Hvilken motorsag anbefales?

Husqvarna 135 – BEST I TEST MOTORSAG. Husqvarna 135 blir best i test, fordi den er en velbalansert motorsag med få vibrasjoner og mye kraft. Den passer huseiere med både små og store trær på tomten. Sverdet er ganske langt, men til tross for dette klarer motorsagen å komme gjennom det meste uten å slite.

Kan alle bruke motorsag?

Motorsag/ryddesag kurs – hvem trenger det? Alle som skal bruke motorsag i næringsrettet virksomhet og trenger bevis på dokumentert sikkerhetsopplæring, skal iht Arbeidsmiljøloven (forskrift om utførelse av arbeid §§ 10-1 og 10-2) gjennomføre teoretisk og praktisk opplæring.

Hvordan slipe kjede på motorsag?

Hvordan slipes kjedet?
  1. Bruk en rundfil. Hold sliperen i 90 ° vinkel i forhold til rullene på slipemåleren. Slip med begge hendene. Filen skal hvile på begge rullene.
  2. Fortsett deretter med å slipe hver tann. Hver sagtann skal slipes slik at den er skarp. Det er viktig at alle sagtennene har samme lengde.

Hvilken motorsag anbefales? – Related Questions

Når må man skifte sverd på motorsag?

Fil bort grader på kantene

-40. arbeidstime bør du ta sverdet av saga og sjekke det nøye. Du bør gjøre det enda oftere hvis det er mye sand og forurensninger i virket. Etterhvert danner det seg grader, eller «skjegg», langs kantene av sverdet.

Hvor langt sverd på motorsag?

Anbefalt lengde er 12″ og 14″. Mest optimalt vil være 12″ sverd. På motorsager som er på 40-50 cc er det mest vanlig med . 325 i 1.3mm og 1.5mm (1,6mm på en del Stihl sager), lengder fra 13″-18″.

Hvordan justere forgasser på motorsag?

Når det gjelder den første forgasseren, dreier du hovedjusteringsskruen med klokken til du føler en klar motstand. For den andre forgasseren bør justeringen med klokken imidlertid ikke overstige ¾ omdreining. Etter en slik korreksjon, bør motorsagen starte riktig under høye omdreininger.

Hvorfor kutter motorsaga skjevt?

SKJÆRER KJEDET SKJEVT i veden gjelder det samme. Det kan komme av at du har skåret borti noe som har ødelagt alle tennene på den ene siden. – Du kan forsøke å file opp, for det gjør ikke noe om du filer mer på den ene enn den andre siden, men blir det ikke bra, så kast kjedet!

Hvorfor fant de opp motorsagen?

Ifølge patentsøknaden var målet med oppfinnelsen å fremstille et instrument til å felle store trær med. Ideen om en hurtigsag med kjededrevne tenner var dog langt fra ny, om enn formålet var markant annerledes da de skotske legene John Aitken og James Jeffray fremstilte en kjedesag på slutten av 1700-tallet.

Hvordan lagre motorsag?

Motorsagen skal alltid oppbevares tørt. Sørg for at stedet er godt ventilert og beskyttet mot vær og vind. Det er ikke tilrådelig å oppbevare maskinen utendørs.

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag?

Kan man bruke vanlig bensin på motorsag? Bruk bare bensin med et minimumsoktantall på 90 ROZ (av hensyn til helse og miljø, anbefaler vi å bruke blyfri bensin.)

Er det vanskelig å bruke motorsag?

Det er ikke vanskelig å bruke en motorsag, men skal den fungere optimalt, krever den jevnlig ettersyn. Ellers handler det meste om sikkerhet. Det vil si riktig arbeidstøy og en nøye sikkerhetssjekk før sagen brukes.

Hvor ofte skifte tennplugg motorsag?

Bytt tennplugg regelmessig

Det er også bra å bytte tennpluggen regelmessig, gjerne 1-2 ganger per år, avhengig av hvor mye sagen er bruk. En ny tennplugg gir bedre gnist og dermed bedre forbrenning, noe som igjen gjør at sagen går bedre og får mer kraft.

Hvor mye koster service på motorsag?

Prisliste
Art.nrType vedlikeholdsservicePris
Service plentraktorFra 2990,-
109007 109015 50328235 Service motorsag Service motorsag, proff Service batterimotorsag1290,- 1590 999,-
109008 Service gresstrimmer890,-
109009 Service ryddesag1290,-

Hva skjer hvis du har en for kald tennplugg?

Hvis tuppen på tennpluggen er for varm kan det føre til fortenning som kan føre til detonasjon/banking og skade kan oppstå. Hvis det er for kaldt, kan det dannes elektrisk ledende avleiringer på isolatoren som forårsaker tap av gnistenergi eller faktisk kortslutning av gniststrømmen.

Hva skjer med dårlige tennplugger?

Hvis tennpluggene dine begynner å bli dårlige, merkes det godt på kjøreegenskapene. Bilen som tidligere har framvist en myk og smidig gange, vil få en hakkete og ujevn fremdrift. I tillegg til denne nye og mindre sjarmerende egenskapen, vil du også oppdage at drivstofforbruket og eksosutslippet øker.

Er det plugger på dieselbil?

Dieselmotorer må varmes opp Dieselmotoren har også stempler og aksler, men her er det ingen tennplugg som antenner drivstoffet. En dieselmotor fungerer ved at kompresjonen er så høy at drivstoffet antenner seg selv.

Hvor mye koster det å bytte tennplugger?

Dersom du skal bytte glødeplugger på verksted, må du sannsynligvis regne med at verkstedet tar ordinær timepris for jobben. Det er ikke utenkelig at prisen havner på rundt 4.0000 – 5.000 kroner for hele jobben. Vi anbefaler at du tar en liten ringerunde i nærområdet ditt for å forhøre deg om pris.

Leave a Comment