Hvilken elsparkesykkel skal jeg kjøpe?

6 ting å tenke på når du skal kjøpe ny elsparkesykkel:

En lett sparkesykkel er smidig og morsom å kjøre og passer fint til å kjøre rundt i nabolaget eller på skateparken. En større og tyngre modell gir bedre komfort og stabilitet, noe du trenger på lengre turer. Sjekk også hvor stor vekt den tåler.

Hvor langt går en elsparkesykkel?

Hastigheten ligger på opptil 25 km/t, men legg merke til at det står i de norske reglene for el sparkesykler at en elektrisk sparkesykkel kun kan kjøre i 20 km/t, og 6 km/t på fortau. Rekkevidden ligger på 30 kilometer maksimalt, og det er bra uten å være altfor langt.

Hvilken sparkesykkel bruker Voi?

Voiager 3X. Voiager 3X er den første delte elsparkesykkelen noensinne med utskiftbart batteri, noe som er en betydelig forbedring når det gjelder holdbarhet og drift. Den er skreddersydd for å passe Voi-brukeres behov, noe som gjør den til en førsteklasses, høytytende og godt designet elektrisk sparkesykkel.

Hvilken elsparkesykkel skal jeg kjøpe? – Related Questions

Hva er billigst av Voi og Tier?

Billigst er sparkesyklene fra Tier. Bruker du elsparkesykkel fra Voi eller Lime i ti minutter, må du ut med totalt tolv kroner mer sammenlignet med Tier.

Kan man få bot for å kjøre el sparkesykkel?

Det stemmer at den kriminelle lavalder er 15 år. Når man er under 15 år kan man ikke holdes strafferettslig ansvarlig, og kan derfor ikke få bøter/gebyr eller andre former for straff.

Hvilken type sparkesykkel bruker Ryde?

Bydue S1 benytter samme vanntetthet teknologi som Ryde Technology sine el-sparkesykler som står ute hele døgnet hele året, uavhengig av hvor mye nedbør det skulle komme.

Hva er maks fart på el-sparkesykkel?

Sperret for hastighet over 20 km/t

Det er ikke fartsgrenser for bruk av elsparkesykler, men de må ha hastighetssperre. Det er produsenten som skal ha satt på en hastighetssperre som gjør at det ikke er mulig å oppnå høyere hastighet enn 20 kilometer i timen med motorkraft.

Når stopper Voi?

Bystyret har vedtatt en egen forskrift om utleie av små elektriske kjøretøy på offentlig grunn i Bergen. Etter forskriften har kommunen gitt tillatelse til operatørene Voi, Ryde og Bolt, som kan drive utleie i perioden fra 1. juni 2022 til 1. april 2024.

Er det aldersgrense på Ryde?

Selv om du i utgangspunktet er gammel nok til å kjøre elsparkesykkel, så kan Tier, Ryde, Voi og andre utleiefirmaer sette egne aldersgrenser. Det er ikke uvanlig at slike firmaer krever at man er 18 år for å kunne leie elsparkesykkel.

Er det påbudt med hjelm på elsykkel?

Aldersgrensen for å kjøre elsparkesykkel blir 12 år. Det blir påbud om at barn under 15 år skal bruke hjelm.

Er det lov å være 2 på el sparkesykkel?

Passasjerer på elsparkesykkel

elsparkesykler er det ikke tillatt med passasjer. Det er heller ikke tillat å ha passasjerer i en tilhenger som er festet på sparkesykkelen.

Hvor mye koster forsikring på el sparkesykkel?

Ansvarsforsikring for liten elektrisk motorvogn er noe nytt for forsikringsbransjen. Dette gjør at prisene foreløpig kan variere fra selskap til selskap. De fire selskapene NRK har vært i kontakt med har priser som varierer fra 59 til 82 kroner i måneden.

Er det påbudt med forsikring på el sparkesykkel?

Det er lovpålagt å ha ansvarsforsikring for elsparkesykler og andre små elektriske kjøretøy. Sørg for å ha en god forsikring, så du kan kjøre lovlig og få erstatning hvis noe skulle skje. Vær forberedt og kjøp forsikringen allerede nå!

Hva er aldersgrensa på el sparkesykkel?

Fra 15. juni 2022 gjelder følgende regler ved bruk av elektriske sparkesykler: Aldersgrensen for bruk er 12 år. Bruk av hjelm er påbudt for alle under 15 år.

Hvilken forsikring dekker el sparkesykkel?

Visste du at fra 1. januar 2023 blir el-sparkesykler og andre små elektriske kjøretøy klassifisert som motorvogn? Det betyr at du må forsikre denne type kjøretøy med en lovpålagt ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring dekker skader på andre personer, kjøretøy eller eiendom, og føreren av det forsikrede kjøretøyet.

Hva skjer hvis du blir tatt med ulovlig el sparkesykkel?

Blir du tatt i å bruke en elsparkesykkel som går fortere enn 20 kilometer i timen, står du i fare for å bli bøtelagt, tape førekortet og i verste fall havne i fengsel. Havner du i en ulykke vil forsikringsselskapet neppe hjelpe deg, og du vil måtte ta erstatningsansvaret selv.

Hvor mye koster en vanlig sparkesykkel?

Mange har falt fra
OppstartsprisPris 15 minutter (eks)
Bolt5 kroner42,50 kroner
Voi10 kroner47,50 kroner
Tier10 kroner47,50 kroner
Lime10 kroner55 kroner

1 more row

Leave a Comment