Hvordan finne riktig kjede?

Kjededeling er gjennomsnittsavstanden mellom to nagler på sagkjedet. Verdien (1/4″, 0,325″, 3/8″ eller 0,404″) er vanligvis oppgitt på sverdet. Hvis du ikke finner den, er det beste rådet vårt å la forhandleren måle det gamle sagkjedet ditt, siden dette kan være litt vanskelig.

Hvor stramt skal Motorsagkjede være?

En slakt kjede kan hoppe av sverdet og skade deg og motorsagen. Et for stramt kjede kan føre til for tidlig slitasje på sverdet. Et riktig strammet kjede vil ikke henge under sverdet. Kjedet er riktig strammet når det er i kontakt med undersiden av sverdet og du fremdeles lett kan trekke det rundt for hånd.

Hvordan justere Husqvarna motorsag?

Forgasseren på en Husqvarna motorsag bør justeres med varm motor. Start med å vri skruen L med urviseren til den stopper, og skru den deretter tilbake 1/4 omgang. Deretter går vi videre til justering av H -skruen, noe som vil hjelpe oss med å justere sagens drift ved høye turtall.

Hvordan finne riktig kjede? – Related Questions

Hvor langt sverd på motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Hvilken motorsag anbefales?

Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG. Husqvarna 135 blir best i test, fordi den er en velbalansert motorsag med få vibrasjoner og mye kraft. Den passer huseiere med både små og store trær på tomten. Sverdet er ganske langt, men til tross for dette klarer motorsagen å komme gjennom det meste uten å slite.

Hvordan lagre motorsag?

Motorsagen skal alltid oppbevares tørt. Sørg for at stedet er godt ventilert og beskyttet mot vær og vind. Det er ikke tilrådelig å oppbevare maskinen utendørs.

Hvordan sage med motorsag?

Når du er bedre kjent med sagen, kan du klemme den mellom knærne, holde i bøylen med venstre hånd og dra i snoren med høyre hånd. På en kald sag bruker du choke til du hører at den nesten tenner. Ta inn choken og dra et par ganger til, så starter den. Er sagen varm, skal det ikke være nødvendig å bruke choke.

Hvordan legge Guidekabel Husqvarna?

Legge guidekabelen

Koble den ene enden til stasjonen, og plasser kabelen rett over den delen av hagen som er lengst bort, slik at robotgressklipperen kan finne den uten problemer. Den andre enden festes til avgrensningskabelen der de to kablene krysser hverandre.

Hvor er Husqvarna motorsag produsert?

Husqvarna produseres i Sverige, med sverd frå Norge og noen modeller med forgassere fra Kina (som er laget etter svenske spec.)

Er Husqvarna og KTM det samme?

KTM AG overtok det svenske motorsykkelmerket Husqvarna fra BMW i 2013, og i 2019 det spanske motorsykkelmerket Gasgas.

Er Husqvarna norsk?

Husqvarna AB er et svensk industriselskap som utvikler, produserer og selger hage- og skogsverktøy. Selskapet ble grunnlagt i 1689, og er dermed en av Sveriges eldste bedrifter. I perioden 1977–2006 var selskapet eid av Electrolux, men er i dag et eget aksjeselskap.

Hvilken bensin til Husqvarna motorsag?

Husqvarnas alkylatbensin kommer i to varianter: XP Power 2 for totaktsmotorer som motorsager og trimmere, og Power 4 for firetakts-motorer som for eksempel gressklippere, jord- og snøfresere. XP Power 2 er en ferdigblandet alkylatbensin med XP totaktsolje, og kan brukes rett fra kannen.

Skal 4 takter ha olje?

Kort fortalt: 2-takts motor trenger olje blandet i bensinen, mens 4-takts motor kun trenger bensin. 4-taktere har oljen for seg selv, ikke blandet med bensinen. 2-takt skal altså ha olje i bensinen.

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag? Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Kan man bruke motorolje som sagkjedeolje?

Ikke forsøk å «spare penger» ved å benytte noe annet enn kjedeolje på kjedet. Vi har til og med opplevd å få inn sager til reparasjon, hvor det tydeligvis er benyttet brukt motorolje (!) som kjedeolje. Foruten at det blir et skikkelig svineri, er ikke dette særlig klokt.

Hvor ofte bør man skifte motorolje?

Oljen bør skiftes ut hver 10 – 15 000 km, eller hvert år uavhengig av kjørelengde. Dette gjelder både nye og gamle biler, men er du usikker kan du sjekke motorprodusentens spesifikasjoner for skiftintervall.

Hva skjer om man fyller for mye motorolje?

Det er høyt trykk i motoren og ved overfylling av motorolje kan trykke øke som vil føre til lekkasje ved de svakeste stedene, som tetninger og pakninger. Finner du svarte olje flekker under bilen din er det et klart advarsel for deg.

Leave a Comment