Hvor mye kake til 30 personer?

Generelt kan vi si at en rund kake på 24-26 cm diameter gir 12-16 kakestykker og at man bør beregne 1,5 stykker per gjest. Kaker stekt i langpanne gir 30-60 kakestykker, avhengig av størrelse på forma. Inviterer du kun til kaffe og kake, bør det beregnes 2-3 stykker per person.

Hvilke kaker kan fryses?

Kaker som kan fryses
 • Brownies. Det er mange som har brownies som sin favoritt, og den blir neste bedre etter å ha stått litt i kjøleskapet eller når de har vært fryst ned.
 • Pavlova. Du kan helt fint fryse ned marengsbunnen til en pavlova.
 • Sjokoladekake.
 • Eplekake og gulrotkake.
 • Muffins og cookies.

Hvor kan man bestille kake?

Slik bestiller du kake
 • Gå til Kakemakeren.no og velg kaken du ønsker å tilpasse.
 • Klikk på bildet av kaken og velg “komponer kake
 • Nederst på siden kan du velge mellom størrelse, fyll, tekst og evt bilde på kaken. Velg det som passer deg!
 • Hent kaken i din lokale MENY-butikk og betal i kassen.

Hvor mye kake til 30 personer? – Related Questions

Hvor stor kake til 20 personer?

Antall biter i en kake
RUND KAKEFORMFIRKANTET KAKEFORM
DiameterBiter
20 cm12 biter 20×20 cm
25 cm 20 biter25×25 cm
30 cm28 biter30×30 cm

Skal kake stå i kjøleskap?

Kaker. – Her varierer det hva som er best oppbevaring. Kaker uten fyll lagd av smør eller fløte oppbevares som brød – i en plastikkpose. Kaker med ferskt fyll, som gulrotkaker, oppbevares i kjøleskap, men smaker bedre hvis den spises ved romtemperatur.

Hvordan få en flat kake?

Løsningen er veldig enkel: du trenger et lite, gammelt håndkle/kjøkkenhåndkle og en hyssing beregnet på matlaging. Fukt håndkleet til det er gjennomvått og vri det opp. Brett det noen ganger så det passer rundt formen og bind det fast med hyssingen.

Hvordan frakte kake uten Kaketine?

Dette tipset skal jeg avgjort forsøke neste gang en kake skal bli med meg på tur. Og det beste av alt er at du ikke trenger noe annet enn ukokt spaghetti og litt plastfolie: Stikk spaghetti inn i kaken og dekk med plast. Forhåpentligvis unngår du da at plasten klistrer seg fast i glasuren eller kremen.

Hvor ofte kan man spise kake?

Vi anbefaler at man holder snop, snacks, kaker o.l. til én dag i uka (gjerne lørdager) på generell basis. Men er det bursdager eller konfirmasjon (eller andre spesielle anledninger), er det helt lov å skeie ut litt ekstra selv om det blir litt mer enn man vanligvis pleier.

Hvor lenge varer en kake?

De fleste kaker vil være gode i to til tre dager, men de kan holde seg opptil en uke hvis de oppbevares i kjøleskap. Ønsker du å lagre en kake lenger enn en uke, kan du fryse den ned. Kaker som fryses vil vare i to til tre måneder.

Kan man pynte kake dagen før?

Kaken bør fylles dagen før servering. Da kan du ev. droppe dynking, siden bunnen får tid å trekke væske fra fyllet. Pynte kaken bør du gjøre samme dag som den skal serveres.

Hvordan kjøle ned en kake fort?

Avkjøl kaken på rist

Når du tar kaken ut av ovnen bør du la kaken stå i formen i ca 10 minutter på en rist. Deretter snur du kaken på risten og fjerner formen. La kaken avkjøle seg HELT før du enten setter den et kjølig sted eller begynner å skjære i den.

Hvordan oppbevare kake over natten?

Passer det bedre å gjøre kaken helt klar dagen før, kan gulrotkake (og andre kaker med kremfyll) fint stå over natta ferdig pyntet i kjøleskapet. Pass bare på at måten du oppbevarer den på er lufttett, så dekk til kaken godt.

Hva spiser man kake med?

Kaker: Spises med gaffel.

Kan kake fryses flere ganger?

– Ikke frys ned matvarer mer enn to ganger

Eva Johanne Lillebakken er seniorrådgiver ved seksjon hygiene og drikkevann i Mattilsynet. Hun sier at hovedregelen er at matvarer ikke bør fryses ned to ganger, fordi det kan redusere den hygieniske kvaliteten vesentlig.

Kan man ta glasur på varm kake?

Det er nokså mye sjokoladeglasur, og det er meningen. Når du smører den på varm kake, vil noe av glasuren trekke inn i kaken. La kaken stå i langpannen på kjøkkenbenken til den er lunken. Dryss over ønsket kakestrøssel.

Kan man lage glasur dagen før?

Ikke sett glasuren i kjøleskapet før den har kommet på kaken.

Hvordan trekke en kake med fondant?

Slik gjør du
 1. Smør ett tynt, jevnt lag med smørkrem eller icing på kaken.
 2. Før du begynner å kjevle, kna marsipanen litt slik at den blir enklere å jobbe med.
 3. Løft forsiktig på lokket.
 4. Bruk en smoother for å fjerne luftboblene, og for å få ett jevnere resultat.
 5. Kaken er nå ferdig til å dekoreres.

Hvorfor sprekker sjokoladekaken?

– Om kaken sprekker på toppen, skyldes det gjerne for mye mel i deigen eller at du har pisket røren for lenge. Tilsett litt mer væske i kaken hvis dette er et generelt problem med oppskriften du bruker.

Kan man bruke natron istedenfor bakepulver?

Er du uheldigvis tom for natron i skapet når du skal bake, kan bakepulver kan erstatte natron i en oppskrift, siden bakepulver allerede inneholder natron. Vær dog oppmerksom på at man må bruke en større mengde bakepulver for å få samme effekt, og som igjen kan påvirke både smak og resultat.

Leave a Comment