Hvor mye taper man på å selge bil til forhandler?

Prisforskjellen mellom å selge bilen på Finn eller via forhandler utgjør 3 prosent. Du kan forvente 3 prosent høyere pris ved å selge bilen hos Finn.no fremfor til bilforhandler som innbyttebil. Det viser tall fra Rødboka AS. Eldre biler gir større prisforskjell.

Hva er markedsverdi bil?

Markedsverdi. Er den reelle verdien av bilen din lavere enn formuesverdien, kan du legge inn bilens markedsverdi hvis bilen av ulike årsaker har gått ned i verdi.

Hvor mye tar Nettbil for å selge bilen?

Forhandleren som kjøper bilen betaler et gebyr til Nettbil for å kjøpe bilen. Dette gebyret dekker våre kostnader ved test, bilder og annonsering, samt administrasjon, ansvar etter salg og innhenting av tilbud. Gebyret er fra 5 000 til 19 000 avhengig av bilens verdi.

Hvor mye taper man på å selge bil til forhandler? – Related Questions

Hva tjener Nettbil penger på?

Hvordan tjener Nettbil penger da? Forhandleren som kjøper bilen din betaler et gebyr til Nettbil for å kjøpe bilen. Dette gebyret dekker våre kostnader ved test, bilder og annonsering, samt administrasjon, ansvar etter salg og innhenting av tilbud.

Når er det best å selge bilen?

Lettest å selge i juni, juli og oktober.

Skal du kjøpe og selge bil lønner det seg etter alt å dømme å gjøre det i starten av sommermånedene eller tidlig på høsten. Nå er nemlig markedet på sitt laveste, mens det er om sommeren det er høyest aktivitet.

Hvor mye koster det å selge bil?

Forhandlere skal også ha sin fortjeneste. Prisene ligger i gjennomsnitt omtrent 15 prosent høyere enn i privatmarkedet. Du kan ikke forvente å få så mye mer for bilen ved å selge den privat, men kanskje halvparten av dette er realistisk. I gjennomsnitt tar det 1-2 måneder å selge bilen privat.

Hvordan selge bil på nett?

Slik gjør du det
 1. Start med å sjekke hverandres legitimasjon.
 2. Logg inn på Din side og send salgsmelding til kjøper.
 3. Kjøper mottar en SMS, og godkjenner salgsmeldingen på nett.
 4. Når kjøper har godkjent mottar du en SMS om at eierskiftet er fullført og at salgsmeldingen er registrert i våre systemer.

Hvordan fungerer Nettbil?

Nettbil.no vil kontakte ulike bilforhandlere for å høre om de vil kjøpe bilen din. Bilforhandlerne gjør dette gjennom en auksjon. Til slutt vil en forhandler stå igjen med det beste budet. Og vipps – bilen din er solgt.

Hvem eier Nettbil?

Med dagens salgstakt går det mot 8.000 biler på årsbasis i 2021. De tre gründerne Eirik Thorsen (t.v.), Anders Espelund og Thomas Hage eier fortsatt 10,9% hver av Nettbil AS.

Hvordan selge bruktbil privat?

Selge bil privat
 1. Finn prisen på bilen din. Ingen vet nøyaktig hvilken pris en bruktbil selges for til slutt.
 2. Legg ut bilen for salg.
 3. Husk opplysningsplikten.
 4. Skriv kontrakt.
 5. Send inn salgsmelding.
 6. Kjøper må ha bilforsikring.
 7. Betal omregistreringsavgift.
 8. Si opp og flytt avtaler.

Hvor mye koster en NAF test?

NAFtest ved kjøp (basis): Basis-testen koster 1.450 kroner for deg som er medlem av NAF og 1.750 kroner hvis du ikke er medlem. Inkludert i prisen finner du mye av det samme som i den komplette pakken.

Hva er den beste bruktbilen?

Bruktbilene inntil syv og ni år med minst feil. Tabellen viser bilmodell og feilprosent:
Inntil 7 år
1. Porsche 911 Carrera4,1 %6,7 %
2. Audi TT7,3 %7,5 %
3. Mercedes B-Klasse7,8 %10,0 %
4. Toyota Auris8,6 %11,5 %

Hvor mye koster tilstandsrapport på bil?

NAF kaller det en driftstest, og det koster rundt 1.900 kroner for medlemmer, og rundt 2.400 kroner for ikke-medlemmer. I denne testen lover NAF å teste bilens tilstand og gi god dokumentasjon på alt som burde repareres før et eventuelt salg. Dette gir dermed et god grunnlag for å be om verkstedstilbud.

Hvem skal betale NAF test?

Slik går du frem for bestilling av NAF Test ved kjøp:

Du låner bilen av selger, eller gjennomfører testen sammen med selger. Den som betaler for testen får eierskap til NAF Test rapport. Du blir enig med selger om riktig pris på bilen og hva som ev. skal utbedres.

Hvordan betale for bruktbil?

Kjøp og salg av bruktbil – formalitetene
 1. Se også:
 2. Nettbank: Betaling i nettbank brukes av mange.
 3. Vipps: Dette er den mest praktiske overføringsformen.
 4. Bankremisse: Et annet alternativ er å ta med en bankremisse på kjøpesummen.

Hva koster NAF service?

Medlemspris: 3750,-

Logg inn for å få medlemsprisen når du bestiller. NAF Smartservice er spesielt utviklet for biler utenfor garantitiden. Den inneholder viktige sjekk -og kontrollpunkter som biler din trenger.

Hva er en tilstandsrapport på bil?

En tilstandsrapport er et skjema som verksted eller teststasjonen bruker når de gjennomgår og tester bilen. Tilstandsrapporten tar for seg alle de viktige punktene som er nødvendig for å gi et riktig bilde av hvilken tilstand bilen er i.

Leave a Comment