Hva kan man finne på i Valdres?

De mest populære attraksjonene i Valdres
 1. Nasjonale Turistveger Valdresflye. Severdigheter og landemerker.
 2. Bitihorn. Turstier.
 3. Valdresmusea. Historiske museer.
 4. Lyskapellet. Arkitektoniske bygninger • Kirker og katedraler.
 5. Beitostølen Skiheiser.
 6. Bekkekvernene ved Leineåne.
 7. Beitostølen Turistinformasjon Valdres.
 8. Stavadalen Skisenter.

Hva er Valdres kjent for?

Valdres har noe industri, blant annet meierier, sagbruk og treindustri. Turisttrafikken er betydelig med et stort antall reiselivsbedrifter. Fagernes er et gammelt turistsenter, og har sammen med Beitostølen øverst i Øystre Slidre den største turisttrafikken. I Valdres ligger omtrent 13 000 hytter.

Hva kan man gjøre i Aurdal?

Aktiviteter
 • Ski og Alpint. Valdres Alpinsenter har 11 nedfarter, eget barneanlegg, og ikke minst snowboardpark som ruver høyt blant kjennere.
 • Vandring. Fra Aurdalsåsen er det utmerkede turmuligheter inn mot Kruk, et attraktivt turområde øst for Fagernes.
 • Sykling.
 • Golf.
 • Overnatting.

Hva kan man finne på i Fagernes?

Valdres Folkemuseum på Fagernes er Norges fjerde største friluftsmuseum. Valdres har også flest åpne støler i hele Nord-Europa, og mange av dem er åpne for publikum om sommeren. Vandring og sykling mellom stølene er en populær aktivitet og en fin måte å kombinere natur- og kulturopplevelser på.

Hva kan man finne på i Valdres? – Related Questions

Hva kan man gjøre på Beitostølen?

Beitostølen har et stort aktivitetstilbud med alt fra rideturer i fjellet til hundekjøring, klatring, padling, terrengsykling og mye mer.

 • Beitostølen sommerpark.
 • Synshorn Via Ferrata.
 • Guidet toppturer i Jotunheimen med Grønolen Fjellgard.
 • Pack-rafting – Dagstur.
 • Båtutleie og fiske på Øyangen.
 • Liastølen.

Hvor ligger Fagernes?

Fagernes er administrasjonssenter i Nord-Aurdal kommune, og er eit regionsenter for Valdres. Fagernes ligg ved Neselva, der vassdrag frå Øystre Slidre renn ut i Veslefjorden og vidare ut i Strondafjorden. Fagernes fekk bystatus i 2007.

Hva betyr navnet Valdres?

Valdres – Wikipedia

Valdres kommer fra urgermansk, før delingen i engelsk, tysk, hollandsk og de skandinaviske språk og betyr “skog-beite-dalen”.

Hvor mange hytter er det i Valdres?

Frå 2018 til 2019 auka talet på hytter i Valdres frå 18.110 til 18.354. I alle valdreskommunane, bortsett frå Nord-Aurdal, er det no fleire hytter enn fastbuande personar. I Oppland auka antal hytter med 810.

Hvor stort er Valdres?

2 087 eng mil²
Valdres / Område

Hvor ligger Røn?

Røn er et tettsted i Vestre Slidre kommune i Innlandet. Tettstedet har 260 innbyggere per 1. januar 2021, og ligger mellom nordenden av Strondafjorden og sørenden av Slidrefjorden, omtrent syv kilometer sørøst for kommunesenteret Slidre.

Hvor mange meter er Fagernes over havet?

Fagernes
Bef.tetthet975,5 innb./km²
Høyde o.h.360 meter
PreposisjonFagernes
Wikimedia | © OpenStreetMap Fagernes 60°59′06″N 9°13′50″Ø

Hvor ligger Bagn?

Bagn er ei bygd, et delområde, en grunnkrets, og et tettsted som er administrasjonssenteret i Sør-Aurdal kommune Innlandet. Tettstedet har 627 innbyggere per 1. januar 2021, og ligger langs elva Begna nord i Begnadalen og sør i Valdres.

Hvor mange innbyggere i Bagn?

Bagn er ein tettstad i Sør-Aurdal kommune i Innlandet. Tettstaden er ifølgje SSBs definisjon 0,9 km², og har 627 innbyggjarar (2021).

Hvor er Begnadalen?

Begnadalen er både et dalføre sør i Valdres, en bygd, en grend og et kirkesogn i Sør-Aurdal kommune, i Innlandet fylke. Dalføret strekker seg langs begge sider av Begnaelva, nordover fra grensen mot Ådal i Ringerike kommune.

Hvor mange bor i Hedalen?

Folketallet i 2021 var 2 889 innbyggere og har vært synkende siden den andre verdenskrig da kommunen hadde nesten 4 200 innbyggere. Sør-Aurdal er oppdelt i fem sokn: Bagn (1 534 innb.), Reinli (433 innb.), Leirskogen (174 innb.), Begnadalen (526 innb.) og Hedalen (751 innb.), i alt 3 418 innbyggere.

Hvor ligger Etnedalen?

Etnedal er ein kommune i Innlandet fylke, rundt 25 kilometer søraust for Fagernes, omkring elva Etna sitt øvre løp. Kommunen blir rekna tradisjonelt til Valdres, sjølv om topografien snarare bind kommunen saman med Land.

Hvor ligger Sør-Aurdal?

SørAurdal er ein kommune i Innlandet fylke, lengst sør i Valdres, med hovuddalføret langs Begna og sidedalføret Hedalen. I sør og vest grensar SørAurdal til Viken fylke, i nord til Nord-Aurdal og Etnedal og i aust til Nordre og Søndre Land kommunar. SørAurdal blei eigen kommune i 1837.

Hvilken kommune Bagn?

Sør-Aurdal
Bagn / Kommune

Hvilken kommune ligger Hedalen?

Sør-Aurdal
Hedalen / Kommune

Hvor ligger Nord Aurdal kommune?

NordAurdal er ein kommune i Innlandet fylke, midt i Valdres omkring Strondafjorden og øvre delen av Begna. NordAurdal grensar i sør til Sør-Aurdal og Gol kommune, i nord til Vestre og Øystre Slidre, i aust til Gausdal, Nordre Land og Etnedal kommune. NordAurdal blei eigen kommune i 1837.

Leave a Comment