Hvordan spiser man sukkererter?

Sukkererter brukes i salater, i wok, i stuinger, i omeletter og som snacks. Stilken og strengen som ertene henger i, fjernes før bruk. Importerte sukkererter bør forvelles et par minutter før bruk.

Kan man koke sukkererter?

Alle sukkererter skal varmebehandles før bruk. Kutt de i biter, eller tilbered de hele. Stek, kok, wok eller damp sukkerertene. Avkjøl sukkerertene og ha de i salater eller som snacks.

Kan man fryse ned sukkererter?

Fryses i bokser eller plastposer (tar minst plass) i ønsket porsjoner.

Hvordan spiser man sukkererter? – Related Questions

Hvordan ta vare på sukkererter?

Sukkererter oppbevares best ved lav temperatur og uten lufttrekk. Ofte blir sukkererter levert pakket på brett for å forlenge holdbarheten. Man kan gjenopprette sprøheten til en viss grad ved å legge sukkerertene i iskaldt vann en stund før bruk.

Når kan man høste sukkererter?

Høst sukkerertene før de blir for store. Fra du sår til du kan høste tar det ca. 50-70 dager.

Hvorfor skal sukkererter forvelles?

Importerte sukkerertene kan være forurenset med bakterier som E. coli, Salmonella og Shigella. Derfor anbefaler Mattilsynet å alltid å gi importerte sukkererter et raskt oppkok før de spises (Illustrasjonsfoto: Scanpix). I mange av landene vi importerer fra, blir sukkererter tradisjonelt varmebehandlet før de spises.

Hvordan fryse erter?

Klargjør og frys erter til frysing

Knekk ertebelgene og skrell ut ertene. Legg ertene i kokende saltet vann i to minutter. Legg de drenerte ertene i isvann et øyeblikk for å stoppe kokeprosessen og bevare den grønne fargen på belgfruktene. De drenerte ertene legges nå i en passende frysebeholder og deretter i fryseren.

Hvordan forvelle sukkererter?

Sukkererter: Strengles. Store sukkererter deles. Forvelles i 1 – 2 min. Maiskolber: Forvelles hele i 6-7 min.

Kan man fryse ned kruspersille?

Man kan både fryse og tørke persille. Både kruspersille og bladpersille selges avskåret i bunt og i potter. Det finnes norsk produksjon og import er hovedsakelig fra Italia, Belgia og Spania. Kruspersille skal være friske i fargen, hele, saftig og sterkduftende.

Er kruspersille sunt?

Store bunter med kruspersille kan settes i vann, og oppbevares i romtemperatur. Du kan både fryse og tørke persille. Per 100 gram er persillen rik på kostfiber, A-vitaminet betakaroten, B-vitaminet folat, vitamin C og kalium. Persille er også en kilde til vitamin E, vitamin K, kalsium og jern.

Er kruspersille og persille det samme?

Det finnes to typer persille, kruspersille og bladpersille. Kruspersille er den mest vanlige, og gjenkjennes på de krusete, sprø og spenstige bladene. Bladpersille har glatte taggete blader, og har ikke sprøheten til kruspersille. Smaken er derimot veldig lik, bortsett fra at kruspersille har en noe mildere smak.

Kan man spise stilken på bladpersille?

Både bladene og stilken på urten brukes i denne friske og smakfulle retten. Jeg spiser veldig mye urter for tiden siden jeg har fri tilgang i kjøkkenhagen. I denne retten har jeg brukt en blanding av dill, kjørvel og bladpersille og brukt både bladene/dusken og stilken. Alle urter med myk stilk kan brukes her.

Kan man bruke stilken på brokkoli?

Brokkolistilken kan du bruke i dip, risotto og salat – og selvfølgelig i gryter og supper. Det er mye bedre enn å kaste resten av den sunne og gode brokkolien. – Å bruke brokkolistilken er bærekraftig, økonomisk, godt – og ikke minst sunt!

Kan man bruke stilken på basilikum?

Smaken er karakteristisk, søt og mild. Bruk bladene hele, eller del dem opp. Stilkene kan også hakkes og brukes.

Kan man bruke stilken på rosmarin?

Bruk hele stilker, eller fjern bladene fra stilken og bruk dem hele. Rosmarin gir nydelig smak til marinader og sauser, og er perfekt til lam!

Kan man spise stilken på oregano?

På alle urter kan du bruke både stilk og blader. Det er imdilertid noen av urtene som har grovere stilker, som du med fordel kan fjerne. Timian, rosmarin, oregano og salvie har ofte treaktige grove stilker som ikke er særlig behagelig å tygge, derfor plukker man stilkene.

Hvilke urter passer sammen?

Hvilke urter kan plantes sammen: bord
anleggKan plantes med
LavendelRosmarin, oregano, salvie, timian og merian
MerianRosmarin, oregano, salvie, timian og lavendel
BasilikumPersille, koriander, slangegress
PersilleBasilikum, koriander, slangegress

Kan man fryse fersk oregano?

Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser! Du kan også blande flere urtetyper, men da er det lurt å bruke noen som passer godt sammen.

Kommer basilikum igjen?

Basilikum er en krydderurt som vil vokse bedre og raskere om du er flink til å knipe av stilker og bruke av planten, sier nettstedet PioneerThinking.com. Regelmessig «høsting» vil sørge for at planten holder seg frisk og stadig gror nye skudd og blader. Ny vekst vil også gjøre bladene mer konsentrerte i lukt og smak.

Leave a Comment