Hvor ofte bør man bruke munnskyllevann?

Munnskyll med fluor er en effektiv måte å sikre ekstra beskyttelse på tennene og det tar kun 1-2 minutter hver dag. Dersom du kun skyller en gang om dagen anbefaler vi at du bruker munnskyll med fluor om kvelden etter tannpussen.

Hvilken fluorskylling er best?

– Det beste er å forebygge hull. Tannbørsten gjør store deler av jobben. Bruk den sammen med fluorskylling. Pasienten bør velge fluorskylling fra apoteket med 0,2 % natriumflorid.

Skal man skylle munnen med vann etter munnskyll?

Bruke munnskyll: Etter endt tannpuss kan du bruke munnskyll til å skylle munnen, istedenfor vann. Da vil du bevare fluor-beskyttelsen fra tannkremen.

Hvor ofte bør man bruke munnskyllevann? – Related Questions

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Den amerikanske tannlegeforeningen anbefaler at du venter 1 time etter at du har spist, før du pusser tennene – særlig hvis du har inntatt syreholdig mat. Forklaringen er at tannpuss like etter frokost ofte ikke fjerner alle matrester fra tennene. Tannpussen blir mer effektiv hvis du venter litt.

Skal man ta munnskyll før eller etter tannpuss?

Etter tanntråd og tannbørste med tannkrem anbefaler vi at du avslutter med å skylle munnen med et fluor – eller munnskyll. Mange skyller munnen med vann etter tannpussen, da skyller de samtidig bort fluorbeskyttelsen som tannkremen gir.

Hvor lenge etter man har pusset tennene kan man drikke vann?

Ikke skyll munnen etter du har pusset tenner

– Ikke drikk vann etter pussing! Da lar du ikke fluoren i tannpastaen ligge på tennene, og virke, sier Vollstad. Det samme gjelder med munnskyllevann. – Gjerne vent minst 30 minutter.

Skal man skylle ut tannkrem?

Fluor trenger tid

Fluoren i tannkremen trenger litt tid i munnen for å virke, derfor er det dumt å skylle den ut med vann.

Hvordan bruke Flux munnskyll?

Skyll munnen med 10 ml fluorskyll i cirka ett minutt, en til to ganger om dagen etter tannpuss. For voksne og barn over tolv år. Uten alkohol. Frisk smak av Fresh Mint.

Er vann bra for tennene?

Vann har en pH-verdi på 7, som er nøytralt. Alt med en pH-verdi på under 4,5 kan gi syreskader på tennene. Jo lavere tall, jo surere er drikken. – Å drikke noe med lav pH er nærmest som å drikke ren syre.

Er banan bra for tennene?

Bananer og tørkede frukter inneholder mye sukker og har en lei tendens til å sette seg fast i tennene. Dermed bli det fort den perfekte oasen for bakterier i munnen din.

Er gulrot bra for tenner?

Gulrøtter

Spytt bidrar til å nøytralisere enzymer og syre som oppstår i munnen når du for eksempel spiser sukkerholdig mat. Derfor er det lurt å spise en gulrot i ny og ne, for å forebygge skader på tennene.

Hvordan få vekk syreskader på tennene?

Det kan være lurt å avslutte måltider med basiske matvarer som ost eller melk for å avbalansere syren fra annen mat. Eventuelt skylle munnen med vann etter inntak av syreholdig mat og drikke. Generelt anbefaler vi å drikke mindre juice, brus og syreholdige sportsdrikker.

Hva kan man gjøre med gule tenner?

Om du mener at tennene dine er unormalt gule, har hvite flekker eller misfarging som plager deg, bør du snakke med tannlegen eller tannpleieren din om det. For de fleste vil god rens på tannklinikken og tannpuss hjemme være nok til å holde tennene pene.

Kan man legge på ny emalje på tennene?

Tannemaljen, som har blitt slitt bort, kommer dessverre ikke tilbake. Hvis tennene først har fått alvorlig skade, kan det derfor bli nødvendig med omfattende behandling, hvor tannlegen for eksempel lager nye, kunstige fasetter eller tannkroner.

Hvordan vet man at man har syreskader?

Syreskader kan merkes ved at man får ising i tennene. Tennene kan også bli misfarget og endre form. Ofte blir ikke dette oppdaget før syreskaden er stor.

Hva stopper syreangrep på tennene?

Sukkerfri tyggegummi kan ha stimulerende effekt på spyttproduksjonen og dermed bidra til å beskytte tannemaljen. Avslutt måltidet med ost eller melk. Det kan beskytte tennene mot syreangrep. Hvis du kaster opp eller har sure oppstøt, bør du skylle munnen med vann eller med fluorskyll istedenfor å pusse tenner.

Hva styrker emaljen?

Fluor styrker emaljen, og motvirker isingen.

Leave a Comment