Hva kan jeg bli etter elektriker?

Du kan bli
 • elektriker eller elektroreparatør.
 • energioperatør eller energimontør.
 • tavle-, signal eller heismontør.
 • avioniker eller flymekaniker.
 • romteknolog, data- eller produksjonselektroniker.
 • automatiker eller FU-operatør.
 • kulde- og varmepumpemontør. Se alle yrker og kompetanser.

Hvor lenge går man påbygg?

Påbygg går over et år og det er mye teori. Du kan ikke jobbe da for det er det skole hver dag. Du kan inn på vilbli.no å se hvilke fag du får på påbygg. Går du påbygg så får du studiekompetanse og kan søke høyere utdanning.

Kan jeg gå påbygg gratis?

Du kan gjøre slik du du har planlagt at du tar fagbrev først. Så kan du søke påbygg. Du har rett til dette og det er gratis om du gjør det etter fagbrevet.

Hva kan jeg bli etter elektriker? – Related Questions

Kommer jeg inn på påbygg?

Når du søker på vg3 påbygging må du ha bestått alle fag både på vg1 og vg2, men du konkurrerer med alle karakterene du får på vg2. Hvis du har bestått alle fag har du rett på et tilbud, så det er veldig stor sjanse for at du får plass på vg3 påbygging.

Når må man søke påbygg?

Ordinær søknadsfrist til videregående opplæring er 1. mars, så du har fortsatt god tid.

Hvilke skoler i Oslo har påbygg?

Her kan du studere PÅBYGGING TIL GENERELL STUDIEKOMPETANSE (vgs-3) i Oslo
 • Akademiet VGS Oslo.
 • Elvebakken videregående skole.
 • Etterstad videregående skole.
 • Hellerud videregående skole.
 • Holtet videregående skole.
 • Kuben videregående skole.
 • Oslo by Steinerskole videregående.
 • Stovner videregående skole.

Hva må man ha i snitt for å komme inn på påbygg?

Opptakskravet til vg3 påbygging er at alle fag fra vg1 og vg2 er bestått, det vil si minimum karakteren 2. Man konkurrerer om plassene med karakterene sine. Det er altså ikke et krav om over 3,5 i snitt, men det kan være anbefalt å ha det.

Hvor mange timer norsk påbygg?

Sist undervist: Vår 2022
Omfang
Årstimer281 timer
Påført vitnemål393 timer

Hvor mye koster det å ta påbygg?

Vi ser at påbygg i gjennomsnitt koster 37.000 kroner per kvadratmeter. Denne prisen inkluderer alt av arbeid, materialer og leie av utstyr. Prisen per kvadratmeter for påbygg spenner seg fra 31.000 til 50.000 kroner, og noen ganger enda høyere, så det er store variasjoner!

Kan man ta påbygg på nytt?

Hvis du nå har gått 3 år på videregående, vil du etter hovedregelen ha to år på å fullføre. Det skal være mulig å kunne ta et friår, og ta påbygg på nytt femte året ditt. Hvis du dropper ut av Vg3 påbygg, vil det også regnes som et friår.

Kan du bli lærling etter påbygg?

Du er fortsatt kvalifisert til å søke læreplass, og kan gjøre det etter påbygg, men utfordringen er at det kan bli vanskeligere å finne en bedrift som vil ta deg imot. Bedrifter får nemlig mer tilskudd dersom de tar inn en lærling med ungdomsrett, enn en uten.

Kan man ta påbygg på nett?

Ja, det er noen private skoler som tilbyr nettskole det innebærer at du betaler for opplæringen og går opp til eksamen som privatist i hvert enkelt fag. Prisen varierer med fag og antall fag.

Hvem kan gå påbygg?

Fra og med 2014 har alle som tar yrkeskompetanse rett til å ta vg4 påbygging til studiekompetanse i tillegg. Retten gjelder de som fullfører yrkesutdanningen innen utgangen av det året de fyller 24 år. Da får du både yrkeskompetanse og generell studiekompetanse.

Kan man ta påbygg uten fagbrev?

Du kan velge å ta påbygg i Vg3 og søke høyere utdanning uten fagbrev. Det er dessverre vanskeligere å ta fagbrevet etter du har gått påbygg. Når du har fullført Vg3 påbygging har du nemlig brukt opp ungdomsretten din, og har ikke rett til mer videregående opplæring.

Hvem kan ta påbygg?

Du kan søke om påbygg til generell studiekompetanse etter at du har fullført og bestått to år på yrkesfag. Det er også mulig å søke om å ta påbygging etter at du har tatt fagbrev. Dette er et utdanningsløp med færre timer og fag enn ordinær påbygg.

Hva er 30 timers kurs påbygg?

Påbygging Yrkesfag
 • 30-timerskurset for deg som har minimum vg1 og vg2 fra yrkesfag.
 • 23-timerskurset for deg som har fullført fagutdanningen.

Har man gym på påbygg?

Du har fagene norsk, matematikk, naturfag og historie. Opplæringen foregår over ett vanlig skoleår, med tre dager skole i uka. Med påbygg Vg4 har du ikke gym eller valgfag. Når du har bestått, får du et kompetansebevis som gir deg generell studiekompetanse.

Er det vanskelig å ta påbygg?

Det er teoretisk år med teoretiske fag, men hovedgrunnen til at folk syns det er vanskelig, er nok ofte at det er lenge siden man har sittet på skolebenken på den måten! Hvis du er godt forberedt, strukturert og motivert for påbygg, skal du nok ha veldig gode sjanser!

Hvor mange stryker på påbygg?

40 prosent av påbygg-elever strøk.

Leave a Comment