Hvilke reptiler er lov i Norge?

1. Hvilke reptiler er lovlige i Norge?
Norsk navnLatinsk navnCITES-tillatelse
Kranset gekkoCorrelophus ciliatus (Rhacodactylus ciliatus)
LeopardgekkoEublepharis macularius
Stor daggekkoPhelsuma madagascariensismå ha CITES-tillatelse
PigghaleagamUromastyx ocellatamå ha CITES-tillatelse

Hvor kan man kjøpe Leopard Gecko?

Leopardgekko er en av reptilene som ble lovlig når Mattilsynet la frem positivlisten i 2018. Det betyr at det er helt lovlig å holde en leopardgekko, og man kan kjøpe disse både fra dyrebutikker så vel som fra private helt uten å bryte noen lover lenger.

Er det lov å ha reptiler som kjæledyr i Norge?

Siden 1. januar 1977 har det vært forbudt å eie slanger, øgler og skilpadder i Norge uten særskilt tillatelse. Men tirsdag 15. august blir hele 19 arter lovlige, takket være en ny forskrift fra Landbruks- og matdepartementet.

Hvor får man kjøpt skilpadde i Norge?

Dersom du ønsker å holde en skilpadde må du søke dispensasjon fra Mattilsynet. Innførsel, hold og salg av skilpadder og andre reptiler har vært forbudt i Norge siden 1976, og dyr som holdes ulovlig blir beslaglagt.

Hvilke reptiler er lov i Norge? – Related Questions

Hvilket dyr blir eldst?

De eldste hvalene som er aldersbestemt var en blåhval fra japansk hvalfangst på 110 år og en finnhval på 114 år. Disse ble aldersbestemt ved at forskere daterte de såkalte ørepluggene, en metode som for øvrig ikke kan brukes på grønlandshval, som vi nå kan regne som det eldste dyret på jorda.

Er iguan lovlig i Norge?

Det er ikke lov å holde iguaner i Norge, og jeg må jo erkjenne skyld, men det bryr jeg meg ikke om. Jeg vil ikke stå passiv og se et friskt dyr bli drept, sa han.

Hvor mye koster en skilpadde?

Gresk landskilpadde koster 2500,- og rødfotet skogskilpadde koster 4995,-

Finnes det skilpadder i Norge?

For første gang har en skilpadde lagt egg i naturen i Norge. Langt fra alle er glade for det. Artikkelen er flere år gammel. Det var en rødøret terrapin, en liten vannskilpadde, som torsdag morgen ble funnet utenfor Foldnes kirke på Sotra.

Hvor finnes det skilpadder?

Skilpadder
Antall arter:357
Habitat:terrestrisk, marin, limnisk
Utbredelse:hele jordkloden, unntatt sirkumpolart, store høyder og ren ørken
Delgrupper:halsgjemmere halsvendere

Hva trenger man for å ha en skilpadde?

Skilpaddene trenger variert fôr. Bland gjerne flere urter, ugress, blader og blomster og spre det rundt i terrariet. Da må skilpaddene bevege seg for å finne maten, slik de gjør i naturen. Skilpadder bør fôres hver dag, men du må tilpasse mengden etter det enkelte dyrets aktivitetsnivå og vekt.

Er det lov å eie en løve i Norge?

Dette reguleres av «Forskrift om forbud mot å innføre, omsette og holde eksotiske dyr» som forteller hvilke dyr som er lov å holde som kjæledyr. Alle andre dyr er ikke lov. Det er med andre ord ikke lov å ha tiger her i Norge.

Hvor mye koster det å ha en slange?

Voksne dyr koster stort sett alltid rundt 2 – 4 tusen kroner stykket. Privat må man regne med 1 200 til 2 000 kroner for et ungdyr fra en oppdretter.

Kan skilpadder høre?

Lyd. Som regel er skilpaddene stumme, men ungene og hannene lar sin stemme høre nå og da, hannene særlig i paringstiden, da de er biske og kjemper innbyrdes.

Er skilpadder farlig?

Den er et rovdyr som tar det meste som rører seg i vannet. På tungen har den en marklignende utvekst som den bruker som åte for å fange fisk. Av gemytt er den hissig, og bittene kan være farlige. Den kan for eksempel med letthet bite av en finger på et menneske.

Leave a Comment