Hvor finner jeg mitt finansieringsbevis?

Hvor finner jeg finansieringsbeviset? Du mottar finansieringsbeviset på mail fra rådgiver eller i nettbanken. Finansieringsbeviset skal ikke vises til megler/selger, de skal ikke vite hvilken grense du har i en evt budrunde. Trenger megler/selger bekreftelse på finansiering ringer de banken.

Hvordan skaffe seg finansieringsbevis?

Hvordan skaffer jeg finansieringsbeviset?
  1. Kontakt banken din, digitalt eller via telefon.
  2. Ha Skattemeldingen fra Altinn klar, dine tre siste lønnslipper og dokumentasjon på egenkapital.
  3. Oppgi informasjonen til banken.
  4. Motta finansieringsbevis med informasjon om maks kjøpesum.
  5. Du er klar for visninger og boligkjøp!

Er finansieringsbevis bindende for banken?

– Et finansieringsbevis er bindende for banken, men helt uforpliktende for kunden. Og hos de aller fleste banker er prosessen 100 prosent digital.

Hvor finner jeg mitt finansieringsbevis? – Related Questions

Kan man by på bolig uten finansieringsbevis?

Før du setter i gang med visningsrunden, må du ha finansieringsbeviset i orden. I dagens marked er det ofte full fart i budgivningen rett etter at visningene er over, og vil du være med i budrunden må du ha et skriftlig finansieringsbevis fra din bank. Husk å ikke sende selve finansieringsbeviset til megler.

Hva er forskjellen på boliglån og finansieringsbevis?

Forskjellen mellom finansieringsbevis og lån

Et finansieringsbevis er en forhåndsvurdering av hvor mye banken vil innvilge deg i lån. Dette er derimot ikke det samme som et faktisk lån. Finansieringsbeviset er at banken «lover» deg at du kan låne den summen du har fått innvilget.

Kan man trekke tilbake finansieringsbevis?

Banker kan trekke finansieringsbeviset tilbake om opplysninger i dokumentasjonen ikke stemmer med søknaden. Husk at når man kjøper leilighet, er det ofte fellesgjeld med i bildet. Dette er en gjeld som påvirker lånerammen din i likhet med annen gjeld du har. Derfor må du se på totalprisen og ikke bare prisantydning.

Hva skjer etter finansieringsbevis?

Beløpet som står på finansieringsbeviset etter at søknaden er behandlet i banken, er det samme den banken er villig til å gi deg i lån. Hvor mye boliglån banken er villig til å gi deg avhenger blant annet boliglånsforskriften og hvordan du vurderes individuelt som låntaker.

Er finansieringsbevis inkludert egenkapital?

Finansieringsbeviset tar utgangspunkt i din nåværende økonomi, verdien på eventuelt eksisterende bolig og din egenkapital, som er pengene du har spart selv. Det er lurt å gjøre seg opp en formening om hvor mye du trenger i lån før du søker om et finansieringsbevis.

Hvor lenge varer et finansieringsbevis?

Finansieringsbeviset er gratis, og har en varighet på tre måneder. Da vet du hva du kan by, og du er klar til å slå til når drømmeboligen dukker opp. Med et finansieringsbevis slipper du å ta forbehold om finansiering når du legger inn bud på en bolig. Det kan være en fordel i konkurranse med andre budgivere.

Er finansieringsbevis inkludert fellesgjeld?

Regler i den norske boliglånsforskriften sier at man maksimalt kan låne fem ganger inntekt i lån. Fellesgjelden går også inn under denne regelen. Dette betyr altså at banken på trekke fra studiegjeld, billån, fellesgjeld o.l før de kan gi ut et finansieringsbevis.

Hva bør man IKKE si til megler?

Sett en grense for deg selv, og ikke fortell megleren om den. Ikke gi inntrykk til megler om at dette er en bolig du vil ha «for enhver pris», ifølge Thomas Bartholdsen. Gjør deg kjent med prisnivået der du skal kjøpe før du bestemmer deg for et pristak.

Kan megler sjekke finansiering?

Meglersjekke

Selv om du viser et finanseringsbevis til megler, plikter han eller hun likevel å sjekke at kjøpers finansiering er i orden, noe som primært gjøres ved å ringe kjøpers bankforbindelse. Fortrinnsvis gjøres dette før budgivers akseptfrist går ut, men det er det ikke alltid tid til.

Hva er 5 minutters regelen?

Jo et tidspunkt man bestemmer skal være gjeldene for å stoppe bud. Har man feks budfrist kl 22.00 og en kjøper legger inn bud 21.59 så vil det være om å gjøre å få inn neste bud før kl 22.04. (Altså 5 min etter siste bud) Viser neste bud 22.05 tells det ikke fordi at det er MER ENN 5 MIN ETTER SISTE B…

Leave a Comment