Hva skal jeg gjøre med gamle bøker?

Her følger mine tips til hvordan du kan gi bøker du ikke lenger vil ha, eller ikke lenger har plass til, nytt liv:
  1. Selg bøkene dine på nettet eller til antikvariater.
  2. Gi bort bøker til venner, kjente og institusjoner.
  3. Gi bort bøker til ditt lokale bibliotek.
  4. Gi bort bøker til loppemarked/bokmarkeder.
  5. Lei deg lagerplass.

Hvor kan jeg kaste gamle bøker?

Når man skal kaste bøker kan pocketbøker kastes i avfallet som heter papp og papir. For vanlige innbundne bøker i perm må man enten kaste hele boka i restavfall, eller rive ut sidene. Om du river ut sidene kan disse kastes i papp og papir, mens selve permen skal kastes i restavfallet.

Hvem kjøper brukte bøker?

Trygg handel på FINN

Bookis har laget Nordens største markedsplass for nye og brukte bøker, slik at du enkelt kan både kjøpe og selge haugevis av bøker til en god pris. Vi er opptatt av at bøker bør leses, ikke lagres.

Hva skal jeg gjøre med gamle bøker? – Related Questions

Er gamle bøker verdt noe?

Bøker kan ha svært stor verdi, men mange er verdiløse – pengemessig sett ! Alle antikvariatene i Norge opplever daglig spørsmål fra mennesker som gjerne vil forhøre seg om verdienbøkene sine, gjerne i forbindelse med arveoppgjør, forsikringsaker eller for å vurdere et eventuelt salg.

Hvor mye selger man brukte bøker for?

En tommelfingerregel kan være å legge ut en brukt bok til 60% av nypris. Prisen må gjenspeile hvilken tilstand boken er i, og hvorvidt boken er dagsaktuell eller generelt høyt etterspurt.

Hvordan levere bøker til Fretex?

Her tar vi imot bøker

Vi tar imot bøker i butikkene og ved våre mottak . Vi har et sorteringsanlegg for bøker, men de fleste bøkene blir sortert i butikkene. Bøker som ikke blir solgt går til energigjenvinning.

Hvordan fungerer iBok?

Kontakt mellom kjøper og selger skjer via chat som krever at begge parter er registert på iBok. Dette gir begge parter en god oversikt over hvem de er og har vært i kontakt med tidligere. Som kjøper kan du også lage personlige lister over bøker du trenger.

Hvor kan jeg selge brukte skolebøker?

På iBok.no kan du legge ut dine brukte skolebøker og/eller lærebøker for salg helt gratis, eller finne de du trenger. Du kan også legge ut alle andre brukte bøker for salg gratis, hvis du har noen du ikke trenger.

Hva betyr det at en bok er innbundet?

sangvin som svar til Amalie :

Det vil si den at den har stive permer, men er ikke bundet, slik en en innbundet bok er. Papirkvaliteten har også mer til felles med pocketutgaver. Prismessig ligger hardback mellom pocket og innbundet.

Hvor mange sider har verdens lengste bok?

Guinness rekordbok
orig. Guinness World Records
Utgitt1955
Sider300
ISBN 978-1-904994-67-1

Hvorfor heter det bok?

sannsynligvis fra norrønt bók, samme ord som bøk, det vil si at ordet egentlig betegnet en plate av bøketre som det ble risset runeinnskrifter i.

Hva er forskjell på innbundet og pocket?

Pocketbok, også kalt bare pocket, er en bok som har myke omslag og er passe stor til å ha i en romslig lomme, derav navnet pocket som på engelsk betyr «lomme». Heftede, myke pocketbøker tar mindre plass, veier mindre og er enklere å ta med seg enn tilsvarende bøker som er innbundet.

Hva er paperback på norsk?

Paperback er et navn på en heftet billigbok, renskåret med limt rygg. Dette i motsetning til hardback, som har et hardt omslag.

Hvor lang tid tar det før bøker kommer i pocket?

Det varierer veldig har jeg lagt merke til. Kan ta 6-12 måneder.

Hva er pocket format?

Bokformatet er bredden x lengden en bok har. Et vanlig bokformat er 135 x 210 mm. En vanlig pocketbok, såkalt A-pocket, har formatet 110 x 180 mm.

Hvor stor er en bok?

Helt gjennomsnittlig kan man si at en bok er på omtrent 80 000 ord. Dette tilsvarer omtrent 250 sider i bokformat. Det er selvsagt store variasjoner, og for vanlige romaner kan man stort sett skrive alt mellom 50 000 ord og 95 000 ord. Stort lenger er sjeldent å se utenom store fantasybøker eller lignende.

Hvor bred er en bok?

De fleste norske skjønnlitterære bøker har en sidestørrelse på ca. 13 x 21 cm og har gjerne 32 til 36 linjer brødtekst på siden. Har boken din omtrent denne størrelsen, men betydelig flere eller færre linjer på siden, bør du revurdere skriftstørrelsen og linjeavstanden på brødteksten du har brukt.

Hva heter ryggen på boka?

Bokryggen har som regel bare plass til forfatternavn og tittel, eventuelt en forlagslogo og liten vignett.

Hva heter det som står på baksiden av en bok?

En vaskeseddel er en omtale med kort referat av innholdet i en ny bok som forlaget sender til bokhandlere og til mediene. Begrepet brukes også om en filmomtale som en filmdistributør sender til kinoer og mediene ved lanseringen av en ny film.

Leave a Comment