Hvilken tannkost er best?

Hvilken tannkrem bør jeg velge?
  • Sensodyne Fluor | Terningkast 6.
  • Zendium Classic | Terningkast 6.
  • Denivite | Terningkast 4.
  • Colgate Sensitive Multi Protection | Terningkast 4.
  • Clinnomyn Tannpasta til røykere | Terningkast 4.
  • Zendium Mild Whitener | Terningkast 3.

Hva betyr sonisk tannbørste?

At en tannbørste er sonisk, betyr at den vibrerer (mens en oscillerende på sin side roterer). Med soniske tannbørster er det viktig å huske at du alltid skal gjøre tannbørstebevegelsene selv – med en oscillerende børste trenger du ikke dette på samme måte.

Hva er best av elektrisk og vanlig tannbørste?

Bruk av elektrisk tannbørste reduserer trolig bakteriebelegg og tannkjøttbetennelse mer effektivt enn bruk av vanlig tannbørste. Slik konkluderer forfatterne av en oppdatert systematisk oversikt fra Cochrane-samarbeidet.

Hvilken tannkost er best? – Related Questions

Hvor ofte bør man skifte hode på tannbørste?

De fleste tannlegene anbefaler at du bytter tannbørste eller børstehode hver 3. måned eller oftere hvis du pusser tennene mer enn to ganger daglig eller i lengre tid enn 2 minutter.

Hvor ofte skifte hode på elektrisk tannbørste?

4. Bytt tannbørstehode regelmessig. Vi anbefaler å bytte tannbørstehode hver tredje måned for best resultat og av hygieniske årsaker.

Kan man bruke elektrisk tannbørste på regulering?

Du kan gjerne bruke elektrisk tannbørste. Tannbørsten blir fortere slitt når man har regulering og skal byttes når børstehårene begynner å sprike. Vi anbefaler bruk av fluortannkrem og ekstra fluor i form av fluorskyll (0,2% NaF) gjennom hele behandlingen.

Hvor lenge skal man pusse tennene med elektrisk tannbørste?

Selv om du bruker en oppladbar elektrisk tannbørste, bør du bruke omtrent to minutter til å pusse, slik at du er sikker på at du har pusset hver eneste tann. Når du er ferdig er det bare å skylle børstehodet med vann og la det tørke.

Hvor lenge skal en elektrisk tannbørste vare?

Batterilevetiden på den elektriske tannbørsten er ganske bra og den varer 3-4 uker på full lading. Dette betyr at du kan pusse tennene uten å måtte bekymre deg for at den går tom for batteri midt i pusserutinen.

Når kan man begynne med elektrisk tannbørste?

Når kan et barn begynne å bruke en elektrisk tannbørste? Hvis du vurderer å pusse barnets tenner med en elektrisk tannbørste, vent til barnet ditt er minst tre år gammelt. Ikke bruk en elektrisk tannbørste på barn under tre år. Før det bør man bruke en manuell tannbørste.

Er det best å pusse tenner før eller etter frokost?

Den amerikanske tannlegeforeningen anbefaler at du venter 1 time etter at du har spist, før du pusser tennene – særlig hvis du har inntatt syreholdig mat. Forklaringen er at tannpuss like etter frokost ofte ikke fjerner alle matrester fra tennene. Tannpussen blir mer effektiv hvis du venter litt.

Skal man skylle munnen med vann etter tannpuss?

Husk tanntråd eller mellomromsbørste! Ikke skyll munnen med vann rett etter tannpussen. Bruk heller munnskyllevann med fluor. Fluortabletter kan være nyttig om du ofte er plaget med hull i tennene og/eller har munntørrhet.

Hvor mange ganger skal man pusse tennene?

Tannhelsepersonell bør råde pasienter til å pusse tennene to ganger daglig med fluortannkrem: Tannkremen bør inneholde minst 0,15 % fluor. Myk eller ekstra myk tannbørste og liten kraft ved pussingen bidrar til å forebygge børsteskader på tennene. Ved å unngå skylling av munnen etter tannpuss.

Er det viktig å pusse tunga?

Man skal også pusse tennene minst to ganger om dagen, gjerne tre, en puss etter hvert måltid. Man må i det minste pusse tennene om morgenen etter frokost, og på kvelden etter kveldsmat. Puss gjerne også tungen, da det er massevis av bakterier på tungen.

Skal man ha vann på tannbørsten?

Tannlege Kim Nguyen ved Oslo tannlegesenter forteller oss at litt vann kan hjelpe å fordele tannkremen bedre, men har ingen spesiell effekt på selve tannkremen. Kveum Saga synes ikke det spiller noen rolle om man tar vann eller tannkrem først på tannbørsten.

Skal man skylle bort tannkrem?

Ikke skyll etter tannpuss

Man skal børste to ganger om dagen, bruke nok tannkrem, børste tennene lenge nok og ikke skylle bort tannkremen når du er ferdig.

Kan man drikke vann rett etter munnskyll?

Det er lurt å vente litt etter munnskyllen før du drikker, så får det virke litt. 5. Det trenger ikke være mellomrom mellom tannpuss og munnskyll. Du kan heller legge det mellomrommet til tiden mellom munnskyll og drikke av vann.

Er det lurt å bruke munnskyll?

Ny forskning viser at stort forbruk av munnskyllevann kan ha en helseskadelig effekt. Nå oppfordrer tannlegene til å kutte ned på bruken. Tannlegene anbefaler en god tannpuss i stedet for utstrakt bruk av det potensielt skadelige munnskyllevannet.

Leave a Comment