Hvordan tilberede fennikel?

Slik tilbereder du fennikel
  1. Vask grønnsaken under kaldt og rent vann.
  2. Fjern stilkene.
  3. Del fennikelen i to på langs.
  4. Fjern rotfeste nederst på grønnsaken.
  5. Fennikel i tynne skiver passer til salat, mens tykke skiver eller båter brukes smørdampet, bakt eller woket.

Hva skal man bruke av fennikel?

fennikel kan brukes i salater og som snacks til dip. Skjær gjerne fennikelen fra bunnen av slik at den deler seg i skiver som en løk. Fenikkel kan kokes, wokkes, grilles, gratineres og bakes. Fennikel er deilig til lammekjøtt, til laks og den er et must i fiskesuppa.

Kan man spise hele fennikel?

Fennikel har en ganske sterk lukt, og en aromatisk smak – som kan minne om anis. Fennikel kan brukes både rå og kokt. Skjær fennikelen fra bunnen av, slik at den deler seg i skiver. Akkurat som en løk!

Hvordan tilberede fennikel? – Related Questions

Hva gjør fennikel med kroppen?

Fennikel inneholder vitamin K og kalium som begge er viktig for blodet vårt, men på to forskjellige måter. Vitamin K er helt nødvendig for normal blodlevring. Alvorlig mangel på vitamin K (sjeldent) kan føre til økt blødningstid. Vitamin K er dessuten nødvendig for et normalt skjelett.

Hvordan knuse fennikelfrø?

Kan brukes både hele, knust og malt. Mest smak og aroma får du ved å riste de i ca. 3 min. i en stekepanne på middels varme for deretter å knuse de i en morter.

Kan man koke fennikel?

Den kan også ovnstekes, grilles og kokes, men da bør den deles i store biter på forhånd. Dersom du skal koke fennikel, så gjør det kun i noen minutter slik at den ikke mister spensten. Fennikel er deilig til lammekjøtt og fiskeretter. Av andre grønnsaker passer tomat bra.

Er fennikel vanndrivende?

Siden fennikel virker vanndrivende og dermed øker utskillingen av væske fra kroppen, kan den brukes i en massasjeblanding til avgiftning av kroppen, for eksempel ved behandling av cellulitt.

Når er fennikel moden?

Når er det tid for høsting? Det tar omtrent 2 måneder for fennikelen å utvikle blader, og 4–5 måneder for frøene. Du kan dermed regne med å kunne starte høstingen av bladene om høysommeren, og frøene fra august til september.

Kan jeg fryse fennikel?

Squash, fennikel, bønner, erter, sukkererter, tidlig kål (kinakål, pakchoi kål) kan du oppbevare ved å forvelle dem og fryse dem etterpå. Forvelling skjer ved å kutte opp grønnsaken, ta dem i kokende vann i 1-2 minutter, ta dem opp og kjøle dem ned før du pakker dem til frysing.

Hvilke grønnsaker må forvelles før frysing?

De aller fleste grønnsakene må forvelles før frysing for å få et så godt resultat som mulig, både smaksmessig og næringsmessig. Den varmebehandlingen en forvellingsprosess gir har betydning både for næringsinnhold, farge, konsistens og aroma.

Hvorfor må man ikke fryse ned igjen?

Ikke frys ned matvarer mer enn to ganger

Eva Johanne Lillebakken er seniorrådgiver ved seksjon hygiene og drikkevann i Mattilsynet. Hun sier at hovedregelen er at matvarer ikke bør fryses ned to ganger, fordi det kan redusere den hygieniske kvaliteten vesentlig.

Hvordan tørke fennikel?

Heng buntene til tørk på et tørt, mørkt, luftig og varmt sted. Ta buntene ned når de er helt tørre og dra av bladene. I varmluftsovn: lav temperatur, maks. 35 ºC.

Hvorfor blir det tørke?

Tørke er forårsaket av mindre nedbør enn normalt over en lengre periode og påvirker alle komponentene i det hydrologiske kretsløpet – fra sitt opphav i mangel på nedbør, via markvanns underskudd, til lav grunnvannstand og liten eller ingen vannføring i elver.

Hvor lang tid tar det å tørke?

God fyringsved er hard, tørr og ren, og hvor fort veden tørker avhenger av hvor varm og solrik sommeren er. En normal sommer tar det rundt 4-6 uker før veden er tørr, men etter sommeren vi har hatt så langt vil tørketiden være kortere for mange. For å sjekke om veden er passe tørr, kan man bruke en fuktighetsmåler.

Hvor lang tid tar ved å tørke?

Hvor lenge bør ved tørke? Ved som tørkes ute bør ligge i minst et halvt år, men helst lenger og gjerne to sesonger før den har en fuktighet på 17-20 %. Veden bør stables under tak, men ikke tildekkes på begge sider.

Kan ved tørkes inne?

Å lagre ved innendørs byr på noen utfordringer, men fordelen er at veden lagres garantert tørt. Når du lagrer inne må du lagre slik at du unngår sopp-, råte og skadedyrangrep. – Veden må lagres opp fra gulv og ut fra vegg, og ikke så høyt at den berører taket. Luften skal sirkulere, slik at det blir god luftutskifting.

Kan ved bli for gammel?

Så lenge den ikke blir fuktig vil veden aldri bli ubrukelig.

Leave a Comment