Hvor mye koster det å ta en tatovering?

Gjennomsnittlig betaler nordmenn mellom 2000 og 5000 kroner for en tatovering. For tatoveringer som dekker et større område kan man regne med å betale alt fra 15 000 til 100 000, avhengig av stil, detaljer, farger og individuelle forskjeller. En detaljrik ”full sleeve” ligger for eksempel på omkring 50 000.

Hvem kan ikke ta tatovering?

Vi råder deg til å snakke med din tatovør hvis:

Du går på blodfortynnende medisiner. – Du har epilepsi eller går på epilepsimedisiner. – Du har sirkulasjons problemer, hjertelidelser, hemofili eller sterke migreneanfall. – Du har diabetes.

Hva kan man ikke gjøre når man har tatt tatovering?

Ikke skrap, klø, pill eller klor på tatoveringen.

Aldri ta på tatoveringen – eller la andre ta på tatoveringen uten rengjorte hender. Unngå solen og soling – Bruk klær som beskyttelse mot solen så mye som mulig. Dersom du må i solen og det er skorpe på tatoveringen må du benytte en solkrem med høyest mulig faktor.

Hvor mye koster det å ta en tatovering? – Related Questions

Kan du ha tatovering som advokat?

Andre yrkesgrupper hvor tatovering kan spille inn

Resepsjonist, Advokater, Helsepersonell, Lege, Sykepleier, Politisk og Diplomatisk arbeid.

Hvor mye koster en full sleeve?

HVA KOSTER EN FULL SLEEVE? En full sleeve koster som regel mellom 30 000 – 60 000 kroner, men det kan også koste mer siden det er mange faktorer som kan ha innvirkning på totalprisen.

Hvor lenge skal man dekke til tatovering?

Etter tatoveringen din er utført legger tatovøren din på et lag med plastfolie, som du skal ha på i minimum 12 timer. Etter 12 timer kan du ta av plasten og forsiktig rengjøre tatoveringen.

Når du har tatt tatovering?

En grei regel er å vaske og smøre tre ganger om dagen. Føles tatoveringen stram eller tørr kan du smøre den oftere, men husk i tynt lag! En fersk tatovering er et åpent sår som vil blø og væske i et par dager, alt avhengig av størrelsen på tatoveringen. Små tatoveringer væsker mindre, og større vesker mer.

Hvor er det mest vondt å ta tatovering?

De 10 mest smertefulle stedene å tatovere seg
 1. Hodet. Ikke bare er det smertefullt, men opplevelsen blir ekstra grusom av at man i tillegg kan høre lyden så godt.
 2. Hånden. Håndflaten er det mest smertefulle stedet å tatovere, og bør unngås, mener Eschenbach.
 3. Brystbenet.
 4. Albuen.
 5. Rumpeballene.
 6. Indre lår og kne.
 7. Foten.
 8. Ansiktet.

Hvordan sove med ny tatovering?

Den første natten anbefales det som oftest at man sover med plastfolie på tatoveringen, og det er tre grunner til det.

Sove med plast på tatoveringen

 1. Hindrer bakterier og infeksjon.
 2. Minimerer væsking.
 3. Kleber ikke mot sengetøy / hindrer skader.

Hvor er det vondt og ta tatovering?

Skal man ta en tatovering, må man regne med litt smerte.

Du bør være forberedt på ekstra smerte om du tar tatovering på:

 • Hånd og håndledd.
 • Fot og ankel.
 • Hode og ansikt, inkludert lepper.
 • Kne og albue.
 • Brystbein og ribbein.
 • Lyske, innside av lår og kjønnsorgan.
 • Skinnbeinet på forsiden av leggen.

Kan man bli dårlig av tatovering?

Hvorfor kan det bli infeksjon i en tatovering? Maskinen som blir brukt til å tatovere har en eller flere nåler som beveger seg opp og ned og legger små mengder av blekk inn under huden. Dette i seg selv kan føre til infeksjoner. Hvis fargene som benyttes er av dårlig kvalitet, kan det føre til infeksjoner.

Kan man svette etter tatovering?

Trening og svetting de første 48 timene

I denne perioden er det viktig å ikke svette for mye. Dersom du svetter mye vil det være fare for at du svetter ut noe av blekket før det har blitt skikkelig innkapslet i huden din. Det er derfor ikke anbefalt å trene de første 48 timene etter at du har fått tatoveringen din.

Hvordan ser en betent tatovering ut?

Væske: Litt blod og lymfevæske som kommer fra tatoveringen er naturlig de første dagene. Men hvis væsken er gul eller grønn, eller hvis det kommer puss fra tatoveringen er dette en infeksjon. Mye blod kan også være en infeksjon.

Kan man drikke alkohol når man har tatt tatovering?

Vi fraråder deg som har tatovert deg å drikke alkohol i groperioden. Alkohol tynner ut blodet, som betyr at gro-prosessen ikke blir optimal. Vi ser ofte at tatoveringen blir blass som et resultat av å drikke alkohol mens tatoveringen gror.

Hvor ofte skal man vaske en ny tatovering?

Så vask tatoveringen ofte i starten, og smør kun tynne lag med salve, gjerne kun etter behov, altså når tatoveringen virker tørr. En grei regel er å vaske den tre ganger om dagen, og kun smøre hvis du ser at tatoveringen ikke vesker etter du har vasket den.

Kan man få bedøvelse ved tatovering?

Å være avslappet er den beste «bedøvelsen». Emla bedøvelse krem som fås kjøpt på apotek kan brukes om man selv føler behov for det, og smøres på i et tykt lag, 90 minutter før du kommer til timen din.

Hva bør man tenke på før tatovering?

Gi huden nok fuktighet

Du bør derfor sørge for nok hydrering før du går til tatovøren. Du bør gjøre dette ved å påføre huden der du skal tatoveres rikelig med fuktighetskrem i uken før du tatoverer deg. I tillegg til å hydrere vel fra utsiden bør du også sørge for å hydrere rikelig fra innsiden ved å drikke mye vann.

Leave a Comment