Hvilke el sparkesykler er best?

TEST: Beste lovlige elsparkesykkel for voksne og barn 2022
 • Xiaomi Pro 2 Nordic Edition – BEST I TEST ELSPARKESYKKEL.
 • Segway-Ninebot Max G30D II – BESTE PREMIUMVALG INNEN ELSPARKESYKKEL.
 • Segway-Ninebot E25D – BESTE BUDSJETTVALG.
 • E-WAY E500.
 • Segway-Ninebot F30D.
 • Xiaomi 1S Nordic Edition.
 • E-way E250.
 • GoRunner Comfort 10.

Hvor farlig er el sparkesykkel?

10 ganger høyere risiko for å bli skadet på el-sparkesykkel

Det er 10 ganger høyere risiko for å bli skadet i en ulykke med el-sparkesykkel enn vanlig sykkel, og risikoen er over tre ganger så høy om natten.

Hvilken sparkesykkel bruker Voi?

Voiager 3X. Voiager 3X er den første delte elsparkesykkelen noensinne med utskiftbart batteri, noe som er en betydelig forbedring når det gjelder holdbarhet og drift. Den er skreddersydd for å passe Voi-brukeres behov, noe som gjør den til en førsteklasses, høytytende og godt designet elektrisk sparkesykkel.

Hvilke el sparkesykler er best? – Related Questions

Hva er billigst av Voi og Tier?

Billigst er sparkesyklene fra Tier. Bruker du elsparkesykkel fra Voi eller Lime i ti minutter, må du ut med totalt tolv kroner mer sammenlignet med Tier.

Kan man få bot for å kjøre el sparkesykkel?

Du er under den kriminelle lavalder (15 år) og kan derfor ikke straffes. Barn under strafferettslig alder kan ikke ilegges bøter eller straff for ulovlig bruk av elsparkesykkel.

Er det påbudt med hjelm på sparkesykkel?

Aldersgrensen for å kjøre elsparkesykkel blir 12 år. Det blir påbud om at barn under 15 år skal bruke hjelm. Små elektriske kjøretøy omklassifiseres fra «sykkel» til «motorvogn».

Hvor mye koster forsikring på el-sparkesykkel?

Ansvarsforsikring for liten elektrisk motorvogn er noe nytt for forsikringsbransjen. Dette gjør at prisene foreløpig kan variere fra selskap til selskap. De fire selskapene NRK har vært i kontakt med har priser som varierer fra 59 til 82 kroner i måneden.

Er det lov å være 2 på el-sparkesykkel?

Passasjerer på elsparkesykkel

elsparkesykler er det ikke tillatt med passasjer. Det er heller ikke tillat å ha passasjerer i en tilhenger som er festet på sparkesykkelen.

Hvilken type sparkesykkel bruker Ryde?

Bydue S1 benytter samme vanntetthet teknologi som Ryde Technology sine el-sparkesykler som står ute hele døgnet hele året, uavhengig av hvor mye nedbør det skulle komme.

Hva er maks fart på elsparkesykkel?

Sperret for hastighet over 20 km/t

Det er ikke fartsgrenser for bruk av elsparkesykler, men de må ha hastighetssperre. Det er produsenten som skal ha satt på en hastighetssperre som gjør at det ikke er mulig å oppnå høyere hastighet enn 20 kilometer i timen med motorkraft.

Når stopper Voi?

Bystyret har vedtatt en egen forskrift om utleie av små elektriske kjøretøy på offentlig grunn i Bergen. Etter forskriften har kommunen gitt tillatelse til operatørene Voi, Ryde og Bolt, som kan drive utleie i perioden fra 1. juni 2022 til 1. april 2024.

Hvordan bruker vi sparkesykkel Bolt?

Slik kjører du Bolt sparkesykkel
 1. Finn en tur. Plukk opp en sparkesykkel på gaten eller finn den ved bruk av kartet i Bolt-appen.
 2. Lås opp med appen. Bruk Bolt-appen for å låse opp en sparkesykkel og begynn turen din!
 3. Følg sikkerhetsregler. Følg trafikkreglene.
 4. Parker med varsomhet.

Hvor mye koster Bolt per minutt?

Minuttprisen for en Bolt el sparkesykkel er 3,50 kr. For å bruke en av Bolt sine el sparkesykler er du nødt til å laste ned Bolt-appen. Her kan du enkelt låse opp el sparkesykkelen og avslutte turen når du har kommet dit du skal. I appen kan du også kjøpe dagspass, ukespass og månedspass.

Hvor mye koster det å kjøre Bolt sparkesykkel?

Bolt setter ned oppstartsprisen
OppstartsprisPris 15 min
Bolt5 kr42,50 kr
Voi10 kr47,50 kr
Tier10 kr47,50 kr
Lime10 kr55,00 kr

1 more row

Hvor mye vekt tåler en el sparkesykkel?

De fleste el sparkesykler har en maksvekt på mellom 100-120kg i maksvekt. Dersom føreren veier mer enn dette, bør man velge kraftigere modeller som tåler eksempelvis en maksvekt på ca 130-150 kg.

Kan elsykkel stå ute i regn?

Om elsykkelen står ute i regn, snø og frost hele vinteren gjennom, kan du ikke regne med at den varer lenge. Sykkelen bør minimum stå under tak når du er hjemme. Det er også gunstig å ha sykkelen i et oppvarmet rom fra tid til annen, slik at sykkelen tørker opp og du får ut fukt og kondens.

Er det lov å stå 2 på el-sparkesykkel?

På elsparkesykler er det ikke tillatt med passasjer. Det er heller ikke tillat å ha passasjerer i en tilhenger som er festet på sparkesykkelen.

Kan elsparkesykkel stå ute i regn?

Ja, noen el-sparkesykler kan brukes i regnvær. Det er viktig å sjekke IP-graden til ditt produkt for å se hvor støv og vannresistent produktet ditt er. Vi anbefaler å unngå vanndammer og tungt regn.

Hvor ofte bør man skifte kjede på elsykkel?

Et sykkelkjede bør byttes etter ca 80 – 100 mil. Bytter du kjede ofte nok blir ikke girene på sykkelen så slitt at de også må byttes.

Leave a Comment