Hvordan kan jeg se min egen journal?

Pasientjournalen på helsenorge.no er en tjeneste som gir deg tilgang til din originale sykehusjournal. Du får digital tilgang via helsenorge.no. Der får du også tilgang til en annen tjeneste, som kalles kjernejournal.

Hvorfor kan jeg ikke se pasientjournalen min?

Det kan hende at behandleren din ikke har godkjent (signert) dokumentet enda, eller at dokumentet er i et format som ikke kan vises. Av og til kan du være nektet innsyn i enkelte opplysninger av lege eller behandler. Da kan du motta dokumentene på papir, ved å ta kontakt med sykehuset.

Kan man gå inn i egen journal?

Hva har du rett til innsyn i? I pasient- og brukerrettighetsloven § 5-1 står det at alle pasienter og brukere har rett til innsyn i sin egen journal med bilag. Bilagene er alt det som ikke er skrevet direkte i pasientjournalen, slik som røntgenbilder, prøvesvar og pleieplaner.

Hvordan kan jeg se min egen journal? – Related Questions

Når har helsepersonell lov til å lese pasientjournaler?

Helsepersonell kan alltid gå inn i en journal dersom pasienten gir samtykke. Det finnes imidlertid mange situasjoner der helsepersonell ikke kan få et gyldig samtykke eller der det er etisk vanskelig å spørre om samtykke. Dette gjelder blant annet i akuttsituasjoner og der pasienter har redusert bevissthet.

Kan helsepersonell lese sin egen journal?

Rettigheter til helse- og omsorgstjenester. Du har rett til å gjøre deg kjent med og lese det som helsepersonell har skrevet om deg i journalen. Du har også rett til å få en kopi av dette.

Hvem har rett til innsyn i journal?

Pasienten og brukeren har rett til innsyn i journalen sin med bilag og har etter særskilt forespørsel rett til kopi, jf. personvernforordningen artikkel 15. Pasienten og brukeren har etter forespørsel rett til en enkel og kortfattet forklaring av faguttrykk eller lignende.

Har Nav tilgang til pasientjournal?

NAV har på nærmere vilkår rett til å kreve å få innsyn i hele eller deler av pasientjournaler til personer som mottar eller har mottatt støtte fra dem, uten å måtte be om samtykke fra pasienten selv – såkalt etterkontroll.

Hva betyr Du har rett til innsyn?

Innsynsretten er et viktig virkemiddel for å realisere pasientens rett til informasjon om og medvirkning i helsehjelpen, så vel som retten til å klage på rettighetsbrudd, søke pasientskadeerstatning mv. Pasient har rett til innsyn i journalen med bilag, og på forespørsel rett til kopi, jf.

Hvordan få innsyn i journal etter død?

Som nærmeste pårørende må du ha pasientens eller brukerens samtykke for å få innsyn i vedkommendes journal. Det samme gjelder dersom du ønsker informasjon om pasientens eller brukerens helsetilstand og den helsehjelpen som ytes.

Er dødsfall offentlig informasjon?

Nærmeste pårørende har rett til innsyn i journal etter en persons død hvis ikke særlige grunner taler mot det.

Kan man se blodtype på Helsenorge?

Leter du etter blodtypen din? Du finner dessverre ikke informasjon om hvilken blodtype du har på Helsenorge. Hvis det er behov for å vite blodtypen din, for eksempel ved blodoverføring eller graviditet, vil helsepersonell alltid ta en test.

Hvor lenge skal en pasientjournal oppbevares?

Journaler som leveres til fylkeslegen oppbevares i 10 år, og journalene kan deretter tilintetgjøres etter samråd med Riksarkivaren eller avleveres til offentlig arkivdepot.

Hvem eier pasientjournal?

Ingen andre enn de som faktisk trenger dem for å yte helsehjelp. Disse dokumentene er underlagt strenge regler for personvern. Du eier din egen pasientjournal.

Hvem er ansvarlig for pasientjournal?

Første ledd. Første ledd første punktum pålegger den som yter helsehjelp å nedtegne eller registrere de opplysningene som er nevnt i helsepersonelloven § 40, i en journal for den enkelte pasient. Den som yter helsehjelp, har ansvar for pasientens journal.

Hvordan overføre pasientjournal?

Ettersending av pasientjournal ved fastlegebytte

Når du bytter fastlege, må du selv sørge for at journalen din overføres til den nye legen. Du kan kontakte din gamle fastlege/fastlegekontor og gi informasjon om den nye legen.

Kan fastlegen si opp pasienter?

Ifølge leder i Alment praktiserende lægers forening (Aplf), Jan Emil Kristoffersen, kan du ikke det. – Leger med fastlegeavtale har ingen rett til å si fra seg ansvaret for en pasient som står på listen.

Hva skjer om fastlegen slutter?

Når fastlegen slutter eller reduserer listen

Hvis fastlegen din slutter, vil du bli flyttet til en annen fastlegeliste. I noen tilfeller kan du bli flyttet til en liste uten fast lege. Når du står på en liste uten fast lege, vil det i noen tilfeller være en vikar som ivaretar fastlegens ansvar.

Kan man gå til lege uten fastlege?

Man har ikke egentlig rett på å komme til en annen fastlege enn sin egen. Så i prinsippet må du da dra hjem til kommunen der du har fastlege. Man kan ellers høre med legevakten. Man kan forklare hvorfor man ikke kan dra til fastlegen og be om å få komme til legevakten.

Hvor mye koster det å gå til legen?

Egenandeler og frikort
LegeEgenandel dagtid
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt160 kroner
Konsultasjon hos allmennlege/legevakt der legen er spesialist i allmennmedisin212 kroner
Tillegg for tidsbruk ved konsultasjon over 20 minutt (per påbegynt 15 minutt)10 kroner
Sykebesøk fra allmennlege/legevakt223 kroner

Leave a Comment