Hva passer dill til?

Dill passer ypperlig til fisk og skalldyr, og kan finhakkes til dressinger, marinader og sauser. Dill har sin selvfølgelige plass sammen med gravlaks, dillsaus, reker, krepseanretninger, potetretter og salater.

Hvordan oppbevare dill?

– Gressløk, dill og persille kan holde svært lenge i de varmeste sonene i kjøleskapet. Ofte kommer de i små potter, som er praktiske å sette i kjøleskapsdøra. Vann urten godt før du setter den inn, så trenger du ikke tenke mer på vanningen, sier salgssjef Robert Terøy i Elkjøp.

Kan man tørke dill?

Urter som er fine å tørke: Timian, rosmarin, dill, salvie og oregano. Urter kan både tørkes og fryses på flere forskjellige måter, og noen urter passer bedre til det ene enn til det andre. Du kan tørke både i ovn på lav varme, eller du kan henge dem opp, sånn som jeg har gjort.

Hva passer dill til? – Related Questions

Kan man fryse ned dill?

Alle urter kan fryses

Du kan bruke hvilken som helst type urt. Basilikum, koriander, mynte, sitronmelisse, rosmarin, timian, salvie, dill, oregano, persille, gressløk, estragon – bare fantasien setter grenser!

Hvordan behandle dill?

Den sorten som trives her i nord er ettårig og må derfor sås hvert år, og gjerne flere ganger i løpet av sommeren slik at du kan høste frisk dill utover høsten. Frøene skal sås rett i jorda, på en solrik, lun plass. Pass på å holde jorden jevnt fuktig, men ikke for våt, og ren for ugress.

Er dill flerårig?

Dill er en vanligvis ettårig plante som dyrkes både kommersielt og i private hjem og hager. Den høyreiste urten kan bli rundt en meter høy. Stilkene på dillen er oftest mørkegrønne og forgrener seg til flere tynnere grener.

Hvordan klippe ned dill?

Litt utpå sommeren klipper du noen helt ned slik at det blir 25-30cm mellom dem. Da rekker de å bli så store at du kan høste frø av dem utover høsten. Dillkroner eller frøene bruker du når du skal sylte agurkene dine og når du lager surkål.

Hvordan lykkes med dyrking av dill?

Det er greiest å så dill ute, direkte på vokseplassen. Dill er veldig glad i lys, og trives godt i direkte sol. Jo mer lys den får, jo bedre utvikles smaksstoffene. Akkurat som mange andre urter i skjermplantefamilien blir dill aller best under midnattsol!

Hvilke urter kan overvintre?

Mange urter kan overvintre, som timian, persille, oregano, peppermynte og sitronmelisse, men andre kan også tåle vinteren. Gressløk, dill og persille oppbevares best i kjøleskap.

Kommer basilikum igjen?

Basilikum er en krydderurt som vil vokse bedre og raskere om du er flink til å knipe av stilker og bruke av planten, sier nettstedet PioneerThinking.com. Regelmessig «høsting» vil sørge for at planten holder seg frisk og stadig gror nye skudd og blader. Ny vekst vil også gjøre bladene mer konsentrerte i lukt og smak.

Skal urter klippes ned?

La dem få vokse ut før vinteren og klipp dem ikke ned før tidlig på våren. Dekk jorden med et godt lag blader eller annet plantemateriale før frosten kommer.

Er rosmarin flerårig?

Rosmarinus officinalis

Rosmarin er en krydderplante som dufter av furunål, og brukes blant annet til fisk, fjørfe og viltkjøtt. Planten er flerårig, men tåler ikke mye frost og tas derfor inn om vinteren. Liker å stå lyst, vannes når den er tørr.

Hva er rosmarin godt for?

Rosmarin virker svakt smertestillende uten å virke sløvende. Urten kan derfor brukes ved forstuvinger, forstrekninger, revmatiske lidelser og leddgikt, og inngår ofte i linimenter mot gikt. Rosmarinolje virker menstruasjonsøkende, men bidrar også til å lindre menstruasjonssmerter og normalisere menstruasjonssyklusen.

Hvordan få rosmarin til å trives?

Rosmarin liker lang veksttid, og trenger å etablert seg godt. Den liker å tørke opp innimellom, og så er den jo veldig glad i ekte sollys. Uansett hvor mye kunstig lys den får, merkes det godt at sollys er det beste, forteller Ragnhild.

Hvordan holde liv i rosmarin?

Rosmarin: Rosmarin kan tørke fort hvis du ikke er nøye med vanningen. Vær likevel forsiktig så du ikke drukner den. Les mer om alt det gode du kan lage med rosmarin her. Koriander: I likhet med andre planter med tynne blader, trenger koriander jevnlig vanning.

Kan man spise blomstene på dill?

Hele dillen er derfor brukbar – både frø, blomst og blader egner seg som krydder, både i tørr og frisk tilstand.

Hvorfor dør min basilikum?

Overdreven vanning

Overvanning er den vanligste årsaken til at basilikum dør. Selv om basilikum liker konstant tilgang til vann, er røttene deres dårlig tilpasset til å takle fuktig jord. I godt drenerende jord er det mange luftrom som lar luft sirkulere rundt røttene.

Hvordan klipper man rosmarin?

Innendørs bør den helst dusjes eller sprayes med vann. Grener som har stygge blader skal beskjæres, og høstes ved å klippe av toppskudd, gjerne litt av gangen. Rosmarinen kan overvintre i potte på et svalt, lyst og frostfritt sted.

Kan rosmarin overvintre i Norge?

Krydderurter som er lette å få til er gressløk, timian, oregano og persille. Alle disse kan overvintre her i Norge. Rosmarin og mynte er også ganske enkle, men trenger litt mer oppfølging.

Leave a Comment