Hvor mye kalkunfilet per person?

På hel kalkun beregner man ca 500 gram pr. porsjon/person. Har man rent kjøtt, for eksempel filet eller bryst regner man ca. 200 gram pr.

Hvor mange personer pr kalkunbryst?

Hel kalkun bør du beregne ca. 500 g pr person. Kalkunbryst med ben velg 225-250 g pr person.

Hvordan varme opp kalkunfilet?

Det beste hvis du skal servere oppvarmet kalkun, er å varme den opp i saus eller i suppe, eventuelt gryterett. Pass bare på at den ikke koker for lenge, for kjøttet kan lett bli tørt. Ha kjøttet oppi sausen eller annet når retten er omtrent ferdig, og server retten med en gang kjøttet er blitt varmt.

Hvor mye kalkunfilet per person? – Related Questions

Er kalkunfilet sunt?

Kalkun er et like sunt og magert alternativ, som inneholder mer protein. Malén Gudbrandsgard, som er ernæringsfysiolog, forteller at kalkun er akkurat like sunt og magert som kylling. – Mesteparten av fettet i kalkun og kylling sitter rett under skinnet.

Når ta opp kalkunbryst?

2 timer på 125 °C, eller til den har en kjernetemperatur på 65 °C. Da får du saftig og god kalkun til nyttårsmiddagen, på litt kortere tid, forklarer Kåsin.

Hvordan oppbevare stekt kalkun?

– I fryseren har stekt kalkun har holdbarhet på inntil et år, om den er godt emballert. I kjøleskap holder den god i seg to til tre dager, sier Kringlebotn. I fryseren må vi pakke inn maten godt, så det ikke kommer luft mellom maten og emballasjen.

Hvor lenge skal kalkunbryst Tine?

– En dypfryst kalkun bruker tid på å tine, og aller best blir kalkunen om du tiner den sakte i kjøleskap i 2-3 døgn før den skal stekes, forteller MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen.

Hvor lenge holder stekt kalkun seg i kjøleskap?

Sosialt
Produkt:Holdbarhet i pose/skål/kartong:Holdbarhet vakuumpakket:
Røkte pølser7 dager21 dager
Medisterpølser5 dager14 dager
Rå kylling/kalkun4 dager8-10 dager
Stekt kylling/ kalkun4-5 dager8-10 dager

Hvordan dele opp kalkunbryst?

Slik skjærer du opp kalkun
  1. Fjern låret, skjær innerst mellom lårfestet og kroppen.
  2. Dytt vingen fra kroppen og kutt av innerst mot kroppen.
  3. Skjær kjøttet på vingen i skiver.
  4. Skjær deretter låret i skiver.
  5. Skjær dypt inn i brystet, parallelt med vingen.
  6. Begynn å skjær i front, kutt tynne skiver helt ned til vingen.

Kan kalkun være litt rosa?

Svinekjøtt skal ikke spises rødt, men kan stekes rosa på 72 grader og gjennomstekes ved 76. Kylling og kalkun må stekes til 72 grader, gjerne i minst ti minutter.

Hva drikker man til kalkunfilet?

En fruktig hvitvin med nok fylde og bra friskhet er et valg vi ofte trekker frem. Det er godt. Det samme er øl, akevitt, sider og musserende.

Kan man steke frossen kalkun?

– En dypfryst kalkun bruker tid på å tine, og aller best blir kalkunen om du tiner den sakte i kjøleskap i 2-3 døgn før den skal stekes, forteller MatPrat-kokk Anette Fjelleng Hansen.

Når er kalkunen ferdig stekt?

Kalkunen er ferdig når temperaturen har nådd 68 grader, men husk at kokeprosessen fortsetter selv om du tar kalkunen ut av ovnen. – Det er best å ta ut kalkunen allerede ved 65 grader. Temperaturen vil krype opp til 68 grader mens kjøttet hviler, og du får du et supersaftig resultat, lover Westerby.

Kan kalkun tines i romtemperatur?

– Det aller beste er å la kalkunen tine langsomt i kjøleskap, men skulle du glemme dette, kan du tine den på kjøkkenbenken i to dager.

Hvor mye kalkun til 10 personer?

Hovedregelen sier at du bør beregne 500 g kalkun per person. Er mange av gjestene unge voksne med god matlyst, bør man legge på til 600 g per person. Med andre ord trenger du en kalkun på 6 kilo til et selskap med 10 personer med god matlyst.

Er kalkun farlig?

Kalkunen har de samme bakteriene som kylling, men den er ikke farligere enn den har vært tidligere, sier Stig Atle Vange, distriktssjef ved Mattilsynet i Vestfold. Ifølge Vange viser undersøkelser fra 2012 og 2013 at kalkun, på samme måte som kyllingkjøtt, kan inneholde visse resistente bakterier.

Hvor mange kg kalkun til 8 personer?

Beregn minst ½ kg kalkun per person. Det vil si at man bør ha en kalkun på minst 6 kilo til 12 personer. Skal du servere kalkun til mange kan det være lurt å steke én hel kalkun, og supplere med kalkunfilet.

Hva koster kalkun på Rema 1000?

Fersk hel kalkun til 79,- fra Rema 1000 | Allematpriser.no.

Hvor mange kilo kalkun per person?

På hel kalkun beregner man ca 500 gram pr. porsjon/person. Har man rent kjøtt, for eksempel filet eller bryst regner man ca. 200 gram pr.

Leave a Comment