Hvilke butikker har panteautomat?

Du kan levere og få utbetalt pant hos alle butikker som selger flasker og bokser med pant. I butikker og kiosker uten panteautomat kan du pante en begrenset mengde, pga plassmangel i kiosk og bensinstasjoner.

Kan en butikk nekte å ta imot pant?

SFT fastslår at det ikke er lov å nekte å ta imot pant. Alle som selger bokser og flasker skal altså gi pant. De eneste som slipper å ta imot tomgods, er gatekjøkken og kaféer som bare serverer drikkevarer i glass.

Kan man pante på meny?

Visste du at MENY nettbutikk tilbyr å pante tomflaskene dine for deg? Panten går direkte til Kirkens Bymisjon og deres lokale arbeid med å inkludere mennesker som strever. Få tomflaskene hentet på døra og støtt Kirkens Bymisjon!

Hvilke butikker har panteautomat? – Related Questions

Hvor mye må man pante for å vinne?

Pantelotteriet er et miljøvennlig lotteri hvor du bruker panten som innsats i lotteriet, og har mulighet til å vinne premier verdt 50, 100, 1 000, 10 000 eller én million kroner.

Kan man bruke pantelapp i en annen butikk?

Bransjestandard. Du kan ikke innløse pantelapper i en annen butikk enn der du pantet flaskene. – Det er ikke mulig å benytte pantelapp på tvers av butikker eller konkurrenter, sier Kristiansen i Coop.

Hvilke flasker er der pant på?

Alle bokser og flasker med pantemerke kan pantes. Når du panter får du tilbake pantebeløpet du betalte da du kjøpte produktet. Flasker og bokser uten pantemerke, som glassflasker, kan ikke pantes.

Kan man pante norske bokser i Sverige?

Om du kjøper brus eller andre drikkevarer i Sverige, må du betale pant – på samme måte som du må i Norge. Men selv om du kan levere inn tomme bokser og flasker fra Sverige i norske panteautomater, får du som oftest ikke tilbake panten du betalte i Sverige.

Kan man pante på Joker?

Pant og spill med Pantelotteriet

Kombiner den gode pantegjerningen med litt spenning i hverdagen! Det er nå rundt 250 Joker-butikker som tilbyr Pantelotteriet, og det betyr at våre kunder mange steder i landet har mulighet til å velge knappen som støtter Røde Kors sitt arbeid.

Hvor mye får man i pant?

Myndighetene v/ Klima- og miljødepartementet har bestemt at panten skal økes fra kr 1 til kr 2 for flasker og bokser med opptil ½ liter innhold, og fra kr 2,50 til kr 3 for emballasje med over ½ liter innhold. Nye satser innføres gradvis. Utover i 2018 vil flere og flere varer ny pant.

Kan man pante telefon?

Hvor kan jeg pante mobilen? MobilPant gjelder i alle våre Telia-butikker. Du kan gjøre en verdivurdering av mobilen din på nett før du går til butikken.

Er det pant på kjøleskap?

På hvitevarer og TV-er vil det være en flat pant på kr. 100,-, mens det på andre el-artikler, som kjøkkenmaskiner, støvsugere etc., kun tilbys en symbolsk sum i pant.

Hvorfor er pant høyere enn lån?

Det kan være flere grunner til at banken vil ha pantebrev som er høyere enn lånet, og det behøver absolutt ikke være negativt at de har gjort dette. En av grunnene kan jo være at du enklere kan låne deg opp på eiendommen i banken senere uten å måtte ta omveien om et nytt pantedokument.

Når banken tar pant i huset?

Hva betyr det at eiendommen min blir pantsatt? Ved tinglysing av panterett i fast eiendom eller borettslagsandel blir eiendommen eller andelen stilt som sikkerhet for at et lån skal bli betalt. Dette er vanlig når du tar opp et lån i banken, eller hvis du stiller kausjon som sikkerhet for andres gjeld.

Leave a Comment