Generelt må man være 16 år for å ta trenerkurs. Her kommer utdrag fra informasjon om trenerkurs på Norges idrettsforbund sine hjemmesider: “Deltakeren må minimum fylle 16 år det året kurset starter.
Når kan barn begynne å spille fotball?
Frem til barnet er 5-6 år og går i førsteklasse, er det ingen grunn til å melde dem på verken fotball, gymnastikk, svømming eller noen som helst annen form for fritidsaktiviteter.
Hva er en god fotballtrener?
Å være fotballtrener er å være en fagmann. Det krever kunnskap og refleksjon. NFF setter krav til spesifikk utdanning i forhold til målgruppe gjennom sitt kvalitetsklubbprosjekt. ALLE klubber må sette krav og tilrettelegger for utdanning av sine klubbtrenere.
Har trenere taushetsplikt?
Trenere vil ikke være underlagt en streng taushetsplikt slik som f. eks. lærere og helsesøstre. Innenfor idretten vil det variere fra klubb til klubb om de har utarbeidet en slags tillitserklæring.
Hvor gammel må man være for å bli fotballtrener? – Related Questions
Kan 13 åringer trene på treningsstudio?
De aller fleste treningssentre har en aldersgrense på 16 år, men flere sentre gir gruppetreningstilbud til barn og unge under 16 år. Familiemedlemskap er også noe en del treningssentre har startet med, hvor voksne kan ha med barn og unge på trening.
Er det lov med trenings bh på treningssenter?
Korte shortser er også tillatt, men sports-BH og bar mage er ikke lov.
Hvem må ha taushetsplikt?
Taushetsplikten gjelder alt helsepersonell som yter helsehjelp. Helsehjelp er definert i helsepersonelloven § 3. Også personell som yter tjenester etter helse- og omsorgstjenesteloven som ikke er å anse for helsehjelp, har taushetsplikt, jf. helse- og omsorgstjenesteloven § 2-1.
Hvem har taushetsplikt?
Personer som gjennom sitt arbeid eller sin stilling får kunnskap om andres personlige, økonomiske eller forretningsmessige forhold, har etter norsk rett som regel taushetsplikt. Taushetsplikten har særlig praktisk betydning for helsepersonell, offentlige tjenestepersoner, prester, advokater og deres medhjelpere.
Hva omfattes av taushetsplikt?
Taushetsplikten betyr blant annet at helsepersonell: Har plikt til både å tie selv og til aktivt å hindre at uvedkommende får tilgang til helseinformasjonen din. Er bundet av taushetsplikten for alle opplysninger de har fått i egenskap av å være helsepersonell.
Hvem gjelder taushetsplikt for?
Taushetsplikten er i utgangspunktet til hinder for at det enkelte helsepersonell gir opplysninger videre til pasientens familie, andre profesjonsutøvere, etater eller andre personer. Taushetsplikten gjelder alt helsepersonell som yter helsehjelp. Helsehjelp er definert i helsepersonelloven § 3.
Har lærere taushetsplikt til foreldre?
Alle de ansatte på skolen har taushetsplikt.
Det betyr at verken lærer, rektor, helsesykepleier, rådgiver, assistenter eller vikarer kan fortelle noe du har sagt til dem videre til kolleger, elever, venner, familie eller folk som jobber i ulike hjelpetjenester uten at du, eller dine foreldre, gir dem lov.
Når sjefen bryter taushetsplikten?
Brudd på taushetsplikten er i de aller fleste tilfeller å anse som en illojal handling; en krenkelse av arbeidsavtalen. Brudd på taushetsplikten kan sanksjoneres fra arbeidsgivers side på flere måter; eks. ved advarsel, oppsigelse eller avskjed. Utgangspunktet for alle arbeidsforhold er at det foreligger ytringsfrihet.
Er navn taushetsbelagt?
Navn, fødselsdato, fødselsnummer og d-nummer, adresse og dødsdato er opplysninger som etter gjeldende rett ikke er taushetsbelagt, og det er dermed en videreføring av gjeldende rett når det foreslås at dette ikke skal være taushetsbelagte opplysninger.
Hvor lenge kan man gå uten navn?
Navneloven er klinkende klar. Barn skal ha et fornavn før det er et halvt år gammelt. Elin Imsland, avdelingsdirektør i Folkeregisteret. – Man har et ansvar som foreldre å gi barn et navn som begge foreldrene har godkjent, sier avdelingsdirektør i Folkeregisteret, Elin Imsland.
Er navnet lovlig?
Plikt til å ha navn. Alle skal ha fornavn og ett enkelt eller dobbelt etternavn og kan i tillegg ha mellomnavn. Enhver har plikt til å bruke sitt fornavn og etternavn som personnavn. Ingen kan ta, endre eller sløyfe navn på annen måte enn etter loven her.