Hvilke tursko er best?

Vinnere av vår test av tursko
#Produkt
1AKU Superalp GTX – Best i test fjellsko!
2Viking Anaconda 4×4 Boa GTX – Beste lave tursko til korte og lange turer
3Merrel Moab Speed – Lav tursko med totalvekt på 290 gram per sko
4Alfa M/77 Perform – Forsvarets egen sko til marsjering

Hvordan velge tursko?

Sålen bør ha «seig» gummi slik at du får et godt grep, og være mer stabil enn andre sko for å unngå overtråkk og sikre god kontakt med underlaget. En tursko med middels høyt skaft gir deg mer støtte rundt ankelen din når veien ikke alltid er flat og lasten er tyngre, og passer dessuten til mange typer turer.

Hva er GTX sko?

GORE-TEX® er et syntetisk, vanntett og pustende tekstilmateriale, som brukes i produksjon av både klær og sko. Hemmeligheten bak GORE-TEX® er en tynn membran, full av mikroskopiske porer, som transporterer bort fukt (vanndamp), samtidig som det hindrer vann i å trenge seg inn gjennom materialet.

Hvilke tursko er best? – Related Questions

Hva er så bra med Hoka sko?

HOKA passer for deg som ønsker høy komfort, men lav vekt. Den gode dempingen gir ekstra beskyttelse, så skoene fra HOKA kan fint også brukes av tyngre løpere. Skoene har lav dropp, det vil si at forskjellen mellom såletykkelsen i hælen og forfoten er liten, slik at det blir lettere å lande under kroppens tyngdepunkt.

Er Hoka fjellsko bra?

HOKA overrasker svært positivt med en fantastisk god og solid fjellsko. Hoka Kaha 2 GTX leverer ikke bare den mest komfortable fjellskoen undertegnede har prøvd, men også den stødigste og kanskje peneste? Egenskapene er allsidig, og slitestyrken er høy.

Hvilke HOKA har best demping?

HOKA Bondi 8

Er du ute etter maksimal komfort og demping, bør du vurdere Bondi. Dette er nemlig HOKAs mest dempede løpesko – perfekt til de lange, rolige turene.

Er HOKA norsk merke?

Hoka One One (ofte kalt bare Hoka) er et fransk selskap som produserer joggesko. Selskapet ble etablert i 2009 av Nicolas Mermoud og Jean-Luc Diard, som tidligere jobbet i Salomon Group.

Hvilket land kommer Hoka sko fra?

Dette er Hoka

Skomerket ble etablert i Frankrike i 2009 av Nicolas Mermoud og Jean-Luc Diard, som tidligere hadde jobbet i utendørsmerket Salomon Group. Det som skiller skoen fra mange andre, og som også gjør at utseendet er annerledes, er den kraftige sålen.

Er gore tex sko vanntett?

GORE-TEX SURROUND

Membranen er 100% vanntett, så vann sperres ute, mens svetten enkelt fordamper ut i fra hele foten. Denne teknologien egner seg best til bruk under varme forhold og/eller høy aktivitet.

Hvem bruker røde sko?

Sokkene kommer i tre farger: Røde, ment for kardinaler, lilla for biskoper, hvite for paven.

Er La Sportiva små i størrelse?

La Sportiva sine sko og støvler er som regel normale i størrelsen. Vi anbefaler deg derfor å kjøpe den størrelsen som du vanligvis bruker. Det er et unntak for Ultra Raptor GTX. Disse er litt små i størrelsen, så her anbefaler vi at du går opp minst et halvt nummer, men du kan også fint gå opp et helt nummer.

Skal man impregnere Gore Tex sko?

Nei, det er ikke nødvendig å impregnere en sko med GORETEX®-membran. Du kan etter hvert bruke en impregneringsspray, men dette blir først nødvendig når den opprinnelige overflatebehandlingen er slitt av eller du begynner å se slitasje på skoen.

Kan man vaske GORE-TEX sko i vaskemaskin?

Sko og støvler med GORE-TEX®-membran

De fleste GORE-TEX®-modellene våre kan vaskes i maskin på 30 grader. Sjekk vaskelappen. Forøvrig anbefaler vi disse vedlikeholdsrutinene: Rengjør skoen utvendig med en myk børste eller klut og lunkent vann.

Hvor lenge varer GORE-TEX sko?

GoreTex-støvler garanteres i to år, så sant de har fått et minimum av vedlikehold <hva innebærer det> og ikke er sprengtørket.

Hvor lenge varer GORE-TEX?

GORETEX® og dri-produkter

GORETEX®-produkter skal vaskes etter ca. 150 timers bruk eller når de har blitt ordentlig skitne. Plaggene skades ikke av vask – tvert imot så vil dette forlenge plaggets levetid.

Skal man impregnere Gore-Tex jakke?

Produkter med membraner som GoreTex er like viktig å rengjøre på innsiden som på utsiden. Ved fottøy, akkurat som med andre plagg, er det viktig å bruke impregnering og vask som er ment for det materialet du skal behandle.

Skal skalljakker impregneres?

For at de gode egenskapene en skalljakke ofte har skal vedvare er det viktig å impregnere den. Hvis jakken ikke lenger er vanntett og den absorberer vann, er det på tide med impregnering. Dette må du også gjøre etter vask for at passformen og funksjon skal være den samme som før vask.

Kan man ta Gore-Tex i tørketrommel?

Tørking av GORE-TEX-plagg

Den beste måten å tørke et GORE-TEX-plagg på, er å la det henge og tørke. Det kan også tørketromles på et varmt og veldig skånsomt program. Følg som alltid plaggets vaskeanvisning.

Hvor ofte bør man impregnere sko?

Ved tørt vær bør man impregnere skoene minst en gang i måneden. – Men ved mye nedbør og slapsete føre anbefaler vi å impregnere skoene hver fjortende dag, forteller Grændsens Skotøimagazin. Etter å ha beskyttet skoene, bør skinnet pleies for å bevare kvaliteten i læret.

Leave a Comment