Hvor kan jeg kjøpe en valp?

Kjøp valp gjennom oppdretter

Finn.no eller Hundemarked.no. Dere kan saktens være heldige å finne den valpen dere leter etter på disse nettsidene. Men uansett om dere kjøper av private eller en oppdretter så er det et par ting dere bør være oppmerksomme på. Det er ikke bare å velge en valp og betale med kredittkortet.

Hvor mye koster en valp i Norge?

Hva koster hunden deg? Den endelige prislappen for å ha hund er estimert til å være rundt 13.000 til 14.000 kroner i året. Du må med andre ord regne med å bruke litt mer enn 1000 kroner i måneden på Fido. Selv om en hund koster deg penger, vil du også få mye glede av hundeholdet – så det er kanskje verdt det.

Hvor mye koster en hund i Norge?

En hund koster gjerne et sted mellom 20.000 og 30.000 kroner avhengig av rase. Såkalte blandingshunder er gjerne dyrere. Valpekurs. Fra 2000 kr og oppover.

Kan man importere hund fra Sverige?

Dette innebærer at hunden skal være id-merket med mikrochip, har et EU-godkjent kjæledyrpass, være rabiesvaksinert (ikke mellom Norge og Sverige), og være behandlet mot revens dvergbendelorm innenfor perioden 24-120 timer før hjemreise til Norge.

Hvor kan jeg kjøpe en valp? – Related Questions

Hvordan få hund inn i Norge?

Hunder, katter og ildere som tas med på reise til Norge skal være merket med tatovering eller microchip. Hvis dyrene er merket etter 3. juli 2011, er det kun microchip som gjelder. Dyrene må som regel være vaksinert mot rabies.

Kan man importere hund til Norge?

Toll og avgifter ved innførsel av dyr

Dersom du sjølv reiser for å kjøpe eit dyr i utlandet, gjeld verdigrensa for toll- og avgiftsfri import. Det vil seie at dersom du har vore i utlandet meir enn 24 timar, kan du ta med varer (dyr reknast som vare i denne samanhengen) for inntil 6 000 norske kroner.

Hvordan er det å kjøpe hund i Sverige?

Det er stort sett ganske enkelt og greit å kjøpe hunder fra Sverige, men det er viktig å ha papirer i orden, sørge for å kjøpe fra en ordentlig oppdretter, og ha mulighet til å fysisk reise for å hente valpen.

Hvordan kjøpe valp i Sverige?

Skal du kjøpe en valp i utlandet, er det ditt ansvar at valpen fyller de helsekrav som trengs for å kunne importeres lovlig til Norge. Alle valper skal ha et pass, de skal være ID-merket og ha alle vaksiner, fra de fleste land også vaksine mot rabies.

Kan man hente hund fra utlandet?

Mattilsynet anbefaler at du som skal hente hund fra utlandet setter deg godt inn i regelverk for innførsel av kjæledyr. Videre anbefaler vi at du forsikrer deg om at dokumentasjonen som følger med hunden er ekte. I tillegg anbefaler Mattilsynet at du undersøker dyrehelsesituasjonen i det landet du skal hente dyr ifra.

Hvordan adoptere hund fra utlandet?

Ønsker du å adoptere en hund fra utlandet? Stortinget har gitt Mattilsynet i oppdrag å stoppe innførsel av gatehunder til Norge. Dette har resultert i en endring i lovverket angående adopsjon av utlandske hunder, hvilket i praksis betyr dette at det ikke lenger er mulig å hente gatehunder fra utlandet.

Er det gratis å adoptere hund?

Vi følger deg opp med råd og veiledning i en oppfølgingsperiode på 4 uker. Gebyr betales på slutten av denne. Omplasseringsgebyr er 4000,- for valp (0-2år) og 3500,- for voksen hund. Merk at på hunder som er NKK registrert så kommer gebyr for eierskifte til NKK i tillegg.

Er det gratis å adoptere?

I løpet av en adopsjonsprosess vil det påløpe store og små kostnader, både i Norge og i barnets opprinnelsesland. Dette er kostnader Adopsjonsforum legger ut for gjennom adopsjonsprosessen, men som den enkelte familie til slutt må dekke selv. I tillegg til regningen for adopsjonsprosessen kommer selve hentereisen.

Er det moms på hund?

De fleste kjæledyr er tollfrie, men du må alltid betale merverdiavgift på 25 prosent dersom verdien er over verdigrensa. På NKKs hjemmeside nkk.no finner du tips om dette og mye annet rundt registrering og eierskap.

Hvem er fritatt for moms?

Bøker som selges til forbruker er i de fleste tilfeller fritatt for merverdiavgift. Du skal likevel føre slik omsetning i mva-meldingen.

Satser for merverdiavgift.

Generell sats25 %
Næringsmidler (mat og drikke)15 %
Persontransport, kinobilletter, utleie av rom, med mer12 %

Leave a Comment