Hvordan sy gardiner selv?

Sy gardiner selv akkurat slik du vil ha dem!
 1. Det første du trenger å gjøre er å måle lengden og bredden på vinduet ditt. Legg til 20cm til disse målene.
 2. Overfør målene du har funnet til stoffet ditt.
 3. Brett stoffet ditt rette mot rette, og sy langs de andre kantene.
 4. Sy støttestikning hele veien rundt gardinene.
 5. Ferdig!

Hvordan få fine folder på gardiner?

Hvordan få jevne og fine foldene på gardinen? Noen vil svare at du bør bruke tomme toalettruller for å få til foldene. Vi anbefaler en enda enklere løsning: glidere-på-bånd. Med glidere-på-bånd i gardinskinnen får du ensartede vakre folder som er like vakre uansett om gardinen er trukket for eller fra.

Hvor mange kroker på en gardin?

Hvor mange kroker du trenger avhenger av hvor store du vil at foldene på gardinen skal være. En generell anbefaling er 10 stk. for en gardin i enkeltbredde (140 cm).

Hvordan sy gardiner selv? – Related Questions

Skal gardiner henge i gulvet?

Gardinene bør henge høyt, og gjerne gå helt i gulvet, mener produktansvarlig i Borge, Birgit Torkildsby. Hun minner om at det er personlig stil som gjelder. Ved å benytte flere gardintyper sammen, får man dessuten dybde. – Som ved å bruke sidegardiner sammen med undergardiner «stores» og eller liftgardin.

Hvor langt ut fra veggen skal gardiner henge?

Monter skinnen slik at gardinen henger fritt, med en avstand på 7 cm mellom gardinen og veggen. Hvis du bruker dobbel skinne, for eksempel til ekstra ytre gardiner, skal du legge til enda 5 cm på de 7 cm.

Hvor mye rynker på gardin?

Vi anbefaler 8 cm fra underkanten av gardinskinnen til vinduets øverste kant + 8 cm under vinduets nederste kant. Vi anbefaler å legge til 20% i bredden så gardinene henger pent ved siden av vinduet.

Hvor skal Gardinstenger henge?

Standard plassering av gardinstangen

Det vanligste er å plassere gardinstangen midtstilt over vinduet, noen få cm over listen. Holderne festes gjerne 2-3 cm utenfor bredden av listen.

Hvordan sette på maljer på gardiner?

Klem på maljer
 1. Trenger du å falde gardinens sider så gjør det først.
 2. Brett deretter inn en fald på cirka 8 cm på toppen av gardinen.
 3. Legg den første maljen på stoffet, sentrer på toppfalden, cirka 7 cm fra sidekanten på gardinen til midten av maljen.

Hva er Multifunksjonsbånd til gardiner?

Gardiner med multibånd

Gardiner med multifunksjonsbånd gir deg flere muligheter til oppheng på en gardinstang. Du kan enten bruke ringer og rynkebåndkroker, tre gardinen direkte på stangen eller benytte de skjulte hempene som kanal. Egner seg også til tak- og veggskinner ved å kombinere med rynkebåndkroker.

Hva er Rynkebånd?

Rynkebånd: Rynkebånd med enkel eller dobbel rynkebåndskrok er et påsydd bånd som med din hjelp skaper små, tette rynker. Du former rynkene ved å dra i snorene. Velger du et bredere rynkebånd blir rynkene mer fremtredende.

Hva er Multibånd?

Multibånd er et kombinasjons rynkebånd som kan brukes til flere ulike gardinoppheng. Båndet sys på gardinen, gjerne 0,5 – 2 cm fra toppen av stoffet. Båndet er transparent slik at det passer alle tekstiler, uansett farge.

Hvordan velge riktig farge på gardiner?

Velg farge og materiale

Hvis du ønsker et lunt og varmt uttrykk, velger du varme, gjerne litt mørkere farger. Ønsker du å ha et dust og rolig inntrykk, kan nøytrale og lysere farger være et godt valg. Og er du glad i farger, kan du velge mer fargesterke gardiner.

Hvilke gardiner til grå sofa?

Legg til gardiner

Du kan også legge til farger som gul, mørk rød, rosa, oransje og grønne nyanser. Den gule gardinen komplimenterer den grå sofaen fint.

Er det moderne med gardiner?

Lurer du på om du skal ha gardiner i stua eller på soverommet? Sett i gang! Det er moderne, du får det lunt og hyggelig! Tekstiler demper dårlig romklang, hindrer innsyn og ikke minst holder varmen inne og stenger kulden ute.

Hvilke farger passer sammen med Washed linen?

LADY 10679 Washed Linen

Fargen kan minne litt om 10341 Kalk, men den er noe mindre rødlig. Det betyr at den passer langt bedre til Klassisk Hvit, Letthet, Egghvit og Bomull. Sett den sammen med 1376 Frostrøyk, 394 Varmgrå og 1352 Form, for et interiør med myke fargeoverganger.

Hvilken farge er greige?

Fargen greige er verken helt grå eller helt beige, men er perfekt harmoni midt i mellom. En perfekt balanse mellom sorthet og diskret kulørthet.

Hva slags farge passer til grått?

La oss se nærmere på noen farger som passer fint til grått!
 • Hvit. Å kombinere hvitt med grått er en av de tryggeste valgene du kan gjøre.
 • Blå En annen farge som passer fint til grått er blå.
 • Grønn. Vi kan vel trygt si at det er mye skog i Norge, samtidig som vi har lange tradisjoner med bonde- og gårdsliv.
 • Sort.
 • Rød.
 • Gul.

Hvilke farger passer ikke til Bomull?

Hva bør du unngå? Et godt eksempel kan være at du har standard hvite vinduer og dører i Bomull, og ønsker en gråtone på veggen. Da bør du unngå de kjølige og litt blålige gråtonene som for eksempel Skumring, Morgendis og Tåkedis, og heller se på gråtoner som er gylne, som Tidløs og Antikkgrå eller Varmgrå.

Leave a Comment