Hva skal marsvin ha i buret?

Marsvin bør ha et hus eller en tunnel hvor de kan sove og gjemme seg hvis de blir utrygge. I tillegg trengs drikkeflaske og en solid matskål som ikke kan velte. Bunnen i buret dekkes med strø, for eksempel støvfri treflis av osp. Du bør bytte bunnmaterialet og samtidig vaske gulv og innredning i buret 1-2 ganger i uka.

Hvor mye bæsjer et marsvin?

Vanligvis kommer det faktisk 150-200 hver dag. Denne avføringen er veldig viktig for en god tarmflora, i tillegg får de i seg nødvendige næringsstoffer. Det er ikke alltid man ser at de har denne avføringen, men det er altså helt normalt. Det kan være mange årsaker til at marsvin får diaré.

Kan marsvin bo alene?

Et marsvin tåler å være alene hjemme mens du er på skole eller jobb. Har du flere marsvin, har de selskap i hverandre. Husk at marsvinet trenger din oppmerksomhet og muligheten til å løpe litt rundt etter en hel arbeidsdag. Du skal aldri forlate et marsvin alene hjemme over lengre tid uten tilsyn.

Hvor liker marsvin å bli klødd?

Marsvin liker best å bli klødd rett bak ørene. Noen liker også å bli klødd under haka. Å gjøre marsvinet trygg er viktig for å ha et koselig dyrehold.

Hva skal marsvin ha i buret? – Related Questions

Hva betyr det når marsvin hyler?

Jevn hyling: Marsvinet er sultent eller vil ha mat. De er glade i mat, og denne lyden kommer ofte når du åper kjøleskap, rasler i poser etc. Raske høyfrekvente pip: Marsvinet føler seg stresset, føler frykt eller smerte. Gnissing med tennene: Marsvinet er irritert eller sint.

Hva er farlig for marsvin?

Poteter, alle former for løk, rabarbra, avokado, tomatblader og stilk dette kan være giftig for dem. De skal heller ikke ha mineralstein eller saltstein. Det kan gi urinstein. Ellers skal de ikke ha mat som er beregnet på mennesker som brød, knekkebrød osv.

Kan marsvin dø av stress?

Marsvin dør lett og kan være vanskelige pasienter. De er byttedyr og skjuler sine symptomer så lenge de kan, så når du kan se at det er noe feil med marsvinet så er det ofte svært sykt. De tåler også stress og smerte dårlig slik at magetarmkanalen fort stopper opp, hvilket er potensielt dødelig.

Kan marsvin drepe hverandre?

På tross av at marsvin er små og søte dyr, skal man ta slosskampene deres på alvor. To hanner kan skade hverandre alvorlig, slik at de enten får varige men, eller må avlives som følge av skadene. Selv to brødre som ellers har fungert bra sammen, kan plutselig gå til angrep på hverandre.

Hvor lenge kan et marsvin være alene?

Hvor lenge kan jeg la marsvinet mitt være alene uten at det tar skade av det? Hvis du absolutt ikke kan unngå det, kan du la marsvinet være alene i 2 dager hvis det har nok mat og vann. Det er absolutt ikke optimalt, men noen ganger kan det ikke unngås.

Hvor ofte skal marsvin ha mat?

En til to spiseskjeer pellets daglig er nok for et marsvin i normalt hold. Marsvinet har ikke evnen til å fremstille C-vitamin selv og trenger derfor dette tilført i kostholdet for å holde seg friske. Dette kan du gjøre ved å fôre daglig med C-vitaminrike grønnsaker, som paprika og brokkoli.

Er marsvin kosete?

Marsvin er herlige små dyr. De er kanskje små, men de har masse personlighet, og kan være veldige forskjellige. De er glad i mennesker og kan bli veldig tamme og kosete.

Kan marsvin spise banan?

Marsvin elsker og tåler eple, banan, jordbær, kiwi, melon, druer, paprika, persille, løvetann, hestehov og tusenfryd.

Hvorfor vibrerer marsvin?

Kan varsle en forestående slåsskamp mellom to marsvin. Lang brumming: Marsvinet trives og koser seg med tilværelsen. Mellomlang brumming: Marsvinet truer et annet marsvin eller prøver å opprette dominans. Kort brumming: Marsvinet føler frykt eller hører en ukjent lyd.

Er marsvin rolige?

Marsvinet er et favorittdyr for barn på grunn av deres rolige temperament, at de er enkle å passe på, at de er renslige og stille. Marsvin blir vanligvis rundt 4 år, men enkelte kan bli opp til 6-7 år gamle.

Kan marsvin bite?

Marsvin biter sjeldent fordi de blir redde eller ønsker eieren noe vondt. Årsaker til bitt kan være: Smerte – dyret har et skjult eller et kjent problem som skaper smerter. Frykt – dyret har løpt avgårde eller blir håndtert på en måte som gjør de svært redde.

Hvordan bade et marsvin?

Marsvinet bades i lunkent vann, gjør det forsiktig vått på bakparten og over ryggen. Marsvin er ikke glade i vann og svømmer dårlig. Hold hele tiden hånden under marsvinet. Pass på så ikke mer av dyret enn nødvendig blir vått.

Hvorfor klør marsvin?

I hovedsak tar et friskt og sunt marsvin skjønnhetspleien sin i egne hender. Det bruker klørne sine til å fjerne støv og smuss fra pelsen, og slikker seg ren med tungen.

Hvor varmt må marsvin ha det?

Marsvin trives best ved 18-20 grader og de liker ikke store temperaturforskjeller. Men hvis du har et “hus” i utendørsburet som er lun og trekkfri og som inneholder masse høy som isolerer, kan de tåle utetemperaturer ned til 10-12 grader så lenge de blir vent til det gradvis.

Leave a Comment