Hvor lenge varer tannbleking tannlege?

Hvor lenge varer blekingen? Tannbleking er ingen permanent behandling. De fleste pasienter har et resultat som varer i flere år, mens andre trenger ny behandling etter ca 1,5 år. Tennene utsettes daglig for fargepigmenter som tobakk, kaffe og rødvin.

Hva er den beste tannblekingen?

Hvilke er de beste produktene for tannbleking hjemme? Vi anbefaler Premium White, Dentaworks og Smileo som de beste produktene som bruker tilpassede tannskinner, mens ProWhitening.no har det beste produktet for strips.

Hvordan foregår tannbleking hos tannlegen?

Blekemiddelet legges direkte på tennene og aktiveres med kraftig lys. Denne prosessen tar cirka 1,5-2 timer. Hjemmebleking: Dette er den vanligste metoden for tannbleking. Her vil tannlegen ta en avstøpning av tennene og denne brukes til å lage en gipsmodell.

Hvor lenge varer tannbleking tannlege? – Related Questions

Hva kan man ikke gjøre etter tannbleking?

I to dager etter blekingen anbefaler vi deg sterkt å unngå drikke kaffe, rødvin og inntak av mat/drikke med sterke fargestoffer. Dersom du ikke overdriver bruk av kaffe, te og røyk vil effekten av tannblekingen vare opp til ett år. Det er fullt mulig å kjøpe mer blekemiddel om du ønsker å bleke tennene mer.

Skal man pusse tennene etter tannbleking?

Syreholdig drikke som brus og juice gjør emaljen mykere, det er derfor viktig å ikke pusse tennene rett etterpå. Kaffe, te, rødvin og juice kan over tid sette farge på tennene. Røyking kan også misfarge tennene. Tannbleking kan i stor grad fjerne misfarging fra røyk, mat og drikke.

Hvordan fungerer tannbleking?

Tannbleking er en metode som har som mål å gjøre tennene hvitere. Når du bleker tennene utsettes de for et kjemisk stoff som heter hydrogenperoksid. Tennenes reaksjon på dette stoffet gjør at tennene ser hvitere ut.

Kan man bleke tenner hos tannlegen?

Tannbleking skal kun utføres hos tannlegen. Grunnen til det er at tannlegen først skal undersøke og sikre at du har tenner som er forsvarlig å bleke. Med det menes at man utelukker tannkjøttsykdom, syreskader, etc. før man starter blekeprosessen.

Hvor mange dager skal man bleke tennene?

Det varierer hvor lang tid det tar før ønsket resultat oppnås. De fleste vil være fornøyd med effekten etter 10-12 dager. Hos andre vil blekingen gå litt raskere (5-7 dager), mens det for noen vil være nødvendig å bleke tennene over tid (opptil flere uker) for å oppnå ønsket resultat.

Kan man bleke tennene hos tannlegen?

Tannbleking er en behandling du kan gjøre for å fjerne det som oppleves som gulaktig tenner. Et tannblekingsresultat holder vanligvis i minst ett til to år og behandlingen kan utføres av en tannlege eller en tannpleier.

Hvordan unngå gule tenner?

Puss tennene med en myk tannbørste grundig morgen og kveld med fluortannkrem. Plakk og tannstein vil kunne bidra til at tennene ser misfarget ut, så vær nøye med stell av tennene. Bruk tanntråd, tannstikker eller mellomromsbørste daglig for å rense mellom tennene.

Er tannbleking kreftfremkallende?

Man har vært bekymret for at blekemidler skulle kunne være kreftfremkallende når man bleker hjemme. Det er imidlertidig ikke bevist når de brukes i en konsentrasjon og på den måten som anbefales i dag. Men det anbefales å unngå andre kreftfremkallende stoffer som tobakk og alkohol mens blekingen pågår..

Er ProWhitening trygt?

Er produktet skadelig for tennene? ProWhitening er et trygt produkt for deg og tennene dine. Stripsene er testet og godkjent for bruk i Norge, etter mattilsynets krav for tannbleking. Din tannhelse er det viktigste for oss.

Kan man spise rett etter tannbleking?

Drikk bare vann og begrens spising i noen få timer etter tannblekingen. Unngå å spise varm eller veldig kald mat i 24 timer etter behandlingen. De neste to (eller flere) dagene må du være på en såkalt “hvit” diett; det betyr at du ikke bør spise/drikke produkter som gir misfarginger, f. eks.

Hvor lang tid tar det å få hvite tenner?

De naturlige gule og blå/grå tannfargene vil raskere bli hvite enn en tann med flekker som skyldes legemidler, tobakk og mat. Tenner med en naturlig gul farge vil som regel bli hvite på ca. 1–2 uker, mens tenner med blå/grå farge kan ta dobbelt så lang tid.

Hvor lenge varer whitening strips?

Anbefalt behandligsperiode på de ulike produktene varierte fra 4 til 7 dager, bortsett fra Crest Whitestrips Supreme. I følge instruksen kunne midlet brukes to ganger om dagen i inntil 21 dager.

Hvor mange strips er det i ProWhitening?

Produktdetaljer. Hver eske kommer med hele 8 stripspakker, hver inneholder 2 strips, en for øvre og en for nedre tanngard. I tillegg til bruksanvisning følger det også med en hvithetsskala slik at du kan måle progresjonen.

Hvordan ta ProWhitening?

Hvordan brukes ProWhitening?
  1. Åpne emballasjen og ta ut stripsene.
  2. Tørke tennene lett med et håndkle.
  3. Påføre stripsene og vente i 30 minutter.
  4. Ta av stripsene og nyte resultatet.

Hvor får man kjøpt tannbleking?

Tannlegeforeningen fraråder all tannbleking som man kan kjøpe på parfymerier, tv shop og andre butikker. All type tannbleking bør foregå under veiledning og kontroll hos tannlege.

Er det farlig å pusse tennene med natron?

– Bruk en blanding av natron og hydrogenperoksid på tennene i stedet for tannkrem én gang i uken. Men ikke bli fristet til å gjøre dette oftere enn dette, da kan blandingen nemlig skade emaljen på tennene dine.

Leave a Comment