Hva motiverer deg i jobben din?

Studier viser at høy motivasjon i jobb ofte oppstår når man møter deadlines hvor noe viktig står på spill, når man treffer på og overkommer motstand, når man opplever samhold og samarbeid, og når man opplever å gjøre en forskjell.

Hvorfor er man motivert for en jobb?

Fortell hvorfor du er motivert for jobben

Gi gjerne uttrykk for at du er interessert i stillingen, selv om du kanskje tenker at det er en selvfølge. I tillegg til faglige forutsetninger, utviklingspotensial og hvem du er som person, vil det være viktig for intervjuer å finne en som er motivert for jobben. Vær tydelig!

Hva burde man si i et jobbintervju?

Fortell hvorfor du ønsker denne jobben og hva du kan tilføre arbeidsgiver. Om du er interessert i stillingen, gi uttrykk for det. Forlat ikke intervjuet uten å ha spurt om videre prosess. Vis takknemlighet for at du fikk muligheten til å komme til intervjuet.

Hva motiverer deg i jobben din? – Related Questions

Kan du fortelle litt om deg selv jobbintervju?

En typisk åpning av et jobbintervju er at du får spørsmålet – Fortell litt om deg selv! Her må du passe på at du ikke svarer med en enetale som er altfor lang og kjedelig. Redegjør kort om hvor du bor, hvem du bor sammen med, og eventuelt noe om dine interesser eller annet personlig som kan være relevant.

Hvordan selge seg selv på jobbintervju?

Det å «selge seg selv» handler om at du må overbevise intervjueren at du den rette kandidaten for stillingen, hvilke egenskaper og erfaring du har, og hva du kan tilføre virksomheten. Dette krever at du er konsentrert og har forberedt deg godt. Hvis dette ikke gjøres riktig kan du fort bli en uaktuell kandidat.

Hva spør man på jobbintervju?

her er de 30 mest brukte spørsmålene:
 • Fortell litt om deg selv, utenom det som står på CV-en?
 • Hvilken forventninger har du til dette intervjuet?
 • Hvorfor søker du på denne jobben?
 • Hvorfor ønsker du å slutte i din nåværende jobb?
 • Hva vet du om selskapet du søker hos?
 • Hva motiverer deg?

Hvordan lykkes i et jobbintervju?

UNDER INTERVJUET
 1. Ikke glem å svare på spørsmålet.
 2. Bruk eksempler for å «bevise» kvalifikasjonene dine når du svarer.
 3. Vær bevisst på kroppsspråket ditt.
 4. Still gode spørsmål.
 5. Ikke snakk negativt om din tidligere arbeidsgiver.
 6. Ikke avbryt intervjueren.
 7. Ta med deg relevante dokumenter.
 8. Svar ærlig og strategisk.

Hvordan forberede seg på et jobbintervju?

Forbered deg til jobbintervjuet
 1. Les din egen CV og søknad på forhånd.
 2. Øv deg foran speilet eller sammen med familie eller venner på å svare på spørsmål.
 3. Ta på deg klær du føler deg bra i, gjerne dine fineste hverdagsklær.
 4. Tenk ut fem spørsmål du kunne fått, og prøv å svare på dem.

Hva skal man ikke spørre om i et jobbintervju?

Det finnes en del begrensninger i lovgivningen om hva arbeidsgiveren kan spørre om. For eksempel er det som hovedregel ikke lov å stille spørsmål om graviditet eller seksuell legning, om du er fagorganisert eller om din politiske oppfatning.

Hvordan roe ned nervene før jobbintervju?

Tips til å takle nervene under jobbintervjuet
 1. Presenter DEG. Ikke gå inn i jobbintervjuet med en plan om at du skal presentere deg selv på best mulig måte. Da legger du unødvendig press på deg selv.
 2. Tren på jobbintervjuet. Bli vant til å høre deg selv prate om deg selv.
 3. Tenk at du er spent. Sist, men ikke minst.

Er det lov å spørre om lønn på intervju?

Å spørre om lønn på jobbintervju er altså ikke noe som anbefales, i hvert fall ikke på førstegangsintervjuet. De fleste arbeidsgivere vil nevne dette på et eller annet tidspunktet, men i verste fall er det helt greit at du nevner det mot slutten av andregangsintervjuet.

Kan man spørre om fravær referanse?

Et praktisk viktig spørsmål er om man kan spørre referansen om sykefravær og stabilitet i forbindelse med fremmøte. Forarbeidene fastsetter at en ikke kan stille spørsmål om ”sosiale forhold når disse settes i sammenheng med helse”. Høyt sykefravær vil lett kunne settes i sammenheng med helse.

Kan Referanser si noe negativt?

De fleste som har hatt ansvar for ansettelser, har erfart at referanser kan være negative, balanserte eller positive. Det er ikke uvanlig at referansepersonene forteller at han eller henne ikke kommer på noe negativt å si om kandidaten og anbefaler han eller henne på det varmeste.

Hvor mye har referanser å si?

Arbeidsgivere etterspør ofte referanser fra tidligere jobber, når de skal ansette. På overflaten virker dette som en god måte å få innsikt i hvordan kandidaten er som kollega og ansatt. Men i virkeligheten sier en god referanse svært lite, forteller spesialist i arbeids- og organisasjonspsykologi, Rudi Myrvang.

Kan man nekte å være referanse?

Selv om det ikke er straffbart å gi en ukorrekt referanse, er det lett å begi seg inn i gråsoner. Derfor er det viktig å styre unna misvisende kommentarer, og være tydelig og ærlig gjennom hele samtalen. Samtidig er det viktig å huske at du på ingen måte er forpliktet til å være referanse, selv om noen spør det.

Når ringer intervjuer referanser?

Normalt innhentes referanse etter at intervju er foretatt, etter avtale med kandidaten. Referanser skal kontaktes før et annengangsintervju, man får da anledning til å undersøke søkerens holdninger til eventuelle opplysninger som har framkommet ved referanseintervjuet.

Hva snakker de om når de ringer referanser?

Det er lurt å spørre om hvor lenge søkeren har arbeidet sammen med referansepersonen, hva de har arbeidet sammen om, og om hvordan oppgave- og ansvarsfordelingen mellom dem var. Spør gjerne om søkerens konkrete handlinger i bestemte situasjoner.

Hvem er vanlig å ha som referanse?

Dette kan være tidligere leder, kolleger, kunder, klienter eller lignende. Det å bruke familie eller venner kan nok fort oppfattes som inhabile referanser. Unngå derfor å ha mor, far, besteforeldre, private venner eller lignende som referanse.

Hvor gammel kan en referanse være?

Det er selvsagt ikke er helt konkret svar på hvor lenge man skal la en gammel arbeidsgiver stå som referanse, men det er noen tydelige normer man kan følge. Det er stort sett vanlig å kun liste opp arbeidsgivere man har hatt de 5 siste årene som referanse.

Leave a Comment