtoning som kan ljusa upp ditt hår ett steg. I produktfamiljen Casting Crème Gloss finns också Casting Crème Gloss Glossy Blond, som är en mer kraftfull produkt och kan göra ditt hår upp till två steg ljusare.

Vad är Askblond?

Med askblond hårfärg kan du få den där kalla och gråaktiga tonen av blont, utan att behöver oroa dig för orangea, gula eller röda undertoner. Färgen är fräsch och ungdomlig och kan användas för att förstärka den naturliga hårfärgen eller för att täcka över gråa hår.

Är blekning och Blondering samma sak?

5. Vad är skillnaden mellan blekning och blondering? Egentligen är det samma sak, alltså att man färgar sin naturliga hårgfärg ljusare.

Hur får man bort gult har efter blekning?

Med hjälp av silverschampo tillsammans med silverbalsam och inpackningar som är skapade speciellt för att ta fram kallare nyanser kan du se resultat direkt men också bygga på över tid. Den här typen av produkter passar dessutom perfekt för att underhålla ditt blekta hår.

Vad är Glossing har?

Glossing är en färgbehandling som gör att håret får tillbaka sin textur och ger djupverkande återfuktning, så att håret känns mjukt och silkeslent igen!

Hur får man håret ljust?

Vad är hårblekning?
  1. Att bleka håret är en kemisk process som ljusar upp ditt hår genom att beröva dina hårstrån på pigment.
  2. Ju längre du låter blekningen verka i ditt hår, desto mer pigment kommer lösas upp och desto ljusare blir ditt hår.

Kan man färga mörkt hår till ljust?

Är håret färgat eller tonat sedan tidigare kommer du behöva bleka det för att få det ljusare. Har du färgat håret hemma någon gång tidigare så måste frisören få veta det, då dom pigmenten kommer att vara extra svåra och ojämna att få bort än gammal frisörfärg.

Hur gör man ljusa slingor i mörkt hår?

Steg 1: Kamma igenom håret och dela benan som du brukar. Steg 2: Blanda färgen, täck penseln och applicera på de områden du vill ljusa upp. Håll upp de slingor du vill ljusa upp från resten av håret. Färgen får inte komma i kontakt med hårbotten.

Hur får man ljusare hår utan att bleka?

Att färga håret ljusare utan att bleka det

En variant av ”hemmablekning” på ett skonsamt sätt är att blanda C-vitamin med kokosolja. Det enda du behöver göra sen är att lägga i blandningen i håret på de ställena du vill ljusa upp det, något du kan göra upp till tre gånger i veckan.

Vad händer om man tar citron i håret?

Citron torkar ut håret

Håret strippas även på viktiga oljor. Med citronsaft i håret snabbas båda de processerna på ÄNNU mer – vilket gör att du riskerar att stå med ett svintoliknande svall på huvudet efter en längre citronkur.

Hur får man Blondare hår naturligt?

Kanel och honung är en effektiv blandning för dig som vill ha ljusare slingor i lite varmare toner. När du blandar honung och kanel aktiveras nämligen spåren av väteperoxid i honungen. Detta i kombination med honungens glukosoxidas skapar en kemisk reaktion som kan göra håret en eller två toner ljusare.

Hur får man bort gula toner hemma?

Silvershampoo är den bästa och skonsammaste kuren för orange eller gulaktigt hår. Produkten innehåller blå/lila pigment som kompenserar bort de oönskade missfärgningarna. Låt verka några extra minuter för att uppnå bästa möjliga resultat.

Vad ska man göra om håret blir gult efter blekning?

Med hjälp av silverschampo tillsammans med silverbalsam och inpackningar som är skapade speciellt för att ta fram kallare nyanser kan du se resultat direkt men också bygga på över tid. Den här typen av produkter passar dessutom perfekt för att underhålla ditt blekta hår.

Vilken färg tar bort gult hår?

Kort och gott är ett silverschampo ett schampo som neutraliserar brassiga toner i blont, grått eller ljusbrunt hår. Silverschampo innehåller nämligen blå eller lila pigment som balanserar ut det oönskade gula.

Varför blir håret orange vid blekning?

Att håret blir gult eller till och med orangea efter blekning är helt normalt. Håret blir gult eller någon annan varm färg eftersom håret innehåller dessa pigment. När man då ljusa upp håret så exponeras dessa pigment. Alla hår innehåller varma pigment, mer eller mindre och alla hår får någon form av gul färg.

Kan man bleka håret två gånger samma dag?

Behöver du bleka två omgångar, så vänta minst 24h mellan blekingarna. Att bleka två gånger på samma dag kommer inte att resultera i ljusare hår, men däremot trasigare. Håret behöver lite tid att återhämta sig efter första blekningen, låt det vila och andas i ett dygn innan du går på det igen!

Leave a Comment