Hvordan finne riktig parfyme?

En duft skal gjerne gjenspeile hvem du er og ikke minst lukte godt. Hanne Sundby, parfymeekspert i Tax Free Norge, forteller at man bør tenke over om man liker duften av blomster, sitrus, vanilje, tre eller krydder. – Det å velge parfyme kan enkelt sammenlignes med å velge klær.

Kan parfyme gå ut på dato?

Hun forklarer at en parfyme eller eau de parfum som oppbevares kjølig sikkert varer 5 til 6 år. Om du begynner å merke at parfymen skifter farge eller endrer lukt, kan det rett og slett være fordi den har blitt dårlig. – Du merker godt når den dufter gammelt, litt muggent, nesten litt beskt og skarpt.

Hvor mye parfyme skal man bruke?

Hvor mye parfyme du bør bruke, kommer helt an på duften. En lett og frisk eau de toilette kan du trygt spraye mer av enn en mer krydrete og tyngre duft. – På et helt generelt grunnlag holder det i massevis med en spray bak hvert øre og en på hver vrist.

Hvordan finne riktig parfyme? – Related Questions

Kan man bruke parfyme i sola?

Bruk av parfyme og etterbarberingsvann under soling kan gi varige skjolder huden, derfor bør du unngå bruk parfyme før du legger deg i solen eller i et solarium. I solmånedene bør man også unngå produkter som gjør huden mer sensitiv i solen (AHA, retinol osv).

Skal parfyme stå kaldt?

Parfyme. Parfyme bør oppbevares i jevn temperatur under 30 grader. Med andre ord trenger den ikke å ta opp plass i kjøleskapet, men den bør heller ikke stå på badet. Parfyme bør heller ikke utsettes for sterkt lys, så la parfymen beholde forpakningen for lengst mulig holdbarhet.

Hvor lenge varer en 100 ml parfyme?

En EdP holder i omtrent fem timer, og en EdT i omtrent tre timer. Dette er fordi en EdP har mer konsentrert duftolje i seg. Heldigvis finnes det noen triks for å få duften til å holde så lenge som mulig: – Et tips for å få duften til å holde i flere timer er å smøre deg inn først.

Hvor mye parfyme skal man bruke menn?

– Ingenting er verre enn menn som lukter skikkelig, skikkelig mye, samme hvor godt de lukter. – Parfyme skal ikke brukes i store mengder. Om noen greier å lukte deg når du er mer enn to meter unna, har du brukt for mye.

Skal man lukte sin egen parfyme?

Vi har ulike PH-verdier og kjemi i huden, og derfor vil det virke inn på lukten. Det er viktig å prøve parfymen på din egen hud før du kjøper den, og la det gå litt tid.

Hvor lenge kan man ha en parfyme?

Åpnede dufter har en varighet på 24 måneder eller 36 måneder, forutsatt at de blir oppbevart riktig. Dufter har det aller best i temperaturer mellom 18 – 22 grader, og heller litt lavere enn dette enn høyere, forteller Lundsrud. Har en duft endret farge, bør du lukte på den før du tar den på.

Hvor bør man oppbevare parfyme?

Parfyme har det faktisk aller best i temperaturer mellom 18 og 22 grader, og soverommet er derfor det beste stedet å oppbevare denne typen produkter. Et annet godt tips for åpnede dufter er også å beholde esken på – uansett hvor den skal stå. Dette gir nemlig en ekstra beskyttelse.

Hva er forskjellen på parfyme og eau de toilette?

EdT og EdP betyr Eau de Toilette og Eau de Parfum. Forskjellen er hvilken konsentrasjon av duftolje det er i parfymen, det vil si hvor kraftig den er. EdP har høyere konsentrasjon enn EdT og sitter derfor lengre på huden. Derfor er den også litt dyrere enn EdT.

Kan parfyme bli ødelagt?

Hvis parfyme eksponeres for mye lys og varme, kan kjemikaliene i den brytes ned, og kan føre til at parfymen din får en helt annen lukt.

Hvordan lukte godt gjennom en hel dag?

Visse matvarer og krydder har en tendens til å lukte sterkere enn andre, mens et kosthold som er proppfullt med fersk frukt og grønnsaker og mye vann, gir mindre lukt. Alkohol er en lukt som setter seg på huden og blir værende lenge. Så hvis du vil lukte godt i morgen, hopp over drinken etter jobb i dag.

Er parfyme brannfarlig?

Parfymer. Alkohol, som er et brannfarlig stoff, er også en viktig ingrediens i nesten alle parfymer.

Hvordan bruker man Body Mist?

Du kan bruke body mist så ofte du vil i løpet av dagen eller ved behov. Akkurat som parfymer skal de som regel sprayes direkte på huden, men det finnes også kroppssprayer som kan sprayes på klær og sengetøy. Et godt tips er å bruke body mist rett etter morgendusjen, da er det lett å komme til hele kroppen.

Hva er forskjell på body mist og parfyme?

Til forskjell fra parfymer inneholder body mist en lav mengde alkohol og eteriske oljer, mens de inneholder mer vann. Navnet kommer fra vannskyen som dannes ved spraying av produktet. De gjør huden din avslappet og duftende, ofte med myke duftnoter av rose, musk eller kanel.

Kan man bruke body mist i ansiktet?

Dersom du ønsker å fukte huden din som er i en normal tilstand, kan du faktisk bruke bodylotion også i ansiktet. – Om man har en god bodylotion som ikke er alt for fet, kan denne fint brukes i ansiktet.

Hvor ofte bør man bruke bodylotion?

Anbefaler daglig bruk

– Det er lurt å smøre seg med en bodylotion daglig blant annet for å opprettholde fuktighetsbalansen og barrierefunksjoene i huden og for å forhindre tidlig aldring. Hun anbefaler deg å finne en bodylotion som passer til akkurat din hudtype, enten den er normal, tørr eller sensitiv.

Leave a Comment