Hvordan legger man varmefolie?

Varmefolie kan installeres i tørre rom og det skal benyttes ledninger og koblingsmateriell som er godkjent. Den bygningsmessige dimensjoneringen, monteringen og utførelsen må være slik at nærliggende brennbart materiale under ugunstige driftsforhold, ikke utsettes for høyere temperatur enn +80 °C.

Hva koster det å få lagt varmefolie?

Pris for å legge varmefolie

Prisen for ferdig lagt varmefolie, for dem som regner per kvadratmeter, ligger omkring 450 kroner per kvadratmeter til 900 kroner per kvadratmeter (eks. mva.).

Hvorfor legge plast over varmefolie?

Byggplast som legges over varmefolien før gulvet legges for å beskytte varmefolien mot blandt annet fuktighet ovenfra.

Hvordan legger man varmefolie? – Related Questions

Kan man montere varmefolie selv?

Varmefolien må legges av en profesjonell, men underlaget og selve gulvet kan du legge selv. Varmefolie har endel fordeler, men den største er at det går fort å regulere temperaturen i hjemmet ditt. Det tar ikke flere timer å senke- eller øke temperaturen.

Hvor mye strøm trekker varmefolie?

Hvor mye strøm trekker varmefolie? Varme stiger opp, så hvis du underetasjen er oppvarmet og du skal montere varmefolie i andre etasje vil det normalt være mer enn nok med 60 W. I de fleste nyere hus som er godt isolert vil det være nok med 60 W uavhengig av etasje.

Kan man ha teppe på varmefolie?

Ved å benytte varmefolie kan man bruke tepper, men ikke tepper med underside av gummi eller tepper som er for tykke. Ved installasjon av varmefolie under tregulv, parkett, laminat, vinyl og lignende, må det alltid benyttes en termostat med mulighet for maksimal begrensning av gulvtemperaturen.

Hvorfor plast i veggen?

En dampsperre er, enkelt forklart, en plastduk som skal hindre at varm, fuktig luft fra oppholdsrommene finner en vei gjennom tak og vegger, og ut i isolasjonen i veggene eller på loftet.

Kan man legge varmefolie under vinyl?

Vinylgulv kan kun brukes med vannbåren eller elektriske varmeelementer som er lagt inn i underlaget. Nye systemer som varmefolie som legges oppå underlaget er ikke egnet.

Kan varmefolie legges rett på betong?

Du kan legge varmefolie på betonggulv, men ikke under betong.

Er varmefolie økonomisk?

Varmefolie er en praktisk og økonomisk form for oppvarming av boligen som har blitt mer og mer populært de siste årene. I forhold til tradisjonelle varmekilder som panelovner, gir gulvvarme en mer naturlig og komfortabel følelse av varme i kroppen.

Hva er best varmekabler eller folie?

Folien egner seg godt til parkett og laminat med varmebegrensning på 27 grader. Varmefolie er den eneste varianten som kun egner seg til tørre installasjoner. Dersom du skal bruke flislim, støp, teppelim eller annet flytende, må du velge varmekabler. – Uansett type gulvvarme, er det viktig at man isolerer godt.

Kan jeg legge varmefolie på bad?

Hva er varmefolie? Varmefolie kan brukes i alle tørre rom, men aldri på våtrom. Typiske bruksområder for varmefolie er kjøkken, soverom og stue, samt kjeller og gang der gulvtypen er enten tregulv, laminat eller lignende.

Kan man ha varmefolie under fliser?

Varmefolie er ikke egnet til å legges under fliser. Har du gulv med fliser må du derfor velge en annen oppvarmingsløsning.

Kan man legge flexwatt selv?

Det anbefales at Flexwatt installeres så sent som mulig i byggeperioden, og elementene bør tildekkes så fort som mulig. Flexwatt skal installeres av godkjent elektroinstallatør.

Kan man legge varmekabler rett på sponplater?

Viktig med riktig underlag

For å sikre gulvvarme på 130-150W per kvadratmeter, som er normalt i kjeller og på bad, bør underlaget være av ubrennbart materiale som betong eller gips. Dersom underlaget er brennbart, som for eksempel sponplater, skal man ikke gå noe særlig høyere enn 60W per kvadratmeter.

Hvor mye koster det å legge varme i gulvet?

Pris for å legge varmekabler ligger vanligvis på ca. 1000kr per m2. Prisen avhenger av hvor stort rommet er, og hvor mye watt man bruker per kvm. Jo større rommet er jo lavere vil prisen være per kvm.

Hvilket gulv over varmefolie?

Et ofte stilt spørsmål er hvilke typer gulv som tåler varmefolie – svaret på dette er at folie passer til både parkett, laminat og en del vinylgulv.

Kan man legge varmekabler oppå fliser?

Varmekabler har en omtrentlig levetid på 20 år, så om rommet nærmer seg denne alderen bør du vurdere å legge nye. Nye varmekabler kan i såfall legges direkte oppå de gamle flisene.

Leave a Comment